Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ορκομωσία νεοσύλλεκτων φαντάρων - Πόσες μέρες άδεια αντιστοιχεί;

Καθώς οι συνάδελφοι μας θα ορκιστούν άμεσα, εύλογα είναι τα ερωτήματα τους για το πιο "φλέγον ζήτημα"-πόση άδεια θα πάρουν!
Αναδημοσιεύουμε λοιπόν παλιότερη ανακοίνωση μας που...

δίνει απαντήσεις, τους ευχόμαστε ΚΑΛΗ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ, δηλώνοντας ότι θα είμαστε κάθε στιγμή στο πλευρό τους.

Τέσσερις μέρες άδεια ορκωμοσίας σε όλους τους Φαντάρους

Μετά από πρόταση του Α/ΓΕΕΘΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γ. Ραγκούσης αποφάσισε ότι η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων οπλιτών θα θεωρείται διακεκριμένη πράξη και θεσμοθετείται τιμητική άδεια τεσσάρων (4) ημερών για όλους τους στρατευμένους.
Το μέτρο αυτό έρχεται να απαντήσει σε μια απαράδεκτη κατάσταση ανισοτήτων και πολιτικών χατιριών, όπου η άδεια ορκωμοσίας των συναδέλφων εξαρτιόταν από το βαθμό και την ιδιότητα του επίσημου προσώπου, ενώ φυσικά οι άδειες που δίνονταν στους οπλίτες που υπηρετούν στον Στρατό Ξηράς ήταν πάντα πολύ λιγότερες από την άδεια που απολάμβαναν οι σμηνίτες και οι ναύτες.
Με την υπουργική απόφαση γίνεται πράξη μια από τις απαιτήσεις των συναδέλφων που με επιμονή προβάλλουμε όλα αυτά τα χρόνια ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ και ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, θίγοντας ταυτόχρονα το βρώμικο πελατειακό σύστημα και την εξαγορά ψήφων της νεολαίας από τον τοπικό πολιτευτή των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, αλλά και των επιτελικών στρατιωτικών που φιλοδοξούν να μπουν στον πολιτικό στίβο και να διεκδικήσουν βουλευτική έδρα.
Φυσικά το μέτρο αυτό αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου καθώς υπάρχουν πολλοί τρόποι εμβάθυνσης και ανανέωσης των κοινωνικών και ταξικών ανισοτήτων που ισχύουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ η κυριαρχία του κομματισμού με όχημα τα αστικά κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ή μέσω της δράσης τοπικά ισχυρών πολιτικών οικογενειών -όπως της γνωστής ακατανόμαστης Κρητικής οικογένειας- είναι αδιαμφισβήτητη.
Εμείς καλούμε σε κλιμάκωση της πάλης των συναδέλφων φαντάρων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με στολή, που έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την συλλογική αμφισβήτηση και διεκδίκηση, την απαίτηση για ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ.
Του Παραλόγου η Θητεία μπορεί να αμφισβητηθεί και η κατάσταση μπορεί να αλλάξει, όχι φυσικά από το βύσμα, αλλά από την συλλογική προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών για όλους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: