Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν 7 από τους 13 που κατηγορούνταν για τα συνθήματα για τον 19χρονο Θανάση

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν 7 από τους 13 που κατηγορούνταν για τα συνθήματα για τον 19χρονο ΘανάσηΠοινή φυλάκισης 12 μηνών -με 3ετή αναστολή- στον καθένα, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, σε επτά νεαρούς που κρίθηκαν ένοχοι για συνθήματα που έγραψαν σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ, θέλοντας μ' αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για το θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου από την Αθήνα κατά την πτώση του από τρόλεϊ.Αντίθετα, το...
δικαστήριο αθώωσε έξι άτομα που κατηγορούνταν για την ίδια υπόθεση, καθώς, όπως αποδείχθηκε στην ακροαματική διαδικασία, ήταν απλά περαστικοί από το σημείο που έγινε η αστυνομική επιχείρηση και δεν είχαν σχέση με τις φθορές που προκλήθηκαν.

Οι καταδικασθέντες -στην πλειονότητά τους φοιτητές- ισχυρίστηκαν ότι έγραψαν συνθήματα μόνο σε εκδοτήρια του ΟΑΣΘ, ζημιές που δεν περιλαμβάνονταν ωστόσο στο κατηγορητήριο, το οποίο κάνει λόγο για φθορές σε στάσεις και οχήματα του Οργανισμού, καθώς και στο άγαλμα του "Ελευθέριου Βενιζέλου" στην πλατεία Δικαστηρίων.

Το δικαστήριο τους έκρινε τελικά ένοχους, μόνο για τις φθορές στα αστικά λεωφορεία, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Οι νεαροί άσκησαν έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: