Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Παπαδημούλης: Δεν τάζω λαγούς με πετραχήλια - Σιγά μην πάνε οι μισθοί στο 2009

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι σαφής. Δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια. Δεν υπόσχεται ότι ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τους μισθούς όπως ήταν το 2009 ούτε ότι θα επαναπροσλάβει όλους τους απολυμένους του δημοσίου.
Όσο κι αν διαφωνεί κανείς με τον Παπαδημούλη οφείλει να του αναγνωρίσει ότι μιλάει τη γλώσσα της...
αλήθειας. Δεν λαϊκίζει και δεν δημοκοπεί. Δε λέει ψέματα ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα γίνουν εκ θαύματος όλα καλά.
Βέβαια, ο Παπαδημούλης ποτέ δεν έκρυψε ότι εντός της ΕΕ και του ευρώ λίγες δυνατότητες άσκησης διαφορετικής πολιτικής έχει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κάθε κυβέρνηση. Απλώς, αυτό που τον διαφοροποιεί από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι η δέσμευσή του ότι θα επαναφέρει την νομιμότητα εκεί όπου έχει διαταραχτεί. Τί ακριβώς σημαίνει αυτό δεν ξέρω αλλά εν κατακλείδι, μην περιμένε και πολλά πράγματα.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που σχολιάζει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στον ΒΗΜΑ FM είναι το εξής:

Σαφείς αποστάσεις από τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, για το τι θα κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν θα αναλάβει τα «ηνία» της χώρας, παίρνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σημειώνοντας με νόημα ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να τάξει πράγματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

«Μην περιμένετε από εμένα λαγούς με πετραχήλια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη που έδωσε στο BHMA FM, κληθείς να σχολιάσει τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, περί επαναπρόσληψης στο Δημόσιο όσων δημοσίων υπαλλήλων απολυθούν, όταν θα αναλάβει την εξουσία μία κυβέρνηση της Αριστεράς, αλλά και τα περί επαναφοράς των μισθών στα δεδομένα του 2009.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σ’ αυτό το σχέδιο της αξιολόγησης έχει ως προτεραιότητα την επανόρθωση αδικιών και την επαναφορά της νομιμότητας, όπου έχει παραβιαστεί. Μην περιμένετε, όμως, από εμένα λαγούς με πετραχήλια. Μην περιμένετε να πατήσουμε ένα κουμπί και να γυρίσουμε πίσω εκεί που ήταν ο βασικός μισθός το 2009. Προτεραιότητά μας είναι να σταματήσουμε τον κατήφορο, να αρχίσει η ανεργία να ανακόπτεται και να έλθει η ανάπτυξη», υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι έτοιμος να αναλάβει δράση και να θέσει σε εφαρμογή τις προτεραιότητες που καθόρισε στο πρόσφατο συνέδριο, αφού, όπως προέβλεψε, δεν αποκλείεται η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο. «Δεν το αποκλείω καθόλου» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε: «Γι’ αυτό πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πανέτοιμος και να δουλέψει εντατικά στις προτεραιότητες που έβαλε το συνέδριό μας. Σόιμπλε και Μέρκελ είναι οι μόνοι που αρνούνται πεισματικά το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους, διότι όλοι οι αριθμοί δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει διαφορετικά σε ρυθμούς ανάπτυξης και να σταματήσει να ανεβαίνει η ανεργία».


Αναφερόμενος τέλος στο ενδεχόμενο λήψης και νέων μέτρων, ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτό θα συμβεί σύντομα, και με μαθηματική ακρίβεια, αφού υπάρχει δημοσιονομικό κενό και η πολιτική που ακολουθείται είναι υφεσιακή, ενώ χαρακτήρισε «ακραία πρόχειρο» και «ανάλγητο» τον τρόπο που γίνονται οι απολύσεις.

«Και τα νέα μέτρα που έρχονται με μαθηματική βεβαιότητα, διότι η μνημονιακή πολιτική προκαλεί ύφεση και υστέρηση εσόδων και ήδη η έκθεση της Κομισιόν μιλάει για δημοσιονομικό κενό. Αλλά και οι απολύσεις στο Δημόσιο, που είναι ακραία πρόχειρος, ανάλγητος και εντυπωσιακά αυταρχικός ο τρόπος τους», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης και κατέληξε «Το Προεδρικό Διάταγμα που έρχεται στο κατακαλόκαιρο στη Βουλή και ορίζει ότι θα μπορεί να καταργεί οργανισμούς, ουσιαστικά καταργεί τη Βουλή και το Σύνταγμα και σφάζει στο γόνατο χιλιάδες ανθρώπους, αντί να γίνει αυτό που θα έπρεπε να γίνει πολλά χρόνια τώρα: αλλαγές, εκσυγχρονισμός, μετατάξεις, μετεκπαίδευση, να φύγουν άνθρωποι από εκεί που περισσεύουν και να πάνε εκεί που λείπουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: