Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΗΤΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ

-έφυγε η αλαζονική συμπεριφορά, άρχισαν να δίνουν χειραψίες...

Κυριακή κοντή γιορτή λέει ο λαός μας και το βράδυ θα τελειώσουν τα ψέματα για τον δήμο Αλεξάνδρειας όπως και για τους άλλους δυο δήμους της Ημαθίας.
Στην Αλεξάνδρεια τη βδομάδα που πέρασε είδαμε πράματα και θάματα, θαυμάσαμε την εφευρετικότητα των ανθρώπων που ζορίζονται, που βρίσκονται στη γωνία (όπως λένε οι ίδιοι) και το άγχος τους για την καρέκλα της εξουσίας.
Διαπιστώσαμε όμως και το κοντράστ που υπήρχε και αφορούσε την εικόνα που όλοι εμείς εισπράτταμε, μια εικόνα που ευθέως παρέπεμπε σε τεθλιμένο συγγενή που συμμετέχει σε εξόδιο ακολουθία στενού συγγενικού προσώπου.
Εξαφανίστηκε το αλαζονικό ύφος από την παράταξη Γκιόνογλου ως δια μαγείας. Αρχίσαν να γίνονται τηλεφωνήματα φιλικά σε ανθρώπους που μέχρι πριν λίγο καιρό...
απαξιούσαν να μιλήσουν διότι ήταν "παράσιτα", "κλέφτες", "λερωμένοι" και άλλα τέτοια κομψά που αυτοί ως η ελίτ της τοπικής πολιτικής και κοινωνικής ζωής (τρομάρα μας) δεν μπορούσαν να ανεχτούν.
Έφυγε το αλαζονικό ύφος και άρχισαν να δίνουν χειραψίες. Βγήκαν από τα γραφεία τους και τα καφενεία που μόνο εκεί πήγαιναν και άρχισαν να περπατάνε στην Βετσοπούλου. Τους έβλεπε ο κόσμος την ομάδα με τον Γκιόνογλου επικεφαλή και χαμογελούσε με συγκατάβαση. Όλοι κατάλαβαν ότι ήταν μια τελευταία, απέλπιδα προσπάθεια να δηλώσουν ότι είναι παρόντες.
Όμως, ότι και να κάνεις, όσα επικοινωνιακά κόλπα και να χρησιμοποιήσεις αυτό το ρημάδι το ύφος στο πρόσωπό σου δεν μπορείς να το εξαφανίσεις. Το ύφος όλων θύμιζε ότι πάνε σε κηδεία.
Έίναι προφανές ότι το κλίμα της ήττας έχει κυριαρχήσει στο στρατόπεδο του Γκιόνογλου και αυτό το αντιλαμβάνεται ο καθένας συμπολίτης. Φάνηκε στην τελευταία συγκέντρωση του υποψήφιου δημάρχου όπου ο κόσμος που πήγε δεν είχε "ψυχολογία" νικητή αλλά χαμένου.
Το βλέπεις στα πρόσωπα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που ορισμένοι εξ αυτών έπεσαν απ΄ τα σύννεφα διότι περίμεναν αυτοδυναμία την πρώτη Κυριακή. Το βλέπεις ότι στο στρατόπεδο του Γκιόνογλου γνωρίζουν ότι η ήττα είναι φυσικό επακόλουθο πολλών λαθών που έγιναν τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και κατά την τελευταία διετία της διοίκησης.
Πολλοί νυν σύμβουλοι της απερχόμενης διοίκησης ήδη άρχισαν να μιλάνε και να λένε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Είναι προφανές ότι πολλά στόματα θα ανοίξουν από τη Δευτέρα και θα αρχίσουν να καταλογίζονται ευθύνες για το πως μια προσπάθεια που επιλέχτηκε από τους συμπολίτες να δώσει τέλος σε κατεστημένες νοοτροπίες στην Αλεξάνδρεια έγινε η ίδια καθεστώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: