Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Οικολογική Ομάδα Βέροιας: «ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΥΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ"

Ανακοίνωση γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων εξέδωσε η Οικολογική Ομάδα Βέροιας η οποία τονίζει τα εξής:

"Την Δευτέρα 9 -11-2009, έγινε συνεδρίαση του ΕΣΔΑ Νομού Ημαθίας. Τα ενδιαφέροντα νέα είναι ότι απερίφθη από την ΔΥΠΕΧΩ, ο ΣΜΑ Αλεξάνδρειας (σταθμός μεταφόρτωσης των απορριμμάτων) και η παραίτηση του κ. Σουμελίδη. Επί λέξει είπε: «Έχω τρία παιδιά, είμαι Δημόσιος Υπάλληλος, δεν θέλω να πάω φυλακή».
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: http://xronikagr.blogspot.com

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική παρουσίαση της κατάστασης.

Ανώνυμος είπε...

Η "οικολογική ομάδα" που αποτελείται από το γνωστό έναν "οικολόγο" μονίμως ασκεί μαύρη κριτική σε ότι πάει να γίνει.
ΠΟΤΕ δεν έχει πει μια επικοδομητική πρόταση.
Γιατί;
Γιατί να λυθούν τα προβλήματα δεν θα έχιε λόγο ύπαρξης και τρόπο επιβίωσης.
Κατάντησε αηδία πλέον.
Και επιτέλους, με ποια κατάρτιση ένας άνθρωπος έχει άποψη για όλα και μάλιστα αρνητική;
Τελικά ποιος περνάει για "αφρικανούς" τους κατοίκους του νομού;
Μονίμως ο "τα ξέρω όλα - οικολόγος" μας κάνει μαθήματα.
Αρχικά του έφταιγε ο Δάλλας, η θέση 12 για το περιβάλλον, μετά για τα αρχαία, μετά για το νερό που πίνει η Θεσσαλονίκη, μετά γιατι θα φαίνεται από την Εγνατία, μετά για τη σύμβαση, μετά για τις παρατηρήσεις του Ελεγκτικού Συμβουλίου και πάει λέγοντας.
Τώρα που δεν είναι ο Δάλλας στα πράγματα και μάλιστα τώρα που ο Δάλλας ξεσκεπάζει τα λάθη της Διοίκησης ΠΑπαποστόλου, ο οικολόγος προσπαθεί να μας πείσει ότι η εταιρεία πρέπει να διαχειριστεί τα απορρίμματα δίχως κόστος, για την ψυχή της μάνας τους και άλλα τέτοια φαιδρά.
Ας μας πει σε ποιο σημείο του πλανήτη λειτουργεί μοντέλο διαχείρισης απορριμάτων που δεν το πληρώνουν οι άνθρωποι;
Αλλά... λέμε, κινδυνολογούμε, παριστάνουμε τους προστάτες και τους αφυπνιστές της κοινωνίας για να έχουμε ρόλο.
Και τα σκουπίδια να παραμένουν ΜΕΣΑ στην ΚΟΙΤΗ του ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ, για να έχει με κάτι να ασχολείται ο κάθε "οικολόγος" μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Φαιδρότητες...
Υ.Γ.
Φυσικά γνωρίζω ότι και πάλι ο γνωστός "κουκουλοφόρος" θα σπεύσει να αποδώσει τις απόψεις μου σε άνομα συμφέροντα κατά τη συνήθη τακτική λάσπης που χρησιμοποιεί εδώ και 20 χρόνια για όποιον τον ξεσκεπάζει.
Άλλωστε, είναι ειδικός και ξέρει καλύτερα από καθέναν στον τόπο τουτο, πως κλείνονται υπόγειες συμφωνίες και πως εξυπηρετούνται άνομα συμφέροντα.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ KAI MAZI M'AYTON,
1)Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
2)ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
3)Η Ν.Ε. ΤΟΥ ΚΚΕ
4)Η Ν.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
5)ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
6)Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
7)Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
8)Η ΙΖ'ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
9)Η ΙΑ'ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
10)Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
11)Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
12)Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ
13)ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
14)ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ W.W.F.
15)ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΟΡΕΙΣ "ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΝΟΜΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ" ΚΑΙ Η ΑΦΕΝΤΙΑ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ !!!
ΑΝ ΣΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΛΙΓΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΤΑ
ΑΡΓΥΡΙΑ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΑΡΓΥΡΙ Α..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.
ΤΑ ΑΡΓΥΡΙ Α ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΟΜΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ,ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥ.
ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ...
ΑΛΛΟΙΩΣ ΚΟΜΜΕΝΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ...Η ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ...
ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΗΜΑΘΙΑ.
ΤΑ ΑΡΓΥΡΙ Α ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ,ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΙΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ...
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΑΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΞΕΓΥΡΙΣΜΕΝΗ ΚΛΩΤΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ......

Ανώνυμος είπε...

Οι Φορείς αυτοί στην συντριπτική πλειοψηφία δεν έχουν ιδέα για το έργο και σίγουρα δεν εκπροσωπούν ολύτε εκφράζουν την τοπική κοινωνία.
Πάμε λοιπόν να τους δούμε έναν - έναν:
1. Η ανεξάρτητη Αρχή Συνήγορος του Πολίτη, είναι η πλέον απαξιωμένη Αρχή στη Χώρα, Έκανε μια υποτιθέμενη έρευνα μονμερώς, αφού ΠΟΤΕ δεν έκανε αυτοψία και δεν έλαβε υπόψη τις απόψεις 12 Δήμων και της τοπικής κοινωνίας. Έβγαλε ένα πόρισμα βασισμένο σε ψευδή στοιχεία περί του καθεστώτος προστασία ςτης περιοχής, κάποιων κινδυνολογιών για το νερό και ορισμένων ανυπόσταστων πληροφοριών για την αρχαιολογική σπουδαιότητα της.
2. Ομοίως το Επιμ. Περιβάλλοντος, που είναι ένας Φορέας δίχως ρόλο στη χώρα μας. Πήρα στοιχεία μόνο από την πλευρά που αντιδρά και μέσω γνωριμιών (συγκεκριμένων προσώπων), έβγαλε πόρισμα.
3 & 4. Τα κόμματα!!! Αχ αυτά τα κόμματα. Τι θα κάνλυμε με αυτά τα κόμματα; Απέκτησαν τώρα και επιστημονική άποψη τα στελέχη τους; Ειδικά ΑΥΤΑ τα κόμματα, είδαμε και στις εκλογές τι στραπάτσο έφαγαν, αφού ο κόσμος τους γύρισε την πάτη γιατί βαρέθηκε - μπάφιασε με τον αρνητισμό τους. Αν θέλει κάποιος να πει οχι σε ένα ε΄ργο, θα βρει σίγουρα συμπαραστάτες στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
5. Οι "Οικολόγοι Πράσινοι"; Από πότε; Τελείωσαν με την προστασία των μειονοτήτων της "Μακεδονίας" και ασχολήθηκαν και με το περιβάλλον; Ή μήπως ασχολήθηκαν με τους εργολάβους;
τσ τσ τσ... κακό παράδειγμα .
... συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

...
6. Η εταιρεία μακεδονικών σπουδών, στην οποίο ο γνωστός του γνωστού έκανε μια χάρη στην αρχαιολόγο και εξέδωσε ψήφισμα. Θα βάλουμε τη γάτα μας να κλαίει. ΑΜΕΣΩΣ Μάλιστα.
7. Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (και αρχαιολάγνων...) όπου αντιπρόεδρος είναι η γνωστή αρχαιολόγος της Βεργίνας ή οποία θα ήθελε να ανακηρυχθεί όλο το βουνό και όλος ο ντουνιάς αν γίνεται απαγορευμένος τόπός για οποιονδήποτε δεν έχει την ιδιότητα του αρχαιολόγου. Εμείς οι κοινοί θνητοί κανονικά έπρεπε να πληρώνουμε διόδια για να πατάμα ετα χώματα στα οποία έχει στήσει το βιλαέτι της η αρχαιολόγος.
8 & 9. Ομοίως.... αρχαιολάγνοι έναντι υψηλών κονδυλίων για ανασκαφές και τα συναφή, σε κάθε έργο. Και όπου συναντήσουν άρνηση... εγείρουν άρνηση και προκαλούν προβλήματα. Αυτοί ας σώσουν πρώτα τα αρχαία του Αη Γιάννη στη Βέροια και μετά να μας πουν που και πως θα διαχειριστούμε τα σκουπίδια.
ουστ ουστ... άιντε πρρρρ
10. Ο Παπανδρέου ΠΟΤΕ δεν μίλησε ενάντια στη θέση 12 και το ξέρετε. Μίλησε για ορθή διαχείριση, υπερθεμάτισε το μοντέλο που έχιε επιλέξει ο νομός μας και τόνισε ότι όλα πρέπει να γίνονται με βάση την αρχή της προστασίας του περιβάλλοντος.
Εσείς, καταλάβατε ότι σας άρεσε και του βάλατε λόγια στο στόμα, που ποτέ δεν είπε.
11. Ο Βενιζέλος, ας παίζει με τα στρατιωτάκια τώρα, ας βρει λύσεις για τα σκουπίδια της Θεσσαλονίκης και ας μας αφήσει στην ησυχία μας.
12. Ο Καστανίδης, κατάλαβε και όταν ήλθε στη Βέροια (πριν χρόνια) πήρε πίσω κάτι χοντράδες που είχε πει και ανάγκασε τον "οικο-παπάρα" της περιοχής να τα πάρει στο κρανίο. Στη ΘΕσσαλονίκη του κι αυτός για να λύσει τα προβλήματα εκεί.
13. Βλ ΣΥΡΙΖΑ με άλλη ταμπέλα. Έλα να σοβαρευτούμε λίγο...
14. ΤΟ WWF ας μας πει πως έδωσε τη συγκατάθεση του για τις ανεμογεννήτριες στο προστατευμένο ΠΑγκοσμίως γνωστό ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΔΑΔΙΑΣ όπου ζουν τα τελευταία όρνια των Βαλκανίων και πλέον αποδεκατίζονται από τις προπέλες των ανεμογεννητριών, πριν εκδώσει οποιαδήποτε ανακοίνωση για τη θέση 12, αφού δεν το έχει κάνει ακόμα. Είπαμε να λέμε υπερβολές, όχι όμως και ψέματα.
15. Να πείτε στις πλείστες, ότι χαρήκαμε αλλά δε θα πάρουμε.

ΟΙ παραπάνω φορείς λοιπόν (Ξέχασες το ΤΕΕ του κολλητού και τη συντεχνία των μηχανικών που εξέδωσαν ψήφισμα ως κολλητοί και απόλυτα διαπλεκόμενοι - βλ. εργολαβίες, επιτροπές, σου ξου μου ξου μανταλάκια την κάναμε την επιστήμη κωλόπανο) , δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της εμμονής μιας παρείτσας που θέλουν σώνει και καλά να πείσουν 140.000 καοτίκους αυτού του νομού, ότι κάλιο να έχουνε τα σκουπίδια στο ποτάμι και κάθε ρεματιά έξω και μέσα στα χωριά, παρά να γίνει το έργο αυτό.

Και μιας και ο λόγος για τα αργύρια (το έπιασα το υπονοούμενο σου πονηρέ τεμπελχανάκο που το μυαλό σου μονίμως είναι στη λαμογιά) εσύ που ξέρεις ποιοί τα παίρνουν και ποιοι τα δίνουν, γιατί δεν μας λες και εμάς να μπούμε στην ουρά, αντί να στεκόμαστε στην ουρά της Τράπεζας για να πληρώσουμε καθυστερημένες δόσεις δανείων.

Ανώνυμος είπε...

Ean monos tu o oikologos ta kani ola afta, bravo tu.
ine palikari. pantos oti lene to lene me ipografi ke oxi anonima opos ton 1.49
Telika o xerolas o paparas o ran tan plan, tha grapsi mia fora me to onoma tu.
Oli ine gia petama ektos apo afton.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός είναι αυτός που τους ξέκανε όλους με τη μία;
Γιατί τόση έκθεση; Να πιστέψουμε τελικά ότι πράγματι βγάζει μεροκάματο;
Και εάν ναί είναι με το γράμμα, κατ ΄αποκοπήν ή με το σχόλιο;
Έχει καλά λεφτά; Έχω κάποια οικονομικά κενά νααααααα.
Θ αγράφω κι εγώ ότι μου πούν. Ευλαβική υπακοή και με δοκιμή ά θέλουν.
Αρκεί κάθε 15 και πρώτη του μηνού, να πέφτουν εν τη παλάμη.

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΤΙ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΚΙΆΥΤΗ !!

ΚΙΆΥΤΝΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΤΟΥ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΥ" ΕΙΝΑΙ ;

Ανώνυμος είπε...

<<...Και μιας και ο λόγος για τα αργύρια (το έπιασα το υπονοούμενο σου πονηρέ τεμπελχανάκο που το μυαλό σου μονίμως είναι στη λαμογιά)...>>
EM, ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΑΣΕΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟ ΠΙΑΣΑΝ ΟΛΟΙ,
ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΣ, ΑΠ΄ΤΗΝ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

<<..10. Ο Παπανδρέου ΠΟΤΕ δεν μίλησε ενάντια στη θέση 12 και το ξέρετε. Μίλησε για ορθή διαχείριση, υπερθεμάτισε το μοντέλο που έχιε επιλέξει ο νομός μας και τόνισε ότι όλα πρέπει να γίνονται με βάση την αρχή της προστασίας του περιβάλλοντος.>>...

ΜΠΑ, ΜΩΡΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ! ΜΗΠΩΣ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΕ ΚΙΟΛΑΣ ΣΤΟ ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ,
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΛΟ ΑΡΧΕΙΟ.
ΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΔΕΝ ΤΥΦΛΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ, ΣΤΡΑΒΩΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΟΣΕΩΝ

Το ψήφισμα
«Εμείς οι Σύνεδροι του 21ου Συνεδρίου του Πανελληνίου Δικτύου, είμαστε κάθετα αντίθετοι στην πρόθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Ημαθίας (Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων), στην παραγωγή ενέργειας από την καύση απορριμμάτων (SRF) και στην χωροθέτηση της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων, στην επιλεχθείσα «Θέση 12», τριακόσια μέτρα από τα νερά του Μεγαλύτερου ποταμού της χώρας, του Αλιάκμονα. Είμαστε σταθερά υπέρ της προώθησης της ανάκτησης στην πηγή (Ανακύκλωση), και της δημιουργίας ΧΥΤΥ».

Ανώνυμος είπε...

Ε, ΚΑΛΑ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΕ, ΑΥΤΝΟΙ ΚΙΆΝ ΕΙΝ΄ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ.
ΑΛΛΑ ΣΑΜΠΩΣ ΛΙΓΟ ΠΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ, ΓΚΟΤΖΑΜ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ,
ΣΑΝ ΚΑΜΠΟΠΣΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

Α! ΟΙΚΟΛΟΓΕ ΞΕΧΑΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ! ΚΙΑΥΤΟ ΣΑΝΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΟ ΘΥΜΑΜΕ ΝΑΤΑΝΕ Ή ΟΧΙ;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ.
Παρέστησαν η Υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης κ. Κ. Μπατζελή, η Ειδ. Γραμματέας του Υπ. Περιβάλλοντος κ. Καραβασίλη, ο ευρωβουλευτής Μ. Τρεμόπουλος,οι βουλευτές του νομού Φθιώτιδας κ. Αντωνίου, Τσώνης, Σταικούρας, ο Νομάρχης κ. Χειμάρας και οι δήμαρχοι Λαμιέων κ. Κοτρωνιάς, Γοργοποτάμου Σπαθούλας, Υπάτης Δ. Καραβάνας, Αγ. Κωνσταντίνου Ε. Ψαθάς και Στυλίδας Α. Σχορετσιανίτη, Μώλου κ. Ε. Τετριμίδας, Αμφίκλειας κ. Τσιτσιμπής., ο κ. Αποστόλου ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ν. Χρυσόγελος ως εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων και ο κ. Λιβανός ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, και ο Σ. Καρκάνης, πρόεδρος του ΤΕΙ Λαμίας.
ΚΑΛΑ ΟΙΚΟΛΟΓΕ, ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟΥ,
ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΤΕΤΟΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ.
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ.
ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΙΆΥΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ANTE OIKOΛΟΓΕ ΚΑΙ Σ΄ΑΝΩΤΕΡΑ,
ΑΚΣΑ ΟΤΙ ΕΛΕΧΘΗΚΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο., ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ είναι η διαφορά στάσης. Κάποιοι να παράγουν θέσεις ή έργο και άλλοι, να βρίζουν και μόνον.
Να βγάζουν τους πάντες άχριστους εκτός απο όσους συμφωνούν με τα δικά τους.
Ένας δεν του είπε "Σκάσε ρε παπάρα και μας έκανες ρεζίλι";
Τόσο πάθος σ ' αυτά που γράφει είναι υγειές;
Εκτός κι εάν έστω και ένας πιστεύει ότι το κάνει για την ιδέα ρε γαμώ το.
Δεν έχει κανένα συμφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι, ότι έχουν τα ανάλογα .... βαρίδια για να γράφουν οι οικολόγοι, κάποιους γραφικούς όπως ο 1.49. Μάλιστα αυτός εκφράζεται ανώνυμα, ενώ αυτοί με υπογραφή.

Ανώνυμος είπε...

Αμφιβάλει κανείς με αυτά που κάνουν ότι έχουν .... βαρίδια;
Ποιός άλλος μπορεί να ορμάει έτσι σε δεξιούς αριστερούς;
Στην γενική διάλυση που ζούμε, είναι η μοναδική φωνή αντίδρασης.

Ανώνυμος είπε...

Ενταξει. Είναι καλοί αλλά μην τα παραλές. Δεν είναι και οι μοναδικοί. Υπ[άρχουν πολλοί που αντιδρούν. Όχι και οι μοναδικοί.

Ανώνυμος είπε...

Είναι λάθος να δίνουμε σε κάποιους που δεν είναι ούτε επιστήμονες ούτε λειτουργοί του κτάτους.
Αφού το αποφάσισαν οι επιστήμονες μιας τόσο μεγάλης εταιρίας του Μπόμπολα και ολοι οι Δήμαρχοι, δεν μπορεί να μιλάει ο οποιοσδήποτε.
Δεν ξέρουν αυτοί και ξέρουν οι οικολόγοι;

Ανώνυμος είπε...

1205 ΜΗΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΦΕΛΗΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΡΙΧΝΕΙΣ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ.
ΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΣ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ , ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ.........

Ανώνυμος είπε...

Τι λές άνθρωπέ μου; Ποιοί Δήμαρχοι και ποιοί επιστήμονες;
Δεν άκουσες ότι είμαστε πρώτοι στην διεφθαρμένη διοίκηση;
Δεν σου λέει τίποτε αυτό;
Ποιοί Δήμαρχοι; Πλάκα κάνουμε τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Τι σημαίνει μόνοι τους; Και οι ΠΑΣΟκοι μόνοι τους είναι;
Και οι ταξιτζήδες μόνοι τους είναι. Και οι Δήμαρχοι, μόνοι τους είναι.
Όλοι μόνοι μας είμαστε τελικά.
Ο μόνος που δεν είναι μόνος,είναι αυτός ο τυπάκος που εναγωνίως ψάνει να προσφέρει υπηρεσίες έναντι κάποιου τιμήματος.
Τον ενόχλησε τον τυπάκο, που δεν πήγε ο Ουρσουζίδης στην συνεδρίαση του ΕΣΔΑ. Ότι θυμάται χαίρεται. Και ο Ουρσουζίδης είναι πρόεδρος του ΤΕΕ. Πολλή η χασούρα και τους σάλεψε.

Ανώνυμος είπε...

Προς κ. Ιωάννη Δάλλα
Δήμαρχο Μακεδονίδος
Πρόεδρο Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης
Απορριμμάτων Ν. Ημαθίας
Μητροπόλεως 14
59100 Βέροια


Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Στο πλαίσιο της νομικής και περιβαλλοντικής διερεύνησης εξαιρετικά σοβαρής αναφοράς που λάβαμε από πολίτες της Βέροιας σχετικά με την επιλογή θέσης για τη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Υ., επιτρέψτε μας να σας θέσουμε υπόψη σας τα εξής:

1. Όπως προκύπτει από εξέταση των δεδομένων της επιλεγείσας «θέσης 12», η κατασκευή ΧΥΤY στην θέση αυτή επιφυλάσσει εξαιρετικά σοβαρούς κινδύνους ρύπανσης του ταμιευτήρα υδροδότησης της Θεσσαλονίκης και κατ΄ επέκταση του ποταμού Αλιάκμονα.
2. Λαμβάνοντας ως δεδομένα την τεράστια οικολογική αξία του ήδη υποβαθμισμένου από παράνομες ενέργειες δεκαετιών ποτάμιου οικοσυστήματος του Αλιάκμονα, τη χρήση των νερών για άρδευση καλλιεργειών και την υδροδότηση της Θεσσαλονίκης, η χωροθέτηση ΧΥΤΥ σε τόσο μικρή απόσταση από τον ταμιευτήρα δημιουργεί αδικαιολόγητη απειλή για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.
3. Όπως προκύπτει από τη σχετική εθνική και κοινοτική νομοθεσία και νομολογία, η επιλογή θέσεων για τη δημιουργία χώρων διάθεσης απορριμμάτων βασίζεται πρωτίστως σε περιβαλλοντικά και υγειονομικά κριτήρια και δευτερευόντως σε άλλα κοινωνικά ή οικονομικά. Συνεπώς, η περιβαλλοντικά και υγειονομικά επικίνδυνη επιλογή της «θέσης 12», η οποία σημειωτέον κρίθηκε απορριπτέα από τη σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, είναι νομικά αστήρικτη.
4. Ειδικότερα όσον αφορά την Οδηγία 2000/60/ΕΚ «για τη θέσπιση πλαισίου κοινοτικής δράσης στον τομέα της πολιτικής των υδάτων», η χωροθέτηση ΧΥΤY εντός της λεκάνης απορροής ποταμού συνιστά παραβίαση της υποχρέωσης που προκύπτει από το άρθρο 4 και επιτάσσει όπως «τα κράτη μέλη προστατεύουν και αναβαθμίζουν όλα τα συστήματα των επιφανειακών υδάτων». Αυτή η υποχρέωση και εθνική δέσμευση είναι πασίδηλο ότι δεν επιτυγχάνεται με την επιλογή της συγκεκριμένης θέσης για χωροθέτηση ΧΥΤY.
5. Όσον αφορά την Οδηγία 1999/31/ΕΚ «περί υγειονομικής ταφής των αποβλήτων», η οποία ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο με την ΚΥΑ 29407/3508/2002 (ΦΕΚ 1572Β’/16.12.2002), η επιλογή της συγκεκριμένης θέσης συνιστά κατάφωρη παραβίαση των απαιτήσεων του Παραρτήματος Ι, εδάφ. 1.1 και 1.2, που θέτουν σαφείς περιορισμούς για την επιλογή θέσεων ΧΥΤY, ακριβώς λόγω της γεωμορφολογίας και υδροφορίας της περιοχής.
6. Το γεγονός ότι η περιοχή είναι ήδη εξαιρετικά υποβαθμισμένη, καθώς εκεί λειτουργεί παρανόμως ΧΑΔΑ που δέχεται δεκάδες τόνους αποβλήτων καθημερινά δεν αποτελεί δικαιολογία για την περαιτέρω υποβάθμισή της, αλλά για το αντίθετο.

Ο Αλιάκμονας, ως μεγαλύτερος ποταμός της χώρας με λεκάνη απορροής που φθάνει τα 6.016 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ήταν επί αιώνες και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί πηγή ζωής για μεγάλο μέρος της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Η επιτελική ευθύνη για την ουσιαστική προστασία και μακρόπνοη διαχείριση των φυσικών πόρων και των οικοσυστημάτων που φιλοξενεί, ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, σε μια εποχή γενικευμένης περιβαλλοντικής κρίσης και υπό το καθεστώς της διαρκώς επιδεινούμενης κλιματικής αλλαγής, η ουσιαστική προστασία φυσικών πόρων ζωτικής σημασίας, όπως το νερό, οφείλει να αναδειχθεί ως επείγουσα προτεραιότητα. Ακόμα και στην απευκταία περίπτωση κατά την οποία οι τοπικές αρχές αδιαφορούν για την κατάσταση των υδάτινων πόρων της περιοχής δικαιοδοσίας τους, υπενθυμίζουμε ότι η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων αποτελεί ξεκάθαρη νομική υποχρέωση όλων των αρμόδιων φορέων.

Σας καλούμε λοιπόν να μην προχωρήσετε στην κατασκευή ΧΥΤY στη συγκεκριμένη θέση, ειδικά καθώς η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει ήδη καταδείξει άλλες τοποθεσίες που πληρούν όλα τα κριτήρια για το συγκεκριμένο έργο.
H ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ W.W.F.

Ανώνυμος είπε...

Και ποιοί είναι αυτοί που θα πούνε σε Δημοκρατικά εκλεγμένους τι θα κάνουν;
Να μη μιλάνε. Να φύγουν και αυτοί. Να πάνε αλλού.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤOΛΗ ΤΟΥ W.W.F. ;

Ανώνυμος είπε...

Να μαθαίνουμε κι εμείς ρε παιδιά.
Ποιά υπηρεσία είναι η WWF;
Απο την Κοινότητα είναι;

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ GOOGLE

Ανώνυμος είπε...

βρήκα.
Ρε σεις. Οικολόγοι είναι και αυτοι. οικολόγοι. Είναι μεγάλο σωματείο.
Ανακατεύονται με όλα τα οικολογικά.
Και αυτοί λένε όχι στα σκουπίδια στον Αλιάκμονα.