Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΒΕΡΟΙΑ: ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Χτες, η δήμαρχος Βέροιας δέχτηκε τους σχολικούς τροχονόμους της πόλης και συζήτησε μαζί τους το ένα και μοναδικό αίτημά τους: να μονιμοποιηθούν στην δουλειά τους, να τους προσλάβει ο δήμος.
Επικαλέστηκαν την μεγάλη ευθύνη που έχει η δουλειά τους, το πόσο απαραίτητοι είναι κλπ.
Έχω να παρατηρήσω ότι σήμερα η δουλειά και όχι η απασχόληση είναι το κυριότερο ίσως ζητούμενο του έλληνα και της οικογένειάς του. Όμως, άπαντες θέλουν να "βολευτούν" στο δημόσιο ώστε να νιώθουν αφενός εξασφαλισμένοι αφετέρου ..χαλαροί.
Επι της ουσίας τώρα. Οι σχολικοί τροχονόμοι είναι μια απασχόληση λίγων ωρών καθημερινά αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι η κύρια προτεραιότητα ενός δήμου ή της εκπαίδευσης, Οι δήμοι μπορούν να τοποθετήσουν τα χρήματα αυτά σε παραγωγικές δραστηριότητες και όχι να γίνουν εργοδότες χωρίς να έχουν κανένα όφελος οι δημότες για τους οποίους υποτίθεται ότι λειτουργούν και πολιτεύονται
Η εκπαίδευση έχει πολλά και ουσιαστικά προβλήματα και σε καμιά περίπτωση δεν είναι κορυφαίο θέμα ο τροχονόμος όταν υπάρχουν ακόμα και σήμερα σχολεία που δεν έχουν δασκάλους ή που οι μαθητές κάνουν μάθημα σε ακατάλληλες αίθουσες.
Το δικαίωμα στη δουλειά είναι ιερό αλλά δεν μπορεί να θέλουμε όλοι οι έλληνες να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός τους δίνει αυτό το δικαίωμα; Με μία ώρα εργασία την ημέρα; Κανονικά πρέπει να γίνεται οικειοθελώς αυτό από τους γονείς.Ο Σύλλογος Γονέων πρέπει να γνωρίζει ποιοί γονείς δεν εργάζονται , να τους εκπαιδεύει και ας τους δίνει και κάτι από το ταμείο του. Οχι όμως και Δημόσιοι υπάλληλοι , μην τρελλαθούμε.

Ανώνυμος είπε...

και εγώ θέλω να γίνω δημοτικός υπάλληλος.
τι πρέπει να κάνω;
θα παίρνω κάθε πρωί ένα "stop" και θα κόβω βόλτες στις διαβάσεις πεζών να βοηθώ τους ανήμπορους, ηλικιωμένους, κτλ συμπολίτες μου να περνούν το δρόμο.
ΧΜΜΜ... ΙΔΕΑ!
Να μαζευτούμε καμιά 20αριά να κάνουμε και σωματείο.
Στα 60 φεύγα μπορεί να πετύχουμε κανέναν διορισμό με αναδρομική ισχύ και να βρεθούμε συνταξιούχοι με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
Δηλώσεις συμμετοχής εντός του καταστήματος.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Πολύ σωστό το σχόλιο σου όπως και αυτό του ανωνύμου σχολιαστή. Συμφωνούμε απόλυτα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας φταίνει ρε παιδιά οι εργαζόμενοι αλλά αυτοί που τους πουλάνε ελπίδα με αντάλλαγμα ψήφους. Το ίδιο έκανε το ΠΑΣΟΚ και το ίδιο και η ΝΔ. Εύχομαι το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου να σταματήσει αυτή σιχαμερή κατάσταση.

Ανώνυμος είπε...

όχι ρε φίλε.
Αυτή η καραμέλα έλιωσε πια.
Κάποτε πρέπει να υπάρξει η ατομική ευθύνη.
Ποιος είσαι τι έχεις κάνει, πως βρέθηκες εδώ και τι ζητάς;
Πάντα οι πολιτικοί φταίνε;
Δηλαδή, όταν πιάσανε τα "stop"στο χέρι δεν είχαν μύχιες σκέψεις για απόκτηση δικαιωμάτων και πήγανε οι πολιτικοί τους πιάσανε και τους φουσκώσαν τα μυαλά.
Άντε επιτέλους να σοβαρευτούμε.
Να μπει τέλος στην μαλακία αυτή.
-ΠΟιος είσαι;
-Ο φούφοτος.
-Και τι ζητάς Φούφοτε;
-Μια σύμβαση έστω να βγάζω το ψωμί μου.
-Έχουμε μια σύμβαση αλλά δεν είναι ολικής απασχόλησης και δεν έχει μονιμότητα.
-Εντάξει την παίρνω.

Σε δυο χρόνια:
-Ποιός είσαι;
-Ο φούφοτος ο ξεσκούφοτος
-Και τι θες;
-Εκείνη η σύμβαση να γίνει μονιμότητα γιατί δε μου φτάνουν τα λεφτά να ζήσω.
-Και αφού δε σου φτάνουν να ζήσεις γιατί τόσα χρόνια δεν έψαξες κάτι ακόμα ή κάτι παραπάνω;
-Γιατί και άλλοι διορίστηκαν
-Και πως ζούσε με 300-400 ευρώ το μήνα΄
-Τα βόλευα
-Και τι άλλαξε τώρα;
-Θέλω διορισμό
-ΟΥΣΤ!!! ΤΕΜΠΕΛΗ!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΕΧΕΤΕ ΧΡΕΩΘΕΙ ΜΕ ΠΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 80 ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΣΧΙΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΗΚΗ ΣΟΥ? ΕΧΕΤΕ ΝΟΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ? ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΓΟΝΕΙΣ Η'ΕΧΕΤΕ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. 8ΔΗΜ.ΣΧ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Nikos Lioliopoulos είπε...

Σε ρε ανώνυμε . Κόψε κάτι.