Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Η ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Aπό την ΕΛΜΕ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής σχετικά με τα Αθλητικά Σχολεία: «Μετά από 3 μήνες λειτουργίας των σχολείων στα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης των Γυμνασίων και Λυκείων δεν έχουν ακόμη:
-Προσληφθεί αναπληρωτές καθηγητές ΠΕ11 για τα ΤΑΔ – ΕΤΑΔ
-Δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών που φοιτούν σε αυτά. Αυτό έχει ως επακόλουθο τη διαρροή..
των μαθητών από τα αθλητικά τμήματα.
Σα να μην έφτανε αυτό με το έγγραφό του ο Δ/ντής Φυσικής Αγωγής (αριθμ. Πρωτ. 144766/Γ4) ζητά: «από τους γονείς / κηδεμόνες των μαθητών που φοιτούν σε αυτά, να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986, ότι έλαβαν γνώση για τη μη ύπαρξη δρομολογίων μεταφοράς και ότι επιθυμούν ή όχι της φοίτησης του εγγεγραμμένου μαθητή στο αντίστοιχο άθλημα».
Είναι φανερό ότι μετά την εξέλιξη αυτή ουσιαστικά το Υπουργείο προχωρεί στην κατάργηση των Αθλητικών σχολείων στα μέσα της σχολικής χρονιάς και αδιαφορώντας για τους 11.000 μαθητές των 230 αυτών σχολείων. Μήπως το επόμενο βήμα θα είναι η κατάργηση των Γραφείων Φυσικής Αγωγής. Στην κατάσταση αυτή οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι: καθηγητές, γονείς, μαθητές.
Μήπως αποτελεί προάγγελο της σταδιακής κατάργησης μεταφοράς όλων των μαθητών στο πλαίσιο των περικοπών δαπανών για την παιδεία ή της «μεταφοράς» της υποχρέωσης αυτής στους Καλλικρατικούς Δήμους και Νομαρχίες ή και στους γονείς; Καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη μεθόδευση και απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα το συγκεκριμένο έγγραφο. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να στηρίξει άμεσα τη λειτουργία των ΤΑΔ – ΕΤΑΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: