Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Ο "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Νο2" ΔΙΝΕΙ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΥΠΡΧΟΝΤΕΣ ΡΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Στο τέλος του 2010 θα κληθούμε να εκλέξουμε νέες διοικήσεις στους δήμους οι οποίοι θα έχουν έναν ριζικά διαφορετικό ρόλο να υλοποιήσουν.
Η θέση της νέας κυβέρνησης ότι θα υλοποιήσει πολιτικές αποκέντρωσης είναι σαφές πως θα αλλάξουν τα πολιτικά δεδομένα στους "μικροχώρους" που σήμερα δρουν και κινούνται πλείστοι όσοι κομματαρχίσκοι και θα αποκτήσουν κυρίαρχο ρόλο όσοι έχουν ευρύτερη κοινωνική αναφορά και πολιτική καταξίωση.
Εκεί που θα δούμε καινοτόμες καταστάσεις είναι η Περιφερειακής αιρετή διοίκηση. Μια διοίκηση οπλισμένη με πόρους, αρμοδιότητες και κύρος αποκτά σαφώς ρόλο κατά πολύ πιο ουσιαστικό και ανώτερο από αυτόν των βουλευτών για να μην πω και αυτών ακόμα των υφυπουργών.
Ο νέος Περιφερειάρχης θα καταστεί ο κυρίαρχος του παιχνιδιού σε μια περιοχή όπου θα την συγκροτούν οι επτά νομοί της κεντρικής Μακεδονίας και οι οποίοι θα εκπροσωπούνται ΟΛΟΙ υποχρεωτικά στο συμβούλιο.
Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι βοηθοί των Περιφερειαρχών οι οποίοι θα αναλάβουν την διοίκηση των αντίστοιχων νομών και κατ΄ ανάγκην θα προέρχονται από τον ίδιο νομό.

Το ζήτημα είναι μεγάλο, έχει ενδιαφέρον και αφορά πολλούς. Είναι σαφές πως εμείς θα ασχοληθούμε με τις παραμέτρους του "Καποδίστρια Νο2" στο άμεσο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: