Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ME TON MENTBENTEΦ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ


Κατόπιν προσκλήσεως του Ρώσου Πρόεδρου κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τον επισκέφθηκε τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου ημέρας της εορτής του με το παλαιό ημερολόγιο- στην πρεδρική κατοικία στη Μόσχα. Στην συνάντηση ήταν παρόν και ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.
Αρχικά εψάλη παράκληση..
του Αγίου Δημητρίου στο παρεκκλήσιο του Αγ. Δημητρίου που βρίσκεται στην προεδρική κατοικία και ο Πρόεδρος μαζί με τη σύζυγό του και τα μέλη της οικογενείας του προσκύνησαν τεμάχιο ιερού λειψάνου που μετέφερε ο Σεβασμιώτατος. Στη συνέχεια παρετέθη γεύμα από το Ρώσο Πρόεδρο ο οποίος στην προσφώνησή του ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο που γιά δεύτερη φορά βρίσκεται κοντά του την ημέρα της εορτής του και του προσφέρει τη δυνατότητα να προσκυνήσει το ιερό λείψανο του προστάτη Αγίου του. Ακόμη είπε ότι όταν επισκεφθεί την Ελλάδα θα προσπαθήσει να έρθει και εκείνος στη Βέροια και να προσκυνήσει το Βήμα του Αποστόλου Παύλου..
Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την τιμητική πρόσκληση να τον δεχτεί στην προεδρική κατοικία και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του, ενώ δεν παρέλειψε να του υπενθυμίσει τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα και να τον παρακαλέσει να βοηθήσει, με τον τρόπο που εκείνος γνωρίζει, να ξεπεραστούν το γρηγορότερο τα προβλήματα. Ακόμη ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Αγιώτατο Πατριάρχη κ. Κύριλλος για την αποστολή κάθε χρόνο εκπροσώπου Αρχιερέα στα ΠΑΥΛΕΙΑ.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Σεβασμιώτατος αναχώρησε για Αθήνα και από εκεί για την Αίγινα προκειμένου να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας κ. Εφραίμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: