Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Θ. ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ: ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ Κ. ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ

Δήλωση Θανάση Γικόνογλου
Με αφορμή τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για το ροδάκινο
"Τα ψέματα τελείωσαν "

Την περασμένη Παρασκευή στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου δόθηκε άλλη μια παράσταση παραπλάνησης των αγροτών και της κοινής γνώμης για τα τραγικά λάθη και τις παραλήψεις της απελθούσας κυβέρνησης.
Πιστός στο κόμμα που του έδωσε το δικαίωμα να διοικεί σήμερα έναν ολόκληρο νομό με μειοψηφικό ποσοστό, ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης επιχείρησε ατυχώς να στήσει μια συνεδρίαση "ξεπλύματος" των ευθυνών της Ν.Δ. και μετακύλισης τους στη σημερινή κυβέρνηση.
Δήλωσε ικανοποιημένος από την φετινή χρονιά για το ροδάκινο και ευλόγησε τα γένια του προβάλλοντας ως γεγονός υψίστου ενδιαφέροντος και σημασίας τα ταξίδια που πραγματοποίησε προσκολλημένος σε επιχειρηματικές αποστολές που πραγματοποίησαν μεγάλες ιδιωτικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις του νομού στη Ρωσία και Παρευξείνιες χώρες.
Γιατί άλλωστε να μην είναι ευχαριστημένος;
Μήπως επειδή οι παραγωγοί είναι απλήρωτοι, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και από πέρυσι;
Μήπως επειδή οι εξαγωγές επιτραπέζιου μειώθηκαν δραματικά ακόμα και στις χώρες που ο ίδιος επισκέφθηκε για να προβάλει την ντόπια παραγωγή;
Μήπως επειδή οι τιμές σημείωσαν φέτος δραματική κάμψη;
Μήπως επειδή ο κλάδος της κομπόστας διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του;
Μήπως επειδή και οι εργαζόμενοι σε διάφορες επιχειρήσεις μεταποίησης δεν έχουν εξοφληθεί;
Ή μήπως επειδή οι υποσχέσεις της νεοδημοκρατικής κυβέρνησης προς τους αγρότες του νομού, έμειναν ΟΛΕΣ ανεκπλήρωτες;
Για όλα λοιπόν αυτά δήλωσε ευχαριστημένος ο κ. Καραπαναγιωτίδης!
Και βέβαια, τόσο αυτός όσο και οι βουλευτές της Ν.Δ. πρέπει να αισθάνονται πολύ ικανοποιημένοι γιατί, ενώ οι παραγωγοί μας περίμεναν πριν τις εκλογές έστω την έγκριση για τη χορήγηση των υπεσχεθέντων 4 λεπτών στήριξης του εισοδήματος τους μέσω ΛΑΕΚ, άφησαν στην ησυχία του τον αρμόδιο Γεν. Γραμ. του ΟΑΕΔ κ. Βερναδάκη, να υπογράφει ανανεώσεις και νέες συμβάσεις stage αντί για τη σχετική απόφαση που περίμενε ο αγροτικός κόσμος.
Αλλά πάνω απ όλα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος ο Νομάρχης, για την μνημειώδη "διακρατική συμφωνία" της κυβέρνησης του με την Ρώσικη Ομοσπονδία, που θα απορροφούσε 10.000 κοντέινερ κομπόστας!
Ή μήπως κάτι πήγε στραβά και τελικά η "διακρατική συμφωνία" κατέληξε μια συμφωνία μεταξύ ιδιωτών και μάλιστα άγνωστου προέλευσης και ταυτότητας οφ σορ εταιρείας με έδρα την Κύπρο, για λογαριασμό άλλης εταιρείας που δεν έχει σχέση με τον κλάδο των τροφίμων, όπως ακούσαμε να αποκαλύπτει ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε.;
Για ποια "διακρατική συμφωνία" χειροκροτούσε τον κ. Κιλτίδη στη φιέστα που στήθηκε σε εγκαταστάσεις συνεταιριστικής βιομηχανίας ο κ. Νομάρχης; Δεν μας το είπε ούτε στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, όπως δεν είπε πολλά άλλα που περίμεναν να ακούσουν οι συγκεντρωμένοι παραγωγοί.
Αυτό που δεν κατάλαβε ο κ. Νομάρχης και οι νοσταλγοί της αδράνειας που επικράτησε στη χώρα τα προηγούμενα 5 χρόνια, είναι ότι από τις 4 του Οκτώβρη τα ψέματα τελειώσαν.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ερωτήσεις προς απάντηση (?)
α) Πως γίνεται το ποσοστό με το οποίο κυβερνά το Πασοκ να είναι πλειοψηφικό και το (σχεδόν ίδιο) του Καραπαναγιωτίδη όχι?
β) Πήρες χαμπάρι σύντροφε ότι δεν είσαι πια αντιπολίτευση? Εσύ τι θα κάνεις για όλα αυτά που καταγγέλεις, τώρα που κυβερνάς?
γ) Όταν λες τα ψέμματα τελείωσαν εννοείς τα προεκλογικά δικά σας? (οχι νέοι φόροι, βελτίωση και όχι κατάργηση της απόσυρσης, βοήθημα σε όλους κλπ)
Εκτός αν είσαι του δόγματος " καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση" ή 'φωνάζει ο κλεφτης (ψεύτης), να φοβηθεί ο νοικοκύρης"
Χαίρετε!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΔΡΑΝΕΙΑ!
ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

Θανάση ίδρωσες.
Άλλαξε και φόρα κάτι στεγνό.
Ούφ γαμώ το μου...

Ανώνυμος είπε...

τι έγινε παιδάκια, ζόρια, ζόρια?
Σας ενοχλεί ο Θάνασης?
Δεν σας τα λέει καλά?
Έπρεπε να παριστάνει τον ουδέτερο για να είναι του κεφιού σας?
Χαλαρά τώρα, γιατί μόλις αρχίσαμε.
Μη ζορίζεστε από την αρχή γιατί δεν θα τη βγάλετε την 4ετια.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΘΑΝΑΣΗ.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΑ ΟΛΑ.
ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΚΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.
Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΣΥ
ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΒΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΦΣΟΡ.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά Θανλαση. Μη σε κόψει κάνα νεφρό.

Ανώνυμος είπε...

Thanasis kai xero psomi !

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 2.11΄
(Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 30.12.2008

Η Πρεσβεία του Ισραήλ έστειλε στον Θεόδωρο Πάγκαλο τρία μπουκάλια κρασί ως δώρο εορτών με τις ευχές του Πρέσβη κυρίου Αλί Γιάχια. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος επέστρεψε αυτό το δώρο και ευχαρίστησε τον Πρέσβη με το ακόλουθο γράμμα:

Αγαπητέ Κύριε Πρέσβη σας ευχαριστώ για τις τρεις φιάλες κρασιού που μου στείλατε ως δώρο εορτών. Εύχομαι σε σας, την οικογένειά σας και σε καθέναν στην Πρεσβεία σας ευτυχισμένο τον καινούργιο χρόνο. Υγεία και πρόοδος σε όλους σας. Δυστυχώς παρατήρησα ότι το κρασί που στείλατε, έχει παραχθεί στα Υψώματα του Γκολάν. Έχω διδαχθεί απ' όταν ήμουν πολύ νέος να μην κλέβω και να μην δέχομαι τα προϊόντα κλοπής. Γι' αυτό δεν είναι δυνατόν να δεχθώ αυτό το δώρο και πρέπει να σας το επιστρέψω. Όπως γνωρίζετε, η χώρα σας κατέχει παρανόμως τα Υψώματα του Γκολάν τα οποία ανήκουν στην Συρία σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο αλλά και με πολυάριθμες αποφάσεις της Διεθνούς Κοινότητας. Με την ευκαιρία αυτή εκφράζω την ελπίδα μου ότι το Ισραήλ θα βρει ασφάλεια εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων του και οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του ισραηλινού εδάφους από τη Χαμάς ή οποιονδήποτε άλλον θα περιοριστούν και θα πάψουν οριστικά αλλά ελπίζω επίσης ότι η κυβέρνησή σας θα σταματήσει να εξασκεί πολιτική συλλογικής τιμωρίας η οποία εφαρμόστηκε σε μαζική κλίμακα από τον Χίτλερ και τις στρατιές του. Πράξεις όπως αυτές που συμβαίνουν τούτες τις μέρες από τους ισραηλινούς στρατιωτικούς στη Γάζα μας θυμίζουν ολοκαυτώματα όπως εκείνα των Καλαβρύτων, του Δοξάτου ή του Διστόμου και οπωσδήποτε εκείνο του γκέτο της Βαρσοβίας. Με αυτές τις σκέψεις, επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τις καλύτερες ευχές μου για εσάς, τον ισραηλινό λαό και όλους τους λαούς της δικής μας περιοχής του κόσμου.)

(Ακολουθεί το κείμενο στα αγγλικά)

Dear Mr. Ambassador, Thank you for the 3 bottles of wine that you sent me as season's greetings. I wish to you, your family and everybody in the Embassy a happy new year. Good health and progress to you all.

Unhappily I noticed that the wine you have sent me has been produced in the Golan Heights. I have been taught since I was very young not to steel and not to accept products of theft. So I can not possibly accept this gift and I must return it back to you. As you know, your country occupies illegally the Golan Heights who belong to Syria, according to the International Law and numerous decisions of the International Community.I take the opportunity to express my hope that Israel will find security into its internationally recognized borders and the terrorist activities against Israel territory by Hamas or anybody else will be contained and made impossible, but I also hope that your government will cease practicing the policy of collective punishment which was applied on a mass scale by Hitler and his armies. Actions such as those of these days of the Israel military in Gaza remind the greek people holocausts such as in Kalavrita or Doxato or Distomo and certainly in the ghetto of Warsaw.

With these thoughts allow me to express to you my best wishes for you, the Israeli people and all the people of our region of the world.

ΠΡΟΣ 2.11΄
Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΡΩΜΕΝΗΣ, ΓΝΩΜΗΣ ΞΑΝΑΠΙΑΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.