Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Σε... διαθεσιμότητα και οι τεχνικές υπηρεσίες των δήμων

Διαθεσιμότητα και απολύσεις έρχονται και στις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων (πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, τοπογράφοι κ.λπ.), διότι κρίνονται ως «υπεράριθμοι», σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη».

Όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της η...
παράταξη, μετά τους σχολικούς φύλακες, τους δημοτικούς αστυνομικούς και τις σχολικές καθαρίστριες, η κυβέρνηση προγραμματίζει τους επόμενους μήνες διαθεσιμότητα και απολύσεις που αφορούν: τις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων (πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, τοπογράφοι κ.λπ.), διότι κρίνονται ως «υπεράριθμοι» σύμφωνα με το «μοντέλο του ιδανικού (sic) δήμου», που εκπονεί ο υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την «Ανοιχτή Πόλη», οι νέες καρατομήσεις δημοτικών υπαλλήλων θα γίνουν με:

- Συγχωνεύσεις ή καταργήσεις υπηρεσιών των δήμων εξαιτίας της ανάθεσής τους σε εργολάβους ή εταιρίες security (καθαριότητα, πράσινο, φωτισμός, φύλαξη σχολείων).

- Καταργήσεις ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και δημοτικών επιχειρήσεων και απόλυση του προσωπικού τους, χωρίς το «φερετζέ» της διαθεσιμότητας.

- Συρρίκνωση του αριθμού των υπαλλήλων που υπηρετούν στον πυρήνα των δημοτικών αρμοδιοτήτων (ληξιαρχείο, δημοτολόγιο κ.ά.).

- Σταδιακή κατάργηση των τεχνικών υπηρεσιών των δήμων, με την απευθείας ανάθεση έργων σε ιδιώτες με τη μέθοδο της «μελέτης-κατασκευής», σε συνεργασία με τη φιλομνημονιακή πλειοψηφία του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Αυτό «φωτογραφίζει» το υπουργείο Εσωτερικών με την εγκύκλιο «Καθορισμός προεκτιμώμενης αμοιβής μελέτης που ανατίθεται με τις διατάξεις του άρθρου 209 παρ. 3 του Ν.3463/2006».

«Σ’ αυτόν το "γύρο του θανάτου" κανείς δεν μπορεί να παραμένει απαθής θεατής. Η "καμπάνα χτυπάει για όλους" -εκτός από τους "πολιτικά κωφούς". Δεν μπορούμε να συμβιώνουμε με την κυβέρνηση που μας έχει κάνει το βίο αβίωτο. Η ανατροπή της είναι ο δρόμος για τη σωτηρία της χώρας. Αιρετοί, εργαζόμενοι, απολυμένοι της Αυτοδιοίκησης, δημότες πρέπει να αγωνιστούμε για μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που μόνο η Αριστερά μπορεί να εγγυηθεί», καταλήγει η Ανοιχτή Πόλη.

πηγή: Εγνατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: