Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- "Όχι" στην μεταφορά του Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου- Υπέγραψε κι εσύ

Eδώ και αρκετό καιρό ανακοινώθηκε ότι το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο και 2ο Πειραματικό Λύκειο θα μεταφερθούν από το κτήριο της οδού Κριεζώτου 2 σε αυτό της Εθνικής Αμύνης.
Θύματα αυτής της απόφασης είναι το Διαπολιτισμικό Λύκειο το οποίο είναι αναγκασμένο να...

μεταφερθεί αρκετά μακριά, το Λύκειο Δεύτερης ευκαιρίας λόγω συστέγασης αλλά και τα δύο προαναφερθέντα σχολεία που φιλοξενούν μαθητές από την ανατολική Θεσσαλονίκη.

Δεν έχει ληφθεί υπόψη όμως ότι τα δύο πειραματικά αποτελούν συνέχεια του παραδοσιακού Ε’Γυμνασίου Αρρένων και ανήκουν στο νεοκλασικό της οδού Κριεζώτου.

Ο κύριος Κουράκης τα απομακρύνει κάνοντας τα στραβά μάτια στα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν λέγοντας μας την ψευδή δικαιολογία ότι γίνονταν μονο διαμαρτυρίες και όχι προτάσεις. Προτάσεις έγιναν πολλές οι οποίες ούτε αναφέρθηκαν αλλά ούτε και συζητήθηκαν σε καμία από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου όπου γονείς και μαθητές έδωσαν σκληρό αγώνα.

Οι μαθητές των δύο πειραματικών είναι αδύνατο να μεταφέρονται από τις περιοχές τους με αποτέλεσμα να μεταγραφούν σε σχολεία των περιοχών τους. Ερημώνουν δηλαδή σχολεία πρότυπα όπως τα χαρακτηρίζουν.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Την παραμονή και των τεσσάρων σχολείων στους χώρους όπου ήδη βρίσκονται

Την ανακαίνιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του κτηρίου που βρίσκεται επί της οδού Κριεζώτου χωρίς να γίνουν αλλαγές στα λυόμενα σπίτια που υπάρχουν στον προαύλιο χώρο
Την βελτίωση των συνθηκών όπου επικρατούν στο χώρο του κτηρίου της Κριεζώτου καθώς κινδυνεύει η υγεία των μαθητών
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΝΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ
ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια: