Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Μήνυση Αβραμόπουλου στον Μεϊμάρογλου (ΔΗΜΑΡ) γιατί δημοσίευσε άρθρο του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρ. Παπαδόπουλου!!!

Όταν ο πολιτικός δεν ανέχεται κριτική από αυτούς που θεωρεί "εύκολους" αντίπαλους τότε καταφεύγει με περισσή ευκολία στην δικαστική τους δίωξη. Ο υπουργός Άμυνας Αβραμόπουλος υπέβαλλε μήνυση στον εκδότη της ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ γιατί δημοσίευσε άρθρο του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέα...
Παπαδόπουλου στο οποίο του ασκείται κριτική για το μοντέλο πολιτικού που έχει εφαρμόσει.

Διαβάστε την απάντηση που έδωσε στον Υπουργό Αβραμόπουλο ο εκδότης της Μεταρρύθμισης:

Στις 23/7/13, η Μεταρρύθμιση δημοσίευσε άρθρο του εκπροσώπου τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέα Παπαδόπουλου, με τίτλο «Ώρα να τελειώνουμε».
Στο άρθρο ασκείται αυστηρή κριτική συνολικά στο πολιτικό σύστημα, αλλά και σε συγκεκριμένους «τύπους» πολιτικών που εξακολουθούν να κυριαρχούν στην πολιτική ζωή της χώρας, μεταξύ των οποίων και οι πολιτικοί «τύπου Αβραμόπουλου».
Θα περίμενε κανείς, ιδιαίτερα σε ένα πολιτικό περιοδικό γνώμης και διαλόγου, να φτάσουν -προς δημοσίευση στην ιστοσελίδα του- οι όποιες απαντήσεις υπήρχαν στην ασκηθείσα κριτική. «Απάντηση» υπήρξε μόνον από τον κ. Αβραμόπουλο. Δεν την λάβαμε ωστόσο απ’ ευθείας από τον κ. υπουργό, αλλά από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία κάλεσε εγγράφως τη «Μεταρρύθμιση» να καταθέσει στη βάση μιας εισαγγελικής παραγγελίας που εκδόθηκε εξ αιτίας της μήνυσης που υπέβαλε ο κ. Αβραμόπουλος «κατά παντός υπευθύνου» -λες και δεν έχουμε, και ο αρθρογράφος και το ηλεκτρονικό μας περιοδικό, ονόματα και διευθύνσεις- για «προσβολή της τιμής και της υπόληψής του».
Είναι πράγματι εντυπωσιακό που η τιμή και η υπόληψη του κ. υπουργού δεν εθίγη από το ότι υποχρεώθηκε -από την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε προφανώς- να αποσύρει τη διάταξη που επιχείρησε να περάσει στο -επώδυνο για τους πολίτες- πολυνομοσχέδιο, περί χρησιμοποίησης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από τον ίδιο, πράξη στην οποία αναφέρεται και το άρθρο του Ανδρέα Παπαδόπουλου! Και είναι το ίδιο αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι η τιμή και η υπόληψη του κ. Αβραμόπουλου, δεν εθίγησαν από τα -επιεικώς- υποτιμητικά σχόλια που ακούστηκαν στις τηλεοράσεις και γράφτηκαν στις εφημερίδες συγκροτημάτων για το ίδιο θέμα, εναντίον των οποίων, βέβαια, δεν είναι… έξυπνο να υποβάλλει μηνύσεις ένας πολιτικός εξουσίας! Η τιμή και η υπόληψη των πολιτικών, όμως, θίγεται από τις πράξεις τους και όχι από την κριτική που ασκείται σ’ αυτές!
Το δικαίωμά μας στην ελεύθερη έκφραση δεν το τσαλακώσαμε, κ. Αβραμόπουλε, σε πολύ πιο δύσκολες εποχές. Και δεν σκεφτόμαστε βέβαια να το κάνουμε ούτε και τώρα, που πρέπει ν’ αλλάξουν οριστικά νοοτροπίες και κατεστημένα που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα!
Ο Γιάννης Μεϊμάρογλου είναι εκδότης της «Μεταρρύθμισης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: