Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ


Έγγραφο προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, σχετικά με το ζήτημα της μη πληρωμής της παραγωγής συμπύρηνου ροδακίνου των αγροτών της περιοχής μας, απέστειλε ο Νομάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης στο οποίο επισημαίνει τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ..
δέχθηκα επίσκεψη αντιπροσωπείας της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών του Νομού Ημαθίας. Γεμάτοι απογοήτευση οι αγρότες με ενημέρωσαν για τη μέχρι σήμερα μη πληρωμή της παραγωγής τους από τις βιομηχανίες. Εξέφρασαν την αγωνία τους για το πότε θα πληρωθούν, αλλά και την απογοήτευσή τους για την επικίνδυνα επαναλαμβανόμενη κατάσταση στον κλάδο του συμπύρηνου ροδακίνου, με τις χαμηλές τιμές και την καθυστέρηση πληρωμών.

Και ενώ οι αγρότες παραμένουν απλήρωτοι και χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ προκαταβολή, ακούγονται σενάρια περί πληρωμής τους σε δύο και τρεις δόσεις! Την ίδια στιγμή, όμως, οι ίδιοι καλούνται να πληρώσουν άμεσα τη δεύτερη δόση τους στον ΟΓΑ και αν δεν το κάνουν θα μείνουν ανασφάλιστοι! Όπως αντιλαμβάνεστε, ελλείψει εσόδων όχι μόνον ο ΟΓΑ δεν μπορεί να πληρωθεί, αλλά ούτε οι καθημερινές ανάγκες διαβίωσης των αγροτών μας.

Για το σκοπό αυτό και αιτούμενοι απλώς την τήρηση των συμφωνηθέντων με τους βιομηχάνους και το Υπουργείο σας, ετοιμάζονται για κινητοποίηση στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία Οδό, την ερχόμενη Τρίτη 30 Νοεμβρίου. Παρακαλώ θερμά αναλάβετε τις πρωτοβουλίες που μπορείτε για την επίλυση του έντονου για όλη την περιοχή μας προβλήματος, ώστε να πληρωθούν οι αγρότες τον κόπο και τον ιδρώτα τους το συντομότερο δυνατόν και πάντως σίγουρα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: