Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Είναι απίστευτο- Η ΔΗΜ.ΑΡ. προτρέπει τους άστεγους να κάνουν κουράγιο και έρχεται η Άνοιξη!!

Το διάβαζα και δεν πίστευα στα μάτια μου. Μα, είναι δυνατόν από την επίσημη σελίδα του κόμματος αυτού, της ΔΗΜ.ΑΡ., της οργάνωσης της Θεσσαλονίκης, της δεύτερης μεγαλύτερης της χώρας υποτίθεται, να γράφονται τέτοια πράματα; Τέτοια γλυκανάλατα που όχι μόνο δεν έχουν...
καμιά πρακτική αξία αλλά που προκαλούν από πάνω.
Ο "συγγραφέας" αυτού του κειμένου-προτροπή είτε θα πρέπει να είναι βλαμμένος είτε ανάλγητος είτε πολίτικαλ κορέκτ τύπος που τα λέει φόρα παρτίδα, χωρίς καν ενοχές ως μέλος του συστήματος.

Ο ανεκδιήγητος αυτός τύπος έγραψε, ξημερώνοντας μια μέρα με πολικό ψύχος στην πόλη, ότι όσοι κρυώνουν, οι άστεγοι δηλαδή της πόλης, να κάνουν υπομονή και ας έχουν στο μυαλό τους ότι έρχεται η Άνοιξη.

Τους συστήνει να πάρουν κουράγιο από την καρδιά τους, λες και άμα το κάνουν θα ζεσταθούν με έναν τρόπο.

Είναι φανερό ότι αν δεν πρόκειται για βλαμμένο  τότε αυτή η γραφή αποτυπώνει τον βασικό πυρήνα της φιλοσοφίας του συγκεκριμένου χώρου προς τον άνθρωπο, το λαό, τη μειονότητα.
Αντί να αναδείξει το ζήτημα, να προγκήξει τον Μπουτάρη και τον Καμίνη και τους άλλους δημάρχους που δεν έχουν φροντίσει να κάνουν όσα μπορούσαν στο ζήτημα των αστέγων, αντί να μετάσχει σε ομάδες δράσης, σε συλλογικότητες που βοηθούν έμπρακτα τους ανθρώπους αυτούς, αντί να συνδράμει με όσα μέσα μπορεί στις προσπάθειες αυτές, κάθονται και γράφουν γλυκανάλατες μαλακίες που προκαλούν.
Κουράγιο σύντροφοι, θα πάρτε Υπουργεία.

Το κείμενο στον τοίχο της ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης είναι:
Καλημέρα σας από την χιονισμένη και παγωμένη Σαλονίκη. Κουράγιο σε όσους ταλαιπωρούνται από την παγωνιά και τον χιονιά στους δρόμους και στα κρύα σπίτια. Πάρτε κουράγιο από την καρδιά σας φίλοι μας! Η γλυκιά Άνοιξη έρχεται, δεν αργεί!

21 σχόλια:

rinaki είπε...

τι να σχολιάσει κανείς...πάλι καλά που δεν τους είπε να ανάβουν σπίρτα για να ζεσταθούν και να ..ονειρεύονται!

Swell είπε...

To πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι ενώ η άνοιξη έρχεται (και παρέρχεται), ο μαλάκας είναι πάντα εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Το παρερμηνεύσατε ρε παιδία. Δεν εννοούσε την εποχή. Εννοούσε την πολιτική άνοιξη μια που βλέπει τα ποσοστά της να χουν ανέβει πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι συμβολικό ρε κουκουρούκου

Ανώνυμος είπε...

γιατί ρε παιδιά;; ΑΥτο το λένε εμψύχωση. Οχι να τους έλεγε "ψοφήστε εκεί πέρα χάμω"

avanti_maestro είπε...

ΠαΣοΚοι με πολιτικά...
Αναδημοσιεύεται.

Ανώνυμος είπε...

Μας έπηξες στη μαλακίες πρωί-πρωί. Πήρες ένα μη θέμα και το έκανες είδηση. Δηλαδή το θεωρείς πιο πιθανό να απευθύνεται στους αστέγους, κάτι που δεν προκύπτει από πουθενά, από το να απευθύνεται στον κόσμο που κυκλοφορεί στους δρόμους με την παγωνιά, έτσι γενικά κ αόριστα? Μια σαχλαμάρα άνευ σημασίας για τον χειμώνα που φεύγει έγραψε κάποιος κ εσύ το γύρισες σε πολιτικό μανιφέστο.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε να το κυτάξεις...κατι δεν πάει καλά με σένα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά είστε αλλού. Βρε βλαμμένε, δεν μιλάει για τους άστεγους. Αλλά άμα θες να δεις τους άλλους στραβά, έχεις κάθε δικαιολογία για να το κάνεις.

Ανώνυμος είπε...

Δεν Πατε Καθολου Καλα Εχετε Ξεφυγει. Κανετε Πολυ Παρεα Με Το ΚΚΕ

Ανώνυμος είπε...

Αχ βρε Χάρη ζημιάρη!
Τα παρεξήγησες τα παιδιά.
Καλέ αυτό δεν είναι κόμμα, σύλλογος κυριών και δεσποινίδων είναι και στέλνει χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές.

ο χάρακας

ΑΝΤΡΕΑΣ είπε...

Συγχαρητήρια κύριε Μόχλα, μα πόσο....προκατειλημένος μπορεί να είναι κανείς. Και να σημειώσω την αφερεγγυότητα πολλών που φτιάχνουν πεδία "αντικειμενικής" επικοινωνίας. Ντροπή σας.

Ανώνυμος είπε...

.......χαρουλη μου τι βρηκες και πινεις και δεν μας δινεις??????

Συντακτική Ομάδα είπε...

"λίγο ακόμα θα ιδούμε τις αμυγδαλιές ν ανθίζουν" έγραφε ο Σεφέρης. Και ο κειμενογράφος της ΔΗΜ.ΑΡ Θεσσαλονίκης φτιάχνει ένα δικό του σχόλιο ...""πάρτε κουράγιο από την καρδιά σας, η γλυκιά άνοιξη δεν αργεί"... Αυτό ανακάλυψε ο καθυστερημένος πνευματικά σχολιογράφος των "Χρονικών" Πιερίας, και έτσι το κατάλαβε. Πρέπει να είμαστε ευτυχείς που έστω κατάλαβε κάτι. Αποτελεί τεράστια πρόοδο για τον εγκέφαλο του.

Ανώνυμος είπε...

απάντηση στους λοιπούς ανώνυμους:

ένα πολιτικό πρόσωπο, οφείλει να προτείνει πολιτικές λύσεις.
Τα ευχολόγια, όλοι τα έχουν ανάγκη. Δε γεμίζουν όμως κανενός το στομάχι οι ευχές, ούτε και δίνουν λύσεις.
Όταν καλούμε να ψηφίσω, θέλω προτάσεις διεξόδου. Την άνοιξη, ξέρω να την περιμένω και μόνη μου, δε μου χρειάζεται η υπόδειξη κανενός.

Κ.

Μπάμπης Κουρουνδής είπε...

Εντάξει, έστω ότι ο Χάρης είναι υπερβολικός λοιπό όσον αφορά το συγκεκριμένο σχόλιο. Θα μας πει κάποιος (μη "πνευματικά καθυστερημένος") της ΔΗΜΑΡ τη γνώμη του για την ενέργεια του Δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη (που στηρίζεται και από τη ΔΗΜΑΡ) να στείλει τα ΜΑΤ στους άστεγους στην Αθήνα; Ραντεβού αύριο στην απεργία

Ανώνυμος είπε...

..........πω πω εβγαλες λαβρακι μεγαλε!!!!! αντε το κοντρα τσανελ σε περιμενει

Ανώνυμος είπε...

Η σταλινική αριστερά ποτέ δεν είχε αίσθηση του χιούμορ.

Ανώνυμος είπε...

Για τον σχολιογράφο των "Χρονικών" και για τους ανωνυμους που ετρεξαν να τον συνδραμουν εχω να πω: αναλογα με την ηλικια τους καλη η μ@λ@κι@ τους

Ανώνυμος είπε...

Ηλίθιοι της ΔΗΜΑΡ στην Ημαθία είναι τα "χρονικά" και όχι στην ΠΙΕΡΙΑ. ουτε να διαβαζετε δεν ξερετε...καντε υπομονη το τελος σας πλησιαζει, κρατηστε το καλα στο μυαλο και την καρδια σας!!!

Ανώνυμος είπε...

BRE ZOA ORTHIA. PANILITHIA MOSXARIA to keimeno den einai anakoinosi. Eine euxi. Propaganda tou kerata. Stalinomoutra