Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΛΙΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί στηρίζω τον Φώτη Δημητριάδη.

Επειδή το τελευταίο διάστημα έγινα αποδέκτης διαφόρων κακόβουλων ερμηνειών, νοιώθω την ανάγκη να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα αναφορικά με την επιλογή μου για το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.
Κατ αρχήν θα ήθελα να δηλώσω ότι νοιώθω μεγάλη ηθική ικανοποίηση που στήριξα το ψηφοδέλτιο του Θανάση Τσιάπλα. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω δημόσια που μου έδωσε την δυνατότητα μέσα από την προεκλογική διαδικασία να γνωρίσω ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι του δημοκρατικού χώρου της Αλεξανδρείας με το οποίο δύσκολα..
θα μπορούσα να έρθω σε επαφή υπό άλλες συνθήκες . Θεωρώ τον εαυτό μου διπλά κερδισμένο που στήριξα την Συνεργασία Πολιτών και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο Θανάσης θα δώσει πολλά στο δημοτικό συμβούλιο και θα είμαι δίπλα του όποτε με χρειάζεται.
Όσον αφορά όμως την επιλογή μου τον δεύτερο γύρω θα ήθελα να επισημάνω τα εξής.
Ανήκω στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ και σέβομαι απόλυτα τις επιλογές του. Δυστυχώς το κόμμα μου στην Αλεξάνδρεια επέλεξε να μη κατεβάσει ψηφοδέλτιο χωρίς να καταλάβω ποτέ τον λόγο. Νομίζω πως τα κομματικά όργανα θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για αυτό, πολύ σύντομα.
Το ψηφοδέλτιο του Μπάμπη Γκιονογλου δεν έχει ουδεμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ πλην του ότι ο επικεφαλής του είναι μέλος του κόμματος, ο ίδιος όμως ας μην ξεχνάμε είναι εκλεγμένος δήμαρχος ενάντια στην κομματική επιλογή.
Επιπλέον, το ψηφοδέλτιο του κ. Γκιονογλου στηρίζεται από τον μοναδικό βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο νομό, Μ. Χαλκίδη και αποτελείται κατά μεγάλο μέρος-αν όχι στην πλειοψηφία του- από υποψηφίους που ανήκουν στο κόμμα της; Νέας Δημοκρατίας.Επίσης ο κ. Γκιονογλου δεν έκανε ποτέ αίτηση ούτε προσήλθε σε κάποια κομματική διαδικασία για τη στήριξη του θεωρώντας τη ¨όχι αναγκαία¨ όπως δήλωσε σε συνέντευξη του.
Θεωρώ το ψηφοδέλτιο του προϊόν ευκαιριακής συναλλαγής σε επίπεδο προσώπων, που σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει το δημοκρατικό χώρο .
Με αυτό το δεδομένο και αφού το κόμμα μου επέλεξε να μην κατεβάσει ψηφοδέλτιο, μεταξύ των δυο διεκδικητών επιλέγω για Δήμαρχο τον Φώτη Δημητριάδη τον οποίο θεωρώ απόλυτα πετυχημένο στη θητεία του στο Δήμο Πλατεος και πιστεύω ακράδαντα ότι με την μεθοδικότητα, τον γνήσιο και ακάματο χαρακτήρα του θα είναι ένας πολύ καλός Δήμαρχος.
Παρά το γεγονός ότι στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία αυτή τη φορά, καλώ όλους τους πολίτες να τον εμπιστευτούν.
Κλείνοντας θα ήθελα να διευκρινίσω πως και ο Μπάμπης Γκιονογλου θα μπορούσε να αποτελέσει καλή επιλογή γιατί και αυτός έχει παρουσιάσει έργο στο Δήμο του, αλλά όχι υπό τις παρούσες συνθήκες όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά από τις συνεχείς λανθασμένες του επιλογές τα τελευταία χρόνια της θητείας του.
Την Κυριακή κλείνει μια σελίδα για τον Δήμο Αλεξανδρείας και βρισκόμαστε πλέον σε μια νέα εποχή. Από τη Δευτέρα πρέπει να αρχίσει άμεσα η προσπάθεια ανασύστασης του δημοκρατικού χώρου.

Με τιμή
Ν. Λιολιόπουλος.
Πρώην Γραμματέας Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Μελίκης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιος ειναι ο Λιολιοπουλος (με ολο τον σεβασμο προς τον αγνωστο κυριο) και εχει και θεση?
Συγνωμη αλλα εαν ειναι ετσι, ας παρει και ο καθενας μας .

Nikos Lioliopoulos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.