Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΠΛΑΤΥ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΙΛΤΡΑ

Στην προτελευταία ίσως συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιο Πλατέος που έγινε το βράδυ της περασμένης Τρίτης κυριάρχησαν τα συγχαρητήρια που έδωσαν όλοι σχεδόν οι σύμβουλοι στον νεοεκλεγμένο δήμαρχο Αλεξάνδρειας και νυν Πλατέος Φώτη Δημητριάδη και να ξεχωρίζει απ΄ όλα αυτό του πρώην δημάρχου Στ. Δριστά.
Ο κ. Δριστάς σημείωσε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί η εμπειρία του έργου και της δράσης του δήμου Πλατέος στο νέο δήμο Αλεξάνδρειας ώστε να προκύψουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για τον τόπο. Έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας: “Τελικά θα βαρεθούμε να..
σε δίνουμε δήμαρχε συγχαρητήρια αφού πάντα κερδίζεις στις εκλογές”. Μια παρατήρηση που ενδεχομένως εξέφραζε τόσο τις μεταξύ τους μάχες αλλά και ίσως προδίκαζε την επικείμενη μάχη του 2013 που από τώρα κάποιοι άρχισαν να συζητούν.
Συγχαρητήρια στον Φ. Δημητριάδη έδωσαν ο πρόεδρος του σώματος Κ. Κιορογλίδης, ο Αλ. Κανακάρης, ο αντιδήμαρχος Μπ. Καραμουρατίδης και Χρ. Παντόπουλος.
Ο τελευταίος επισήμανε ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί το Παλιοχώρι αλλά και το Λιανοβέργι το τελευταίο διάστημα με τις αλλεπάλληλες κλοπές και διαρρήξεις που γίνονται στα σπίτια.
Ο κ. Παντόπουλος τόνισε ότι ζητήθηκε συνδρομή από το ΑΤ Πλατέος αλλά η απάντηση που πήραν οι κάτοικοι ήταν ότι δεν υπάρχει επαρκής δύναμη και ως εκ τούτου είναι αδύνατη η αστυνόμευση.
“Πρέπει να ζητήσουμε από την πολιτεία την συνδρομή της, να ενισχύσει το ΑΤ Πλατέος και σε καμιά περίπτωση να μην το καταργήσει. Η κατάσταση είναι άσχημη και ίσως συμβεί κανένα κακό”, είπε χαρακτηριστικά.
Με τη σειρά του ο Αλ. Κανακάρης, λειτουργώντας πλέον ως μέλος της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” μετέφερε τις απόψεις της για την απόφαση του Συνδέσμου Ύδρευσης Αλεξάνδρειας αναφορικά με την ομόφωνη απόφαση που ελήφθη προ ημερών για την ένταξη του έργου τοποθέτησης φίλτρων στις γεωτρήσεις του δήμου Πλατέος. Είπε ότι αυτή η απόφαση είναι πρόκριμα να μη γίνει το έργο της κατασκευής αγωγού για την μεταφορά νερού από τις πηγές Βερμίου.
Ο Δήμαρχος Φ. Δημητριάδης με την ιδιότητα του προέδρου του Συνδέσμου είπε ότι δεν έχει καμιά σχέση το ένα έργο με το άλλο και τόνισε ότι τα χρήματα που αφορούν στην τοποθέτηση φίλτρων αν δεν αξιοποιηθούν θα χαθούν και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν τα χρήματα να δοθούν σε άλλο έργο ή και στο έργο της μελέτης του αγωγού. Ο Φ. Δημητριάδης συμπλήρωσε ότι η απόφαση του συνδέσμου ήταν ομόφωνη και τόνισε ότι η ωρίμανση της μελέτης κατασκευής του αγωγού προχωρά, την διαχείρισή της έχει αναλάβει το ΥΠΕΧΩΔΕ και μέχρι τώρα, με μεγάλη πίεση έχει ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική πλευρά της. “Δεν ξέρω σε πόσο διάστημα θα προχωρήσουμε στην μελέτη” είπε ο δήμαρχος.
Σε σχετική ερώτηση του κ. Κανακάρη για το αν απασχολήθηκαν εργαζόμενοι στο δήμο χωρίς συμβάσεις εργασίες ο δήμαρχος κατηγορηματικά απάντησε ότι αυτό δεν έγινε και ότι όσες συμβάσεις έληξαν οι εργαζόμενοι αποχώρησαν. “Οι καταγγελίες που σας μεταφέρθηκαν κ. Κανακάρη είναι ανυπόστατες” είπε.
Τέλος, ο πρόεδρος του συμβουλίου Κ. Κιορογλίδης ενημέρωσε το σώμα ότι η απόφαση που έλαβε προ μηνών και αφορούσε σε αίτημα δημότη για τη μείωση του ενοικίου δημοτικού χωραφιού απορρίφθηκε από την Περιφέρεια ως μη σύννομη και ως εκ τούτου δεν μπορούν να προχωρήσουν οι άλλες αιτήσεις που είχαν το ίδιο αντικείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: