Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης από τη Βέροια:Η «Λαϊκή Συσπείρωση» εγγυάται το πραγματικό συμφέρον του λαού

Κάλεσμα για καταψήφιση των αντιλαϊκών πολιτικών ΠΑΣΟΚ, ΝΔ με κεντρικό σύνθημα «η αγανάκτηση να γίνει δύναμη» απηύθυνε από τον κινηματογράφο Σταρ της Βέροιας, χθες το βράδυ ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με το Συνδυασμό του ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση», Θεοδόσης Κωνσταντινίδης..

Αναλυτικότερα ο κ. Κωνσταντινίδης χαρακτηρίζοντας την πολιτική της Κυβέρνησης όσον αφορά την εκμετάλλευση της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, τόνισε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και οι συνεργάτες του παρουσιάζουν στο λαό διλήμματα,
εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν να τον στριμώξουν στη γωνία καθώς επέρχεται και νέα θύελλα εξόντωσης των λαϊκών στρωμάτων. Ως προς την πολιτική των επιταγών του Μνημονίου είπε πως προετοιμάζεται και νέα δέσμη για μελλοντικά μέτρα, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ χαρακτήρισε την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ως την πιο επικίνδυνη στην ιστορία του κοινοβουλευτισμού μετά τη Μεταπολίτευση..

Αναφερόμενος ειδικότερα στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη ο κ. Κωνσταντινίδης υπογράμμισε ότι είναι η ευκαιρία των λαϊκών στρωμάτων, με την ψήφο τους στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να δημιουργήσουν ικανά ρήγματα στις επικίνδυνες πολιτικές του δήθεν Ευρωμονόδρομου που υπηρετούν πιστά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τα… «αναχώματά» τους, κάνοντας τους εκπροσώπους τους να νιώσουν ανασφάλεια στις… καρέκλες τους. Μιλώντας ειδικότερα για την υποψηφιότητα Μπόλαρη σημείωσε ότι είναι ο τοπικός επιτηρητής που η Κυβέρνηση χρειάζεται για να τον εγκαταστήσει στη Θεσσαλονίκη ως μεσάζοντα ανάμεσα στο δημόσιο και στο κεφάλαιο, τον διεκπαιρεωτή του ξεπουλήματος γης, θαλάσσης και αέρος, των «φιλέτων της Κεντρικής Μακεδονίας», τον άνθρωπο που μελλοντικά θα επικυρώνει τις απολύσεις και τις πολιτικές εξόντωσης των εργασιακών δικαιωμάτων. Ωστόσο, όπως είπε, τη «σούπα» δε χαλάει ούτε και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, τη στιγμή που ο ίδιος δηλώνει ότι υπηρέτησε με συνέπεια, αυτό που το ΚΚΕ ονομάζει αντιλαϊκή πολιτική. «…Ψωμιάδης και Μπόλαρης τα ίδια συμφέροντα υπηρετούν, στον ίδιο… θεό πιστεύουν, καυγαδίζοντας για το ποιος θα είναι ο επικρατέστερος τερματοφύλακας του κεφαλαίου. Έμποροι της ελπίδας που πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες…», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα κατηγόρησε και τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ, που όπως είπε, ενώ έσπρωξε τις τύχες του τόπου στο δρόμο που οδήγησε στα δεσμά του Μνημονίου, σήμερα ζητούν αντιμνημονιακά εύσημα. Ακόμη, ο κ. Κωνσταντινίδης υπενθύμισε ότι οι εργοδότες που απέλυσαν κόσμο βρίσκονται σήμερα στα ψηφοδέλτια του δικομματισμού, ενώ οι απολυμένοι εργαζόμενοι και εργάτες στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Παράλληλα, αναφερόμενος στο φαινόμενο της αποχής το χαρακτήρισε νερό στο μύλο του δικομματισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το ΠΑΣΟΚ στις περσινές εκλογές νίκησε τη ΝΔ με 10 μονάδες, ενώ πήρε λιγότερες ψήφους από όταν έχασε από την τελευταία πριν έξι χρόνια. .

.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΣΟΦΡΟΝΩΦ .

Η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας Ιωάννα Σοφρόνωφ κατά το χαιρετισμό της, μιλώντας για τις εκλογές τόνισε ότι κανένας έντιμος άνθρωπος δεν μπορεί να πει… «δε βαριέσαι», δεν μπορεί να δώσει για ακόμη μια φορά συγχωροχάρτια σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και κάλεσε το λαό της Βέροιας να διατρανώσει με την ψήφο του στη «Λαϊκή Συσπείρωση» ότι δεν αναγνωρίζει το Μνημόνιο – το εργαλείο σφαγής – όπως το χαρακτήρισε – των λαϊκών στρωμάτων. Ακόμη σημείωσε πως η ίδια και οι συνεργάτες της καθ’ όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα συναντήθηκε με τους αγρότες, που δεν έχουν πλέον εισόδημα, τους ανέργους, τους απολυμένους, τις εργαζόμενες γυναίκες, και όλους τους αναξιοπαθούντες που καλούνται σήμερα να πληρώσουν με σκληρά μέτρα την κρίση που προκάλεσαν όλοι όσοι φούσκωσαν από τα πλεονάζοντα κέρδη των ολίγων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο βοηθητικό ρόλο της «Καλλικρατικής» Αυτοδιοίκησης, ως προς αυτήν την κατεύθυνση, την οποία χαρακτήρισε ως «Μνημόνιο» τοπικού χαρακτήρα για Περιφέρεια και Δήμους. Τέλος κάλεσε κάθε ψηφοφόρο να αναλάβει την ευθύνη του απέναντι στα προβλήματα του τόπου στηρίζοντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις εκλογές της Κυριακής..

Κωστής Χαλάτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: