Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Ενταση και 9 προσαγωγές μετά την κηδεία του 19χρονου

Πλήθος κόσμου συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο Περιστερίου, τον 19χρονο Θανάση Καναούτη που έχασε τη ζωή του την περασμένη Τρίτη, φωνάζοντας «Αθάνατος» και χειροκροτώντας παρατεταμένα καθώς περνούσε η σορός του.
Μετά την κηδεία ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας. Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους...
αστυνομικούς, οι απάντησαν με έκαναν χρήση χημικών.
Σ υγγενείς, φίλοι, γείτονες αλλά και πολλοί άνθρωποι που συγκινήθηκαν από το περιστατικό του θανάτου του, τον αποχαιρέτησαν σε ένα κλίμα οργής, θυμού και θλίψης. Με συνθήματα κατά του ελεγκτή, του οδηγού του τρόλεϊ, αλλά και της λιτότητας και της πολιτείας, πολύ νέοι έμειναν για αρκετή ώρα γύρω από τον τάφο του 19χρονου φωνάζοντας «το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει».
Η κηδεία ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα, ενώ μια ώρα πριν η Ανοιχτή Συνέλευση Περιστερίου πραγματοποίησε πορεία από την κεντρική πλατεία Περιστερίου προς το νεκροταφείο. Στη διαδρομή γράφτηκαν πολλά συνθήματα και προκλήθηκαν φθορές σε ένα λεωφορείο της ΕΘΕΛ που βρέθηκε επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη, ενώ κάποιοι έγραψαν στο παρ μπριζ με κόκκινο σπρέι τη λέξη «δολοφόνοι».
Μετά την κηδεία ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας πίσω στην πλατεία Περιστερίου. Διαδηλωτές άναψαν φωτιές σε κάδους, ενώ πετάχτηκαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις και ακολούθησαν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και το πλήθος διαλύθηκε.

πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: