Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

VIDEO / Ιταλία - Διάσωση 160 μεταναστών στα ανοικτά της Σικελίας

Κάτοικοι και τουρίστες στην κωμόπολη Πακίνο στη Σικελία, δημιουργώντας ανθρώπινη αλυσίδα κατάφεραν να διασώσουν από βάρκα δεκάδες μετανάστες από τη Συρία.

Ανάμεσα στους μετανάστες ήταν...
πολλά παιδιά και περίπου 50 έγκυες γυναίκες. Το μικρό αλιευτικό με το οποίο ταξίδευαν προσάραξε σε πολύ μικρή απόσταση από την ακτή.

Οι περισσότεροι μετανάστες κατάφεραν να φτάσουν στην ξηρά χάρη στην βοήθεια των ανδρών και γυναικών της ακτοφυλακής, αλλά και των κατοίκων – που μπήκαν αμέσως στην θάλασσα για να βοηθήσουν.

Στο συμβάν αυτό αναφέρθηκε ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος τόνισε: «πρόκειται για εικόνες που τιμούν την χώρα μας, διότι δείχνουν ότι όταν είμαστε αντιμέτωποι με μια τραγωδία –την οποία ζουν σε περιοχές όπως η Λαμπεντούζα και όχι μόνο, με ανθρώπους που ζητούν άσυλο και προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους πολέμους και κατατρεγμούς– εμείς οι Ιταλοί αποδεικνύουμε ότι υπερέχει το αίσθημα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, που είναι σαφώς ισχυρότερα από τις προκαταλήψεις και τους φόβους».

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος ήταν η αντίδραση του ξενοφοβικού κόμματος Λέγκα του Βορρά, το οποίο, διαμέσου του δεύτερου γραμματέα της, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος ανάρτησε σχετικό σχόλιο στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, έθεσε το ερώτημα: «ποιος θα συντηρήσει τους μετανάστες αυτούς – ο πρόεδρός μας; Πότε θα οργανωθεί ανθρώπινη αλυσίδα υπέρ των ιταλών ανέργων;».

«Η αλληλεγγύη τιμά την χώρα μας και τον λαό μας», απάντησε, από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, ο Μάρκο Πατσιότι.

πηγή: nooz.gr
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: