Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΔΡΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ 33μελες ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Eπειδή προκλήθηκε αρκετός θόρυβος εξ αιτίας των δημοσιευμάτων και του δικού μου που αναπαρήγαγα σχετικά με την κατανομή των εδρών στο νέο δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας βρήκα ένα αναλυτικό άρθρο που εξηγεί την κατάσταση και είναι το παρακάτω:
Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, για το Δήμο Αλεξάνδρειας, όπως αυτά δημοσιεύθηκαν στην οικεία ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κατανεμήθησαν στους τέσσερις συνδυασμούς -σύμφωνα με τον αριθμό των εγκύρων ψηφοδελτίων που έλαβαν, συνολικά και διακριτά κατά εκλογική περιφέρεια- 17 έδρες (έδρες Α' κατανομής), ως εξής: 8 έδρες στο συνδυασμό του κ. Φώτη Δημητριάδη, 7 έδρες στο συνδυασμό του κ. Χαράλαμπου Γκιόνογλου, 1 έδρα στο συνδυασμό του κ. Αθανασίου Τσιάπλα, και 1 έδρα στο συνδυασμό του κ. Χρήστου Αλευρά.

Στην περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα της 2ης Κυριακής φέρει ως επιτυχόντα τον συνδυασμό του κ. Φώτη Δημητριάδη και γίνει η κατανομή και των υπολοίπων 16 εδρών (έδρες Β' κατανομής) -σύμφωνα με τους υπολογισμούς που προβλέπουν συγκεκριμένα, το άρθρο 32 παρ. 1 του ν. 3852/2010, το άρθρο 33 παρ. 1,2 και 4, το άρθρο 34 παρ. 1,2,3,4,5,6, σε συνδυασμό με την, προβλεπόμενη από το άρθρο 30 παρ.1, απόφαση του Υπουργού που καθόρισε τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας- προκύπτει η σύνθεση του νέου, 33μελούς, Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, που έχει ως εξής:

Δημοτική Παράταξη Φ. Δημητριάδη (20 έδρες) ως εξής:
8 έδρες καταλαμβάνουν οι αντίστοιχοι πρώτοι κατά σειρά σε αριθμό ψήφων υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από την εκλογική περιφέρεια Αλεξάνδρειας, 2 έδρες καταλαμβάνουν οι αντίστοιχοι πρώτοι κατά σειρά σε αριθμό ψήφων υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από την εκλογική περιφέρεια Αντιγονιδών, 6 έδρες καταλαμβάνουν οι αντίστοιχοι πρώτοι κατά σειρά σε αριθμό ψήφων υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από την εκλογική περιφέρεια Πλατέος, και 4 έδρες καταλαμβάνουν οι αντίστοιχοι πρώτοι κατά σειρά σε αριθμό ψήφων υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από την εκλογική περιφέρεια Μελίκης.

Δημοτική Παράταξη Χ. Γκιόνογλου (11 έδρες) ως εξής:
5 έδρες καταλαμβάνουν, ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού και οι 4 αντίστοιχοι πρώτοι κατά σειρά σε αριθμό ψήφων υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από την εκλογική περιφέρεια Αλεξάνδρειας, 2 έδρες καταλαμβάνουν οι αντίστοιχοι πρώτοι κατά σειρά σε αριθμό ψήφων υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από την εκλογική περιφέρεια Αντιγονιδών, 2 έδρες καταλαμβάνουν οι αντίστοιχοι πρώτοι κατά σειρά σε αριθμό ψήφων υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από την εκλογική περιφέρεια Πλατέος, και 2 έδρες καταλαμβάνουν οι αντίστοιχοι πρώτοι κατά σειρά σε αριθμό ψήφων υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από την εκλογική περιφέρεια Μελίκης.

Δημοτική Παράταξη Α. Τσιάπλα (1 έδρα):
Τη μοναδική έδρα καταλαμβάνει ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού, από την εκλογική περιφέρεια Αλεξάνδρειας στην οποία ο συνδυασμός είχε το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.

Δημοτική Παράταξη Χ. Αλευρά (1 έδρα):
Τη μοναδική έδρα καταλαμβάνει ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού, από την εκλογική περιφέρεια Αλεξάνδρειας στην οποία ο συνδυασμός είχε το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.

Η κατανομή των εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο ανά δημοτική ενότητα (εκλογική περιφέρεια) είναι:

15 έδρες (Αλεξάνδρειας),
8 έδρες (Πλατέος),
6 έδρες (Μελίκης), και
4 έδρες (Αντιγονιδών).

Ως γνωστόν, ο δήμαρχος δεν καταλαμβάνει έδρα στο δημοτικό συμβούλιο, όμως μετέχει στις συνεδριάσεις χωρίς δικαίωμα ψήφου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: