Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Σωματείο «Καρφούρ-Μαρινόπουλος-DIA»: Κανένας να μην υποκύψει στις αντεργατικές απαιτήσεις της εργοδοσίας

Να μην υποκύψουν στις αντεργατικές απαιτήσεις της εργοδοσίας, που εκβιαστικά τους ζητά να διανέμουν διαφημιστικά φυλλάδια στα σπίτια των πελατών, καλεί τους εργαζόμενους στον όμιλο «Καρφουρ-Μαρινόπουλος-DIA» το...
Σωματείο Εργαζομένων. Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του, η εργοδοσία, στην πράξη, θέλει να καταργήσει κάθε έννοια σύμβασης εργασίας και όσοι εργαζόμενοι απομείνουν, να τους απασχολεί χωρίς όρους, χωρίς ειδικότητα, αλλά όπου, όποτε και όπως αυτή θέλει.

Το απόγευμα της Δευτέρας, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το «ΚΑΡΦΟΥΡ» στο «Εμπορικό Κέντρο Μακεδονίας» στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν για το θέμα εργαζόμενοι της επιχείρησης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Σωματείου.
 
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στον όμιλο έχει ως εξής:
«Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

Το ΔΣ του Σωματείου μας, για ακόμη μια φορά, καλεί όλους τους εργαζόμενους στην "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ A.E." σε αγωνιστικό συναγερμό! Τους καλεί να συσπειρωθούν χωρίς καμία καθυστέρηση στο Σωματείο τους, για να οργανώσουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την πάλη, ώστε να μην περάσουν οι νέες μεθοδεύσεις της εταιρείας, που αυτή τη φορά σκοπό έχουν την αλλαγή των όρων των συμβάσεων εργασίας μας.

Δε φτάνει αυτό που βιώνουμε καθημερινά, από την πολιτική των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και της τρόικα, δε φτάνει που, πρώτη και μόνο αυτή, με ανορθόδοξο τρόπο, έσπευσε να υιοθετήσει την επαίσχυντη ΣΣΕ που υπέγραψε για το Εμπόριο η πλειοψηφία στην Ο.Ι.Υ.Ε., η οποία προέβλεπε τις μειώσεις των μισθών που έγιναν, δε φτάνει η σωρεία των απολύσεων την οποία έφεραν κλεισίματα καταστημάτων και δραστηριοτήτων της, δε φτάνουν οι παράφορες καταστρατηγήσεις των εργασιακών σχέσεων και ωραρίων των εργαζομένων, με συνέπεια τις χιλιάδες απλήρωτες ώρες, θέλει τώρα να αναγκάσει και τους ελάχιστους εναπομείναντες εργαζόμενους στα καταστήματα να διανέμουν διαφημιστικά φυλλάδια στα σπίτια των πελατών.

Στην πράξη θέλει να καταργήσει κάθε έννοια σύμβασης εργασίας και όσοι εργαζόμενοι απομείνουν, να τους απασχολεί χωρίς όρους, χωρίς ειδικότητα, αλλά όπου, όποτε και όπως αυτή θέλει.
Συνάδελφοι, αυτό που έλεγε το Σωματείο μας, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα λόγο να ταυτίζουμε τα συμφέροντά μας με αυτά της επιχείρησης, να πανηγυρίζουμε για την 100% ελληνοποίηση της εταιρείας, να πιστεύουμε πως αν η επιχείρηση πάει καλά θα είμαστε οι ίδιοι και οι μισθοί μας εξασφαλισμένοι, επιβεβαιώνεται με το χειρότερο τρόπο.

Μπορεί ο "Μαρινόπουλος", μαζί με άλλες επιχειρήσεις στον κλάδο, να τρέφουν δάφνες και να αυτοδιαφημίζονται για την ελληνικότητά τους και να αποσπούν βραβεία για επενδυτικά πλάνα, πρωτοστατούν όμως στις πιο αντεργατικές ελαστικές μορφές απασχόλησης, στις απολύσεις αλλά και στις μειώσεις μισθών που γίνονται πλέον καθεστώς.

Το Σωματείο μας, μπροστά στη γενικευμένη επίθεση καλεί κάθε εργαζόμενο να πάρει θέση μάχης, να μη δεχτεί καμία αλλαγή στη σύμβασή του και πολύ περισσότερο να μην προσφερθεί εθελοντικά να θυσιάσει ό,τι δικαίωμα του έχει απομείνει.

Αντίθετα, να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με όρους, που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ».

πηγή: 902

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δέν διάβασα την ίδια αντίδραση όταν έκλεισε ο 902. Γιατί?????