Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Η Μ. Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ) ρωτάει στη Βουλή: Ιδιοποίηση δημόσιας εξουσίας από μέλη ναζιστικού κόμματος στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ

Τις εικόνες ντροπής με τους φασίστες της Συμμορίας της Χ.Α να διενεργούν "ελέγχους" και να προπηλακίζουν τους ταξιδιώτες στα σύνορα της χώρας μας με την FYROM (Μακεδονία) που έγιναν στο τέλος Ιουλίου φέρνει στη Βουλή με ερώτησή της η βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη.

Η ερώτηση της βουλευτού είναι:


Την 31η Ιουλίου το Υπουργείο Εξωτερικών της πρωην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ) προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια. Αιτία αποτέλεσε η πρακτική ομάδας ατόμων, μελών ναζιστικού κόμματος, όπως προκύπτει και από τα διακριτικά που έφεραν, τα οποία προέβησαν σε παράτυπο έλεγχο εισόδου οχημάτων, στα σύνορα Ελλάδας – πΓΔΜ.
Σύμφωνα με το προαναφερθέν διάβημα, η ομάδα αυτή διένειμε ρατσιστικό και εθνικιστικό υλικό, απειλώντας όσους κάτοικους της πΓΔΜ επιθυμούσαν να περάσουν τα Ελληνικά σύνορα. Επιπροσθέτως, αναφέρονται υλικές ζημιές σε οχήματα προερχόμενα από την πΓΔΜ, ενώ παράλληλα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο εικόνες και βίντεο όπου μέλη του ίδιου κόμματος προβαίνουν σε παράνομο έλεγχο οχημάτων προερχόμενων από την πΓΔΜ. Να σημειωθεί ότι η γλαφυρότητα των εικόνων καθιστά την ταυτοποίηση των στοιχείων των δραστών εξαιρετικά εύκολη.
Επειδή,
η ανωτέρω πρακτική αποτελεί ιδιοποίηση δημόσιας εξουσίας και πρέπει να τιμωρηθεί ως τέτοια,

τα ανωτέρω γεγονότα δημιουργούν ένα κακό κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών
η ανωτέρω πρακτική συνιστά τον πλήρη διασυρμό της χώρας μας

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί
1. Είναι ενήμεροι για τα ανωτέρω γεγονότα;
2. Προτίθενται να προβούν στην ταυτοποίηση των δραστών και κατ'επέκταση στην τιμωρία τους;
3. Πως επηρεάζουν τα γεγονότα αυτά τις σχέσεις των δύο χωρών;


Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Μαρία Γιαννακάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: