Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

Στο “Πράσινο Ταμείο” η υπογειοποίηση των κάδων στο κέντρο της Καρδίτσας

Στην υπογειοποίηση των κάδων οικιακών απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών στα κεντρικότερα σημεία της πόλης της Καρδίτσας, θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος.
Η σχετική πρόταση για την προμήθεια και εγκατάσταση Υπογειοποιημένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων που είχε υποβάλει ο Δήμος Καρδίτσας στο πλαίσιο του Πράσινου Ταμείου του...
ΥΠΕΚΑ του προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» εγκρίθηκε και εντάχθηκε με προϋπολογισμό 238.620 €.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας στην συνεδρίαση που πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη 31 Ιουλίου, αποδέχθηκε την απόφαση ένταξης του έργου στο Πράσινο Ταμείο, καθώς και τους όρους διακήρυξης του σχετικού διαγωνισμού.

Η εγκεκριμένη από το Πράσινο Ταμείο πράξη προβλέπει την προμήθεια 12 κάδων απορριμμάτων, χωρητικότητας 3.000 λίτρων (τριπλάσια σε σχέση με τους υπάρχοντες) και την εγκατάστασή τους σε 6 σημεία της πόλης, προϋπολογισμού 169.740 € και δύο γερανούς ανύψωσης υπόγειων κάδων τοποθετημένους σε δύο απορριμματοφόρα οχήματα προϋπολογισμού 68.880 €.

Σημειώνεται ότι, η προμήθεια και εγκατάσταση του Υπογειοποιημένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων είναι το δεύτερο έργο που εντάσσει ο Δήμος Καρδίτσας στο Πράσινο Ταμείο, καθώς προηγήθηκε η ένταξη, χρηματοδότηση και λειτουργία του Αυτοματοποιημένου Συστήματος Κοινοχρήστων Ποδηλάτων.

Όπως σημειώνει ο Δήμος με το σύστημα αυτό επιτυγχάνονται τα εξής πλεονεκτήματα:
- Αναβαθμίζεται η αισθητική εικόνα του χώρου χάρις στην υπόγεια εγκατάσταση των κάδων. Το μόνο εμφανές μέρος του συστήματος είναι η πλατφόρμα κυκλοφορίας μαζί με ένα καλαίσθητο και συμπαγών διαστάσεων πύργο τροφοδοσίας.
- Αυξάνεται η αποθηκευτική ικανότητα.
- Αποτρέπεται ριζικά η έκθεση των απορριμμάτων στην κοινή θέα και ελέγχεται με βέλτιστο τρόπο το πρόβλημα δυσοσμιών χάρις στην στεγανότητα του συστήματος.
- Συμβατότητα με υφιστάμενα απορριμματοφόρα
- Οι απαιτήσεις συντήρησης είναι σχεδόν μηδαμινές
- Μηδαμινό ποσοστό πιθανότητας βλαβών
- Μεγάλη αντοχή σε καταπονήσεις και προσκρούσεις
- Δεν απαιτούνται αναλώσιμα υλικά ή ανταλλακτικά
- Υψηλή αισθητική, χαμηλή στάθμη θορύβου, αποτελεσματική αντιμετώπιση οσμών

Όπως σημείωσε ανάμεσα σε άλλα αναφορικά με την ένταξη του έργου στο Πράσινο Ταμείο, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Κων. Παπαλός, το έργο της υπογειοποίησης των κάδων αναμένεται να συμβάλει στην καλύτερη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών στα κεντρικότερα και με εντονότερη εμπορική δραστηριότητα σημεία της πόλης της Καρδίτσας, το οποίο αναβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά.

http://www.localit.gr/?p=40601

Δεν υπάρχουν σχόλια: