Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Πριν από πέντε λεπτά ήρθε στο κέντρο της Αλεξάνδρειας ένα όχημα της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Αλεξάνδρειας που εκτός από σκούπα μπορεί και να πλύνει με πεπιεσμένο νερό.
Είδα τους δυο υπαλλήλους να πλένουν το πεζοδρόμιο που βρίσκεται μπροστά από το καφέ ΜΕΖΖΟ και πήγα κοντά τους να δω τι γίνεται.
Ο ένας εξ αυτών μου είπε ότι το σημείο αυτό είναι το πιο...
βρόμικο στην πόλη και συναγωνίζεται με καταστήματα όπως τα ψαράδικα κλπ.
Πέφτουν στις πλάκες πωρόλιθου που έχουν τοποθετηθεί στο πεζοδρόμιο διάφορα υγρά όπως ποτά, αναψυκτικά κλπ από το παρακείμενο καφέ και λερώνεται με αποτέλεσμα να απαιτείται η επέμβαση του συνεργείου άλλοτε με σκέτο νερό άλλοτε με χρήση χημικών απολυμαντικών.
Το θέμα όμως είναι σαφές και πρέπει να αναδειχτεί από τη νέα δημοτική αρχή. Θα πρέπει την δημοτική περιουσία που πληρώθηκε τόσο ακριβά να την προστατεύουν οι καταστηματάρχες και αν δεν το κάνουν να εφαρμόζεται ο κανονισμός και αν δεν υπάρχει πρόβλεψη να προστεθεί άρθρο στον υφιστάμενο.
Η νέα δημοτική αρχή να μην επαναλάβει το λάθος της διοίκησης Γκιόνογλου με τα καταστήματα στην Αλεξάνδρεια και να ξεκαθαρίσει τους όρους του "παιχνιδιού". Να δώσει ελαστική ερμηνεία στην χρήση των πεζοδρομίων και των πλατειών αλλά να επιβάλλει ένα καθεστώς συνεννόησης και προστασίας τους από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες. Με συμμετοχή όλων και συναίνεση θα προκύψει ένα καλό αποτέλεσμα τόσο στο κέντρο της Αλεξάνδρειας όσο και γενικότερα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

arxizoume na xeplironoume grammatia kirie moxla ?

ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

Η νέα δημοτική αρχή να μην επαναλάβει το λάθος της διοίκησης Γκιόνογλου με τα καταστήματα στην Αλεξάνδρεια και να ξεκαθαρίσει τους όρους του "παιχνιδιού". Να δώσει ελαστική ερμηνεία στην χρήση των πεζοδρομίων και των πλατειών αλλά να επιβάλλει ένα καθεστώς συνεννόησης και προστασίας τους από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες.

όχι κ.Μόχλα, κανένα απο την νέα δημοτική αρχή ούτε , τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς και τα καροτσάκια των μητέρων και των αναπήρων.

Ανώνυμος είπε...

Δεν γινεται να πληρωνω το νερο ΧΡΥΣΑΦΙ!!!!!!!!!!!!! και ο δημος να μην βλεπει αυτα. ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!
ΚΑΙΡΟΣ να δει ο κοσμος της ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ τι συμβαινει!
Αμα γεμιζα εγω το πεζοδρομιο θα ερχοταν να το καθαρισουν?
Π@Π@ΡΙΑ
οποτε
ΝΤΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!