Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΤΟΝ "ΑΔΕΙΑΣΑΝ" ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΜΑΘΙΑΣ


Άρχισαν τα όργανα στην παράταξη του Κ. Καραπαναγιωτίδη. Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, της παράταξης που ηγείται ο νομάρχης εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στις επιλογές του με ξεκάθαρο τρόπο στην χτεσινή συνεδρίαση εκμεταλλευόμενοι την εκλογή του γραμματέα του ΝΣ. Απαντες δήλωσαν άρνησης με αποτέλεσμα να εκτεθεί ο Νομάρχης και η θέση του γραμματέα να μείνει κενή.
Ο πρώην Γραμματέας Στάθης Γεωργιάδης, μετά τον ορισμό του ως αντινομάρχης, κατέθεσε την παραίτησή του, η οποία έγινε αποδεκτή από το Σώμα. Όμως κανείς από τους συμβούλους της πλειοψηφίας δεν δέχθηκε να θέσει υποψηφιότητα για να καλύψει το κενό, αφήνοντας εκτεθειμένο το Νομάρχη. Γνωρίζοντας ο κ. Καραπαναγιωτίδης την πρόθεση των συνεργατών του, προσπάθησε αρχικά να «πετάξει το μπαλάκι» στα…αριστερά. Ούτε η παράταξη Μούρνου αλλά ούτε και οι άλλες δυο των κ. Γαβριηλίδη, Τρεμπελή «τσίμπισαν», προφανώς γνωρίζοντας το εσωτερικό πρόβλημα της πλειοψηφίας.

Ο κ. Μούρνος σημείωσε ότι το Προεδρείο του Νομαρχιακού Συμβουλίου πρέπει να έχει ομοιογένεια γι αυτό σημείωσε ότι η θέση του Γραμματέα, η οποία δεν προσφέρει κάτι, πρέπει να καλυφθεί από την πλειοψηφία.
Ο κ. Γαβριηλίδης τόνισε ότι η παράταξή του δεν διαθέτει…άσφαιρες δυνάμεις και δεν έχει διάθεση να συμμετάσχει στον…καλλωπισμό του Προεδρείου.
Ο κ. Τρεμπελής υπενθύμισε ότι όταν στο παρελθόν ζητήθηκε η παραχώρηση της θέσης στην μειοψηφία, ο Νομάρχης δεν το δέχθηκε. «Τι έγινε τώρα; Μήπως έχετε ενδοπαραταξιακές δυσκολίες;» αναρωτήθηκε ο κ. Τρεμπελής κοιτώντας το Νομάρχη.
Για να βγει από το αδιέξοδο ο κ. Καραπαναγιωτίδης στράφηκε στους συνεργάτες του αλλά το μόνο που συνάντησε ήταν…γυρισμένες πλάτες. Η δυστοκία του Νομάρχη προκάλεσε την κριτική του κ. Μούρνου. «Υπάρχει βαθιά εσωτερική κρίση στην πλειοψηφία και την ευθύνη την έχει ο Νομάρχης» παρατήρησε ο κ. Μούρνος.
Απαντώντας ο κ. Καραπαναγιωτίδης τόνισε ότι πικρίες υπάρχουν στην παράταξη του, προφανώς μετά τις επιλογές των αντινομαρχών, αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα. «Μην κρίνεται από το θέμα της εκλογής του Γραμματέα και μην μπαίνετε σε ξένα χωράφια» απάντησε συμπληρωματικά, εμφανώς εκνευρισμένος, ο Νομάρχης.
Για να μην κριθούν άκυρες οι επόμενες αποφάσεις της συνεδρίασης ορίστηκε Γραμματέας προσωρινά, μόνο για την χθεσινή συνεδρίαση, η κ. Αλδάκου και στην επόμενη συνεδρίαση το θέμα της εκλογής νέου Γραμματέα θα ξανατεθεί.
Εποχικό προσωπικό
Το θέμα που στην ουσία προκάλεσε το χθεσινό έκτακτο Νομαρχιακό Συμβούλιο ήταν ο προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού. Με την ημερομηνία υποβολής της απόφασης στο Υπουργείο Εσωτερικών να πιέζει, το Σώμα αποφάσισε κατά πλειοψηφία την πρόσληψη ενός αρχιτέκτονα μηχανικού (ΠΕ), ενός μηχανικού περιβάλλοντος (ΠΕ), ενός κτηνιάτρου (ΠΕ), ενός ψυχολόγου (ΠΕ), δυο υπαλλήλων διοικητικού – λογιστικού (ΤΕ), ενός μηχανικού (ΤΕ), δυο υπαλλήλων διοικητικού λογιστικού (ΔΕ), δυο σπερματεγχυτών (ΔΕ), δυο οδηγών (ΔΕ) και δυο χειριστών μηχανημάτων (ΔΕ). Η χρονική διάρκεια των παραπάνω προσλήψεων είναι οκτώ μήνες.

Η πρόταση που κατατέθηκε από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας βρήκε αντίθετη την παράταξη Μούρνου. Ο επικεφαλής της πρότεινε στον πίνακα να συμπεριληφθούν μηχανολόγοι μηχανικοί και οικονομολόγοι για να βοηθήσουν στην εκπόνηση μελετών για το ΕΣΠΑ.
Η απάντηση της Διευθύντριας της Νομαρχίας Ελένης Κωστακίδου ήταν ότι αφενός οι θέσεις αυτές προορίζονταν για την κάλυψη εποχικών αναγκών και αφετέρου δεν υπήρχαν περισσότερα χρήματα στον προϋπολογισμό για να προσληφθούν επιπλέον υπάλληλοι. Υπέρ της πρότασης ψήφισε ο κ. Γαβριηλίδης και κατά ο κ. Τρεμπελής ο οποίος τόνισε ότι με ελαστικές σχέσεις απασχόλησης δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα.
Τυχερός πάλι ο Γαβριηλίδης
Στο τέλος της συνεδρίασης το Νομαρχιακό Συμβούλιο έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Τυχερός, όπως και πέρσι, ήταν ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σάββας Γραβριηλίδης, ο οποίος έλαβε ως δώρο μια χρυσή λίρα. Στην βασιλόπιτα των παρατάξεων, το φλουρί έπεσε στο κομμάτι της παράταξης Μούρνου.
Πηγή: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή σε λιγους μήνες θα μείνουν κενές Ο Λ Ε Σ, επιτέλους!
Το ίδιο και πολλές άλλες σε επίπεδο Δήμων.
Ισως με διαφορά το αποδοτικότερο μέτρο της νέας κυβέρνησης.

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιος νομάρχης δεν θα ξαναπεράσει. Όπως αξίζει στους πολίτες που τον ψήφισαν.

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

Ανώνυμος είπε...

Kώστα, μπορείς να το φιλοσοφήσεις λίγο και να πεις ότι δε τρέχει και τίποτα το σπουδαίο.
Εσύ να είσαι καλά και άσε το Μηνά και τους άλλους να κάνουν τον τζάμπα μάγκα.
Χωρίς εσένα που θα ήτανε όλοι αυτοί; Στα ιατρεία τους να εξετάζουν και κονομάνε ευρώ.
Όχι οτι εσένα σε έκατσε άσχημα η καρέκλα του Σπάρτση όχι Κώστα. Κσλή και χρήσιμη θα έλεγα η καρέκλα και πολύ θα την ήθελες για άλλα τέσσερα χρόνια αλλά ας όψεται ο Ραγκούσης που σας καταργεί.
Εκτός Κώστα μου αν θέλεις να γίνει αντιπεριφερειάρχης, αυτό το ΠΑΣΟΚ όλο νέες λέξεις βγάζει.
Εγώ στο εύχομαι από την καρδιά μου Κώστα μου να γίνει αντιπεριφερειάρχης γιατί πλέον και εμπείρία έχεις και τεράστιο έργο έκανες στο νομό μας.
Σε ευχαριστούμε για όλα όσα έκανες για μας και στο καλό Κώστα μου.

Ανώνυμος είπε...

SAN NA FERNEI LIGO STON M.NAPOLEONTA;
Ή ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑI;

Ανώνυμος είπε...

as mas grapsi kapoios apo pano pou stirizoun ton nomarxi an kai aytos poy ta grafei prepei na einai toy kykloy toy dioti pleon i imathia diapistose arketa psemata poy eipe.... pleon den exoume nomarxi alla taxidiarxi exoume

Ανώνυμος είπε...

ΡΩΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΑΟΥΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.