Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΤΡΙΚΑΛΑ- Φωνες απο τις Φυλακες: ΣΠΕΙΡΑΤΕ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΤΕ ΟΡΓΗ

Το παρακατω κειμενο γραφτηκε απο κρατουμενους των φυλακων Τρικαλων στην προσπαθεια τους να αναδειξουν τα προβληματα που αντιμετωπιζουν καθημερινα στο συγκεκριμενο κολαστηριο.

ΣΠΕΙΡΑΤΕ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΤΕ ΟΡΓΗ

Μετα την πετυχημενη αποδραση των 11 πριν απο λιγους μηνες, ακολουθησε η εισβολη των ΕΚΑΜ ΔΙΑΣ και ολου του...
ντοπιου ασφαληταριου στις φυλακες. Οι κρατουμενοι ξυλοκοπηθηκαν αδικα και οι εισαγγελεις εκλεισαν τα ματια και τα αφτια τους. Και με το περασμα της φυλακης απο τα χερια του υπουργειου Δικαιοσυνης στα χερια του υπουργειου ΠΡΟ-ΠΟ αρχισε και ο εκφασισμος της. Το συμβουλιο της φυλακης καταργησε τον σωφρονιστικο κωδικα και επεβαλε τον δικο του. Ολοι τους ανευθυνοι και ασχετοι με το επαγγελμα τους. Η ψυχολογος που εκτελει και χρεη κοινωνικης λειτουργου οταν κανει ακροαση στους κρατουμενους κρυβεται πισω απο τα καγκελα το ιδιο και ο αρχιφυλακας ενω κανονικα θα επρεπε να ειναι κοντα στον κρατουμενο και να τον βοηθουν στα προβληματα του. Γιατι κρυβονται πισω απο τα καγκελα? Νιωθουν ανασφαλεια? Νιωθουν ενοχες για αυτα που βλεπουν? Για τις αδειες που κοβονται? Για τις πειθαρχικες ποινες που επιβαλλονται με το παραμικρο? Η κατασταση στη γραμματεια ειναι ιδια. Ο γραμματεας για παραδειγμα της φυλακης με το ονομα παυλος πριν απο λιγο καιρο ηταν κλειδαρας. Με τι προσοντα και με τι πτυχια πηρε αυτη τη θεση? Πως θα μπορεσει αυτος ο ανθρωπος να βοηθησει τους κρατουμενους οταν το μονο που ξερει ειναι να κουναει επιδεικτικα το δακτυλο του και να σε βγαζει αναφορα οποτε αισθανεται οτι απειληται. Ο λαος λεει οτι το ψαρι βρομαει απο το κεφαλι και την μεγαλυτερη ευθυνη την εχει ο διευθυντης. Πρεπει να ερθουν ανθρωποι με γνωσεις στα καθηκοντα τους ανθρωποι που θα κανουν διαλογο με τους κρατουμενους βοηθωντας τους οσο μπορουν ειτε με αδειες ειτε με αναστολες ειτε με καποια μεταγωγη σε αγροτικες φυλακες. Το προβλημα ειναι γνωστο σε σας κυριε υπουργε η φυλακη των Τρικαλων διοικητικα σερνεται και η εισαγγελια κλεινει τα ματια και τα αυτια της. Αν ο δενδιας θελει να σας υποβαθμησει σαν υπουργειο δικαιοσυνης τοτε παραιτηθειται. Εμεις ως κρατουμενοι θελουμε διαλογο αλλα οχι με αυτο το συμβουλιο. Το συγκεκριμενο συμβουλιο της φυλακης δεν μπορει να δωσει λυση στα προβληματα διοτι ειναι ανευθυνοι. Αυτοι οι ανευθυνοι σε συνεργασια με την τοπικη αστυνομια προσπαθησαν να φιμωσουν τους γιατρους που μας εξεταζουν προφανως για να μην βγει προς τα εξω η εικονα που παρουσιαζει η φυλακη. Τελικα οι γιατροι δεν αντεξαν την πιεση και τις απειλες του συμβουλιου αλλα και της αστυνομιας και παραιτηθηκαν με αποτελεσμα 750 κρατουμενοι να μην εχουμε πλεον ιατρικη περιθαψη. Το υπουργειο δικαιοσυνης να κοιταξει σοβαρα το λογο της παραιτησης των γιατρων.



Υ.Γ. Συνταξαμε ενα οκτασελιδο κειμενο με τις υπογραφες μας και το στειλαμε στο υπουργειο δικαιοσυνης. Ενα κειμενο πολυ καλα γραμενο με τα αιτηματα μας βασισμενο στον σωφρονιστικο κωδικα. Θα δουμε πως θα μας απαντησουν και αν θα κανουν δεκτα τα αιτηματα μας. Αν παρουμε αρνητικη απαντηση η πρωτη κινηση θα ειναι να κανουμε αποχη απο το συσιτιο.



ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: