Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Π. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: ΕΞΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ

Έχοντας μακρά θητεία στον κοινωνικό, πολιτικό και επαγγελματικό στίβο δικαιούται να κάνει ορισμένες κρίσεις, να καταθέτει απόψεις για τις οποίες πιστεύει ότι συμβάλλουν στην θετική πορεία γενικότερα.
Ο λόγος για τον Παναγιώτη Μαργαρίτη, πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Πλατέος, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και επί σειρά ετών προέδρου της κοινότητας Λιανοβεργίου.
Ο κ. Μαργαρίτης υποστηρίζει ότι σήμερα η νέα διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει ως βασικούς πυλώνες -άξονες της πολιτικής της τα παρακάτω:
1. Εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης η οποία επιτυγχάνεται με την ουσιαστική αποκέντρωση συνοδεία πόρων, αρμοδιοτήτων
2. Προσαρμογή της εκπαίδευσης με περιφερειακά τοπικά κριτήρια και προτεραιότητες ώστε να υπηρετηθεί ο στόχος της ανάπτυξης αναδεικνύοντας τις τοπικές ιδιαιτερότητες - δεξιότητες και παράλληλα να υπηρετηθεί ο στόχος να συγκρατηθεί ο πληθυσμός στην περιφέρεια.
3. Ουσιαστική κοινωνική πρόνοια προς τους μη έχοντες έλληνες πολίτες, Τούτο σημαίνει αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και εν γένει συνολικά του συστήματος υγείας ώστε να υπηρετεί τον πολίτη και όχι τα διάφορα σκοτεινά συμφέροντα- κυκλώματα που λυμαίνονται το χώρο.
4. Να δημιουργηθεί μια ειλικρινής αναπτυξιακή σχέση Κράτους-Τραπεζών και Ιδιωτικών επιχειρήσεων Να σταματήσει δια ροπάλου δηλαδή η τακτική των τραπεζών να αντιμετωπίζουν ως υποψήφιο θύμα τους τον κάθε επενδυτή και να θέλουν να έχουν το κράτος προστάτη στην πολιτική τους που τελικά βλάπτει το κοινωνικό σύνολο.
5. Να αποκατασταθεί το αίσθημα της απόδοσης της κοινωνικής δικαιοσύνης. Να τιμωρηθούν όλοι όσοι εγκλημάτισαν κατά καιρούς εις βάρος του Έλληνα με εγκλήματα οικονομικής φύσης (βλέπε Χρηματιστήριο, ομόλογα κλπ).
6. Να επικρατήσει η αξιοκρατία σε όλους τους τομείς. Οι αξιότεροι, αυτοί που μόχθησαν στη ζωή τους και έχουν τις προϋποθέσεις να καλούνται να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον. Αυτό το μοντέλο πρέπει να ισχύσει τόσο στην πολιτική ζωή όσο και στα υπόλοιπα επίπεδα της καθημερινότητάς μας.
Οικογενειοκρατία, νεποτισμός και κληρονομικές λογικές νομής της εξουσίας και των δημοσίων θώκων πρέπει να σταματήσει οριστικά.

Συμπερασματικά, βλέπω τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Το βάρος της ευθύνης που ανέλαβε είναι μεγάλο όπως επίσης πολλές είναι και οι ελπίδες που εναπόθεσε ο ελληνικός λαός στον Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.
Εξ άλλου, στα δύσκολα κρινόμαστε όλοι μας...
Παναγιώτης Μαργαρίτης

2 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Πολυ σωστες αποψεις. Θα περιμένω με ιδιαιτερο ενδιαφερον την γνωμη του κ Μαργαρητη σχετικά με το αν θα επιτεπει το Πασοκ στο εξής, "ιδρυτικά" μέλη του , να συμμετάσχουν ελεύθερα σε αντιπαλα ψηφοδέλτια χωρις καμια συνέπεια.

Ανώνυμος είπε...

KYRIE LIOLIPOULE NA SAS PO OTI O MARGARITHS, O ANDRONIDHS, O KIRKILIANIDHS,O KIOROGLIDHS KAI OLOI OSOI ANHKOYN STO PASOK PHGAN ME TON DHMHTRIADH GIATI TON DHMARXO PLATEOS TO 2002 TON EPEBALLE ME TSAMPOYKA O XRYSOXOIDHS. H ISTORIA EINAI GRAMMENH KAI O NYN DHMARXOS PLATEOS EINAI DHMIOYRGHMA KAI SYNEIDHTH EPILOGH TOY PASOK TOTE.
STO DIKO SOY DHMO GNORIZEIS OTI AYTOI POY EINAI ME TON KARELH PSIFIZAN XRYSOXOIDH, AN DEN KANO LATHOS.