Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Eργαζόμενοι δήμου Πέλλας: Θα πάμε στη δικαιοσύνη αν δώστε λεφτά στην ΠΑΕ Αναγέννηση Γιαννιτσών

Με παρέμβασή του ο σύλλογος εργαζομένων στον δήμο Πέλλας δημοσιοποιεί την αντίθεσή του σε κάθε σκέψη και πολύ περισσότερο σε πιθανή απόφαση της διοίκησης του δήμου να χρηματοδοτήσει την ΠΑΕ Αναγέννηση Γιαννιτσών όταν το ταμείο του δήμου είναι σε δεινή οικονομική θέση, όταν ο...
δήμος οφείλει χρήματα σε εργαζόμενους κλπ και δηλώνει ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου είναι:


Ανοικτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Πέλλας

7-8-2013 

Κύριε Πρόεδρε, πληροφορηθήκαμε ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ ουσιαστικά τέθηκε θέμα χρηματοδότησης της ΠΑΕ Αναγέννηση από τον Δήμο. Θεωρούμε θεμιτό η Διοίκηση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας  να επιζητά την χρηματοδότησή τους, επίσης δηλώνουμε ότι μας θλίβει το γεγονός ότι το ιστορικότερο ποδοσφαιρικό σωματείο της πόλης να βρίσκεται σε αυτήν την δεινή οικονομική θέση. Όμως ξέρετε ότι ένα τέτοιο αίτημα δεν μπορεί να ικανοποιηθεί για νομικούς, οικονομικούς και ηθικούς λόγους.

1ον Δεν γνωρίζουμε κανέναν νόμιμο τρόπο με τον οποίο μπορεί να χρηματοδοτηθεί ΠΑΕ από ΟΤΑ. Αν εσείς γνωρίζεται παρακαλώ να μας τον εξηγήσετε.

2ον Ο Δήμος Πέλλας Πέλλας δηλώνει, όπως οι περισσότεροι δήμοι, οικονομική δυσχέρεια με αποτέλεσμα την αδυναμία εξόφλησης προμηθευτών και την μη υλοποίηση απαραίτητων έργων συντήρησης σε σχολεία κτλ.

3ον Ο Δήμος Πέλλας αδυνατεί εδώ και 4 έτη να αποπληρώσει εργαζομένους του που έχουν κερδίσει οριστικές δικαστικές αποφάσεις. Οι εργαζόμενοι πιστεύοντας ότι ο Δήμος έχει πραγματική αδυναμία δεν προχώρησαν σε άλλα μέτρα.

4ον Εκτός της ΠΑΕ οικονομικά προβλήματα έχουν και άλλες εταιρείες και ιδιώτες με τραγικότατα αποτελέσματα όπως η Ελληνική Υφαντουργία. Ποιος θα επιλέξει την ιεράρχηση των αναγκών αν αποφασίσετε ότι τέτοιου είδους βοήθεια ανήκει στους σκοπούς του Δήμου.

Δεν αντιπαρατιθέμαστε με την ΠΑΕ αλλά  επιτέλους ας ιεραρχηθούν οι προτεραιότητες και ας κόψουμε τις πλειοδοσίες αναγεννησιοφροσύνης. Την εποχή των μνημονιακών συσσιτίων αν κάποιος πονά την Αναγέννηση και θέλει να την βοηθήσει και όποιος υπόσχεται ας βάλει το χέρι στην δικιά του τσέπη και όχι στου Δήμου. Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που ληφθούν αποφάσεις χρηματοδότησης πέραν των σκοπών του Δήμου, θα θεωρήσουμε ότι η επίκληση οικονομικών προβλημάτων αποτελεί εμπαιγμό μας. Να είστε σίγουροι ότι θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των μελών μας με κάθε τρόπο συμπεριλαμβανομένης και της δικαστικής οδού. 

Με τιμή

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: