Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥ ΔΗΜΟΥΣ ΛΕΕΙ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

«Δεν τίθεται σε καμία περίπτωση θέμα απολύσεων, αλλά μετατάξεων», διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο διημερίδας επιμόρφωσης των νέων αυτοδιοικητικών αρχών, αναφορικά με το μείζον θέμα των συγχωνεύσεων στις δημοτικές επιχειρήσεις, που, όπως είπε, από 6000 θα μειωθούν σε 1500.
Κατά τον κ. Ραγκούση..
τόσο στις συγχωνεύσεις των δήμων όσο και των δημοτικών επιχειρήσεων από τις οποίες θα καταργηθούν 4500 θα γίνουν μετατάξεις και σε καμία περίπτωση απολύσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε «εθνική υπόθεση» τις μεγάλες αλλαγές στην αυτοδιοίκηση και το κράτος και ζήτησε από τους νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες και δημάρχους να βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς, όπως είπε, το ερχόμενο τρίμηνο θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.
«Με τον Καλλικράτη δεν τελειώνουμε τις μεταρρύθμιση του κράτους, αλλά τώρα τη ξεκινάμε», συμπλήρωσε ο κ. Ραγκούσης ο οποίος μάλιστα τον παρομοίασε με ένα μικρό παιδί που χρήζει φροντίδας και προστασίας, «γιατί έχει πολλά να μας δώσει όταν μεγαλώσει».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Ραγκούσης στο γεγονός ότι ο «Καλλικράτης» αποτελεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο που βάζει τέλος στην κατασπατάληση του κράτους.

Πρόσθεσε δε κι ότι η υποτίμηση της δυναμικής του Καλλικράτη, αλλά ταυτόχρονα και η υπερτίμηση της νέας εξουσίας, αποτελούν τους δύο βασικούς κινδύνους της μεταρρύθμισης καθώς θα οδηγήσουν αυτομάτως σε κακή συνεργασία με την Κυβέρνηση, τη Βουλή και όλες τις τοπικές αρχές.

Κλείνοντας την ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών, απηύθυνε έκκληση στους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, να δώσουν έμφαση στο εγχείρημα της πράσινης ανάπτυξης και του προγράμματος Ελλάδα που συνδέεται άμεσα με την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, της οδικής ασφάλειας και της τοπικής επιχειρηματικότητας και να δουλέψουν όλοι μαζί για την αύξηση της απορροφητικότητας στο ΕΣΠΑ.
πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: