Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Την άμεση πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου για δύο μήνες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ "Εναρμόνιση Οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής", προτείνει το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους, με κατεπείγουσα εγκύκλιο....
Την άμεση πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου για δύο μήνες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ "Εναρμόνιση Οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής", προτείνει το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους, με κατεπείγουσα εγκύκλιο. Στόχος της πρόσληψης διμηνιτών είναι η προετοιμασία λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών από την 1η Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τους δήμους να καταθέσουν τα αιτήματά τους για εποχικό προσωπικό άμεσα, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αυξημένες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό, τονίζοντας ότι για τους σταθμούς που έχουν ενταχθεί σε δράσεις του ΕΣΠΑ δεν θα ισχύσει η περικοπή των συμβασιούχων κατά 50%.

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού των προσλήψεων για το 2011, η κυβέρνηση προετοιμάζει εγκριτική απόφαση όπου κατά προτεραιότητα θα προσληφθούν συμβασιούχοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες των φορέων, αφού έχει παρατηρηθεί αύξηση των αιτήσεων σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Χ. Καστανίδης δήλωσε πρόσφατα στη Βουλή ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό κατά προτεραιότητα σε σχέση με άλλους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: