Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Η Ρένα Δούρου τον εκθείαζε ως Μ. Λ. Κινγκ- Τώρα που θα βομβαρδίσει τη Συρία τί έχει να πει;

Η προσωπολατρεία είναι μειονέκτημα για την πολιτική και ιδιαίτερα για αυτούς που θέλουν να λέγονται Αριστεροί και απαγορευτική για τους κομμουνιστές. Η Ρένα Δούρου, βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ όμως εμφανίστηκε στις αρχές του έτους με ένα υμνολόγιο για τον αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα. Σαφές δείγμα του πως αντιλαμβάνεται το ρόλο του προσώπου στην...

πολιτική. Η κ. Δούρου προφανώς πιστεύει ότι ο Ομπάμα είναι καλύτερος για παράδειγμα από τον Κλίντον ή τον Μπους τζούνιορ.
Ωστόσο, και οι δυο βομβάρδισαν χώρες και λαούς, σκότωσαν αμάχους και ισοπέδωσαν πόλεις. Ο μεν πρώτος με το μανδύα των Δημοκρατικών βομβάρδισε το Βελιγράδι και ο δεύτερος, όπως και ο πατέρας του, το Ιράκ.

Είναι προφανές ότι το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα ή τα κόμματα, αλλά η πολιτική που εφαρμόζεται. Και στην προκειμένη περίπτωση οι αμερικανοί πρόεδροι υπηρετούσαν τα συμφέροντα της αστικής τάξης των ΗΠΑ.

Η βουλευτίνα όμως του ΣΥΡΙΖΑ έπλεξε το εγκώμιο του Ομπάμα γράφοντας σε άρθρο θερμά λόγια για τον αμερικανό πρόεδρο και τον εκθείασε λέγοντας ότι η ομιλία του στην ορκωμοσία ήταν εμπνευσμένη από τον Έιμπραχαμ Λίνκολν στο Γκέτισμπεργκ και τη χαρακτήρισε επάξια με τις ομιλίες του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Έ, λοιπόν, να πούμε στην Ρένα Δούρου ότι ο νέος Μ. Λ. Κινγκ ετοιμάζεται και αυτός να βομβαρδίσει τη Συρία χωρίς απόφαση του ΟΗΕ, έτσι από μόνος του με τα τσιράκια των ΗΠΑ, τους Άγγλους.
Μήπως τώρα η Δούρου άλλαξε άποψη ή ακόμα επιμένει στην άποψή της;

Δεν υπάρχουν σχόλια: