Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Π. Χ΄΄ΣΑΒΒΑ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ν.Ε ΣΥΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Όταν πριν από σχεδόν δύο έτη αποφάσισα να ενασχοληθώ ενεργά με την πολιτική και το ΣΥΝ είχα την πεποίθηση ότι συμμετείχα σε ένα πολιτικό σχηματισμό που διαφέρει από τον αδιέξοδο, αντιδημοκρατικό και μονολιθικό δρόμο της παραδοσιακής αριστεράς. Πίστευα πως ο ΣΥΝ δε θα βολευόταν στο ρόλο του κόμματος διαμαρτυρίας αλλά θα τολμούσε να φανεί χρήσιμος για τον τόπο και τους πολίτες «λερώνοντας» τα χέρια του με την εξουσία, σε μια προσπάθεια δικαιότερης διαχείρισης του συστήματος μέσα από ένα σοβαρό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Δυστυχώς οι πολιτικές αποφάσεις της Κουμουνδούρου κινούνταν σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Η άρνηση ακόμα και αυτής της διερεύνησης της οποιασδήποτε δυνατότητας για κοινή πλεύση με το ΠΑΣΟΚ, η αδιέξοδη πολιτική των συμμαχιών που ορθώνει τείχη στην κεντροαριστερά και την ίδια ώρα τείνει χείρα φιλίας σε κόμματα – υπερασπιστές του τείχους του Βερολίνου και η εμμονή στον αριστερισμό του ΣΥΡΙΖΑ με βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετο.Σήμερα νιώθω πως ένας κύκλος κλείνει. Παραιτούμαι από μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΝ Ημαθίας και αποχωρώ από το ΣΥΝ.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο παραίτηση, αλλά όπως αναφέρεται στο τέλος είναι και αποχώρηση από τον ΣΥΝ. Αναμενόμενη εξέλιξη αν θυμηθούμε το τι είχε προηγηθεί. Κρίμα γιατί ήταν από τις καλές φωνές τοπικά στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΤΑΞΕΙΔΙ ..........ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ.

Ανώνυμος είπε...

Χέστηκε η φοράδα στ΄αλώνι. Όταν ασχολήθηκε με την πολιτική, ο ΣΥΡΙΖΑ πήγαινε δημοσκοπικά στο 20% κι επομένως είχε ελπίδες ότι θα γίνει ένα ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ κι αυτός ο κύριος θα ήταν από τα μέλη που "αγωνίστηκαν" να τον βγάλουν στην εξουσία. Θα είχε τον "πρώτολόγο".
Τώρα που το πουλί πέταξε ψάχνει νέες αγκαλιές κοντά στην εξουσία
Όσο για την καλή του φωνή στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς που λέει ο φίλος έτσι είναι. Όλοι οι χαμαιλέοντες ξέρουν και καμουφλάρονται καλά

Ανώνυμος είπε...

Για καθίστε βρε παιδιά, άμα ήθελε να βολευτεί όπως λέτε θα είχε πάει στη ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ από πολύ παλιότερα.

Ανώνυμος είπε...

Πηγε στο ΠΑΣΟΚ τωρα.

Ανώνυμος είπε...

Και πώς εξηγείται το γεγονός ότι κάποιος στα 40 του αποφασίζει να ασχοληθεί με την πολιτική? Πού ήταν μέχρι τότε?
Και πότε πρόλαβε να ενταχθεί στο ΣΥΝ να αγωνιστεί, να προσφέρει, να διεκδικήσει να διαφωνήσεικαι να παραιτηθεί? Όλα αυτά σε 1,5 χρόνια. Και καταγγέλλει κάποιον που είναι γνωστός σε όλη τη Βέροια για τους αγώνες του.
Είναι αλήθεια ότι χώρισε η ήρα από το στάρι. Το στάρι έμεινε η ήρα έφυγε και προσπαθεί να ενταχθείστο ΠΑΣΟΚ. Ήταν εξαλλου υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚ πριν από λίγες μέρες.

Παναγιώτης Χατζησάββας είπε...

Αγαπητέ προλαλήσαντα θα είχαν κάποια ενδεχομένως αξία τα λόγια σου αν δεν κρυβόσουν πίσω από την ανωνυμία σου. Σε κάθε περίπτωση οφείλω μια απάντηση όχι σε σένα αλλά σε όσους μπουν στον κόπο και διαβάσουν όσα γράφτηκαν εδώ.

1. Ήμουν μέλος της ΚΝΕ από τα μαθητικά μου χρόνια (Γ' Γυμνασίου) και μέλος του ΚΚΕ από το οποίο και αποχώρησα λίγους μήνες πριν από τη διάσπαση του ενιαίου ΣΥΝ, παραμένοντας στον ΣΥΝ μέχρι και το 1993, οπότε και αδρανοποιήθηκα για αρκετά χρόνια λόγω διαφωνιών αλλά και εξαιτίας αντικειμενικών δυσκολιών. Όλα αυτά τα χρόνια παρέμεινα ψηφοφόρος του ΣΥΝ. Δεν υπήρξα ποτέ, αγαπητέ προλαλήσαντα, κομματικοδίαίοτος όπως κάποιοι άλλοι, που θρέφονταν από το ΚΚΕ και ενώ έβλεπαν ιδίοις όμασι τη σαπίλα και την αντιδημοκρατική στυγνότητα των χωρών του υπαρκτού "σοσιαλισμού" έρχονταν και αράδιαζαν συνειδητά ένα σωρό ψέματα μιλώντας για επίγειους παράδεισους. Κι ουδέποτε χρησιμοποίησα πλάγιους τρόπους για να ανελιχθώ κάπου και προκαλώ οποιονδήποτε έχει να μου προσάψει κάτι να το πράξει δημόσια.

2.Όσον αφορά τη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚ, τους οποίους και ευχαριστώ, είναι γνωστή η άποψή μου για την σοσιαλδημοκρατία και την κεντροααριστερά. Τώρα για το αν θα πάω στο ΠΑΣΟΚ αγαπητοί φίλοι, φρόντισα με κόπο στα μαθητικα΄μου χρόνια και αγώνες μετέπειτα να έχω ένα μόνιμο εισόδημα, οπότε όπου κι αν πάω στο μέλλον ένα είναι σίγουρο : ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΞΩ ΓΙΑ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Η κριτική που γίνεται εις βάρος σου είναι από κάτι τύπους που αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται αριστεροί και στην πλειοψηφία τους αγνοούν τι σημαίνει να είσαι αριστερός.
Έχουν μπερδέψει την αριστερά με την fake επαναστατικότητα του καναπέ διάολε, να πέταγαν και καμια μολότωφ να παραδεχτώ.
Επαναστάτες τύπου Χαμπίδης και της νομαρχιακής του ΣΥΝ πείτε μας την τελευταία ηρωική πράξη που κάνατε, πείτε μας τι προσφέρατε στο νομό μας, στην κοινωνία μας και στο τέλος πείτε δημόσια τι ωφέλη αποκομίσατε εσείς από την ενασχόλησή σας με το ΚΚΕ και με τον ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ τώρα.
Η Ημαθία είναι μικρή και όλοι είμαστε γνωστοί. Αφήστε στην άκρη τις προσωπικές επιθέσεις κατά όποιου διαφωνεί και σας γράφει και μιλήστε πολιτικά.
Ο Χατζησάββας μπορεί να μην ξέρει τα έργα και τις ημέρες όλων μας αλλά ευχαρίστως θα τον ενημέρωνα.
Θέλετε;