Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ" ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


To διάστημα αυτό ερχόμενος σε επαφή με συμπολίτες με την ιδιότητα του υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Ημαθίας με τον συνδυασμό "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ" της Ασημίνας Ξηροτύρη διαπιστώνω το μεγάλο έλλειμμα πληροφόρησης που υπάρχει τόσο με την ίδια την εκλογική διαδικασία των Περιφερειακών εκλογών όσο και με την ουσία και την σημασία τους.
Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών, εξ αιτίας του ελλείμματος αυτού είτε αδιαφορεί για τον ποιος θα εκλεγεί να διοικήσει την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας είτε στέκεται απέναντι στην εκλογή καθαυτή πολύ "χαλαρά" με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται ένα κλίμα παιδικής χαράς.
Η διαπίστωση αυτή είναι κατ΄ αρχήν απογοητευτική και παράλληλα είναι και επικίνδυνη διότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν φρόντισε να ενημερώσεις τους πολίτες ως όφειλε για την σημασία του εγχειρήματος που κατά την άποψή μας είναι σπουδαίο αν και περιέχει πολλά ζητήματα που πρέπει να βελτιωθούν στην πορεία ώστε ο νέος θεσμός της αιρετής περιφέρειας να λειτουργήσει όπως πρέπει.
Όμως, οι του ΠΑΣΟΚ επέλεξαν να μπουν στην λογική της αντιπολίτευσης και έχασαν..
την ευκαιρία να αναδείξουν τα πλεονεκτήματα του νέου θεσμού, να τον υποστηρίξουν πολιτικά αναζητώντας συμμαχίες και να διαβουλευτούν πριν καταλήξουν στο ληστρικό και αντι-αντιπροσωπευτικό εκλογικό σύστημα που καθιέρωσαν.
Εμείς, ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, υποστηρίζουμε το εγχείρημα του "Καλλικράτη" επιμένοντας να βλέπουμε τις εκλογές αυτές με αυτοδιοικητικά κριτήρια και λέμε ότι την Κυριακή δεν κρίνεται η πολιτική της Κυβέρνησης, ούτε καταδικάζεται το Μνημόνιο που άλλωστε έχουμε καταψηφίσει, αλλά επιλέγουμε εκείνους τους συνδυασμούς που πιστεύουν ότι οι Αυτοδιοικήσεις μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται επιλέγοντας εκείνες τις παρατάξεις που έχουν ολοκληρωμένη άποψη και πρόταση για την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Ευελπιστούμε ότι οι συμπολίτες, έστω και με το τεράστιο έλλειμμα πληροφόρησης που υπάρχει, έστω κι αν εμείς ως μια νέα, μικρή αυτοδιοικητική δύναμη που είμαστε, θα μας δώσει τη δυνατότητα να εκπροσωπηθούμε στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο με την επικεφαλής μας Ασημίνα Ξηροτύρη ώστε να υπάρχει η άλλη άποψη που θα υπηρετεί τον νέο θεσμό.
Έναν θεσμό που έχει ανάγκη ο τόπος και που δεν πρέπει να τον χαρίσουμε ούτε σε τηλεοπτικούς αστέρες τύπου Ψωμιάδη ούτε σε πολιτικούς του κομματικού σωλήνα τύπου Μπόλαρη.
Στηρίξτε με την ψήφο σας την παράταξη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ" της ΑΣΗΜΙΝΑΣ ΞΥΡΟΤΗΡΗ.
Χάρης Μόχλας
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
Ημαθίας
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ" - ΑΣΗΜΙΝΑ ΞΗΡΟΤΥΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: