Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

ΞΑΝΑ ΗΜΑΘΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΔΟΙΚΟ. ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΕΣΔΑ ΓΙΑ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Έληξαν οι εργασίες του 21ου Συνεδρίου του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων. Το τριήμερο Συνέδριο, έγινε στη Λαμία, στις 13,14 και 15 Νοεμβρίου, με θεματικό αντικείμενο «Το νερό ως κοινωνικό αγαθό».
Παρέστησαν η Υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης κ. Κ. Μπατζελή, η Ειδ. Γραμματέας του Υπ. Περιβάλλοντος κ. Καραβασίλη, ο ευρωβουλευτής Μ. Τρεμόπουλος οι βουλευτές του νομού Φθιώτιδας κ. Αντωνίου, Τσώνης, Σταικούρας, ο Νομάρχης κ. Χειμάρας και οι δήμαρχοι Λαμιέων κ. Κοτρωνιάς, Γοργοποτάμου Σπαθούλας, Υπάτης Δ. Καραβάνας, Αγ. Κωνσταντίνου Ε. Ψαθάς και Στυλίδας Α. Σχορετσιανίτη, Μώλου κ. Ε. Τετριμίδας, Αμφίκλειας κ. Τσιτσιμπής., ο κ. Αποστόλου ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ν. Χρυσόγελος ως εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων και ο κ. Λιβανός ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, και ο Σ. Καρκάνης, πρόεδρος του ΤΕΙ Λαμίας.
Σε ότι αφορά τον Νομό Ημαθίας, εγκρίθηκε ψήφισμα κατά της πρόθεσης του ΕΣΔΑ για παραγωγή ενέργειας από καύση απορριμμάτων (SRF). Ακόμη, ο εκπρόσωπος της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας Ασλάνογλου Νίκος, επανεξελέγη στην επταμελή εκτελεστική Γραμματεία του Δικτύου, μετά από διάλλειμα ενός έτους. Καταστατικά, δεν μπορεί κάποιος να θέσει υποψηφιότητα, εάν εκλεγεί για δύο σερί χρόνια.
Το ψήφισμα
«Εμείς οι Σύνεδροι του 21ου Συνεδρίου του Πανελληνίου Δικτύου, είμαστε κάθετα αντίθετοι στην πρόθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Ημαθίας (Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων), στην παραγωγή ενέργειας από την καύση απορριμμάτων (SRF) και στην χωροθέτηση της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων, στην επιλεχθείσα «Θέση 12», τριακόσια μέτρα από τα νερά του Μεγαλύτερου ποταμού της χώρας, του Αλιάκμονα.
Είμαστε σταθερά υπέρ της προώθησης της ανάκτησης στην πηγή (Ανακύκλωση), και της δημιουργίας ΧΥΤΥ».

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο τα παλικάρια. Δεν αφήνουν καμιά ευκαιρία να πάει χαμένη.
χΑΊΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΔΏ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΠΕΊΣΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΉ.
Και εδώ μόχλα, τους σέρνουν τα εξ αμάξης.
Μάλλον δεν καταλαβαίνουν Θεό.
Συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι καλό.
Να μην περάσουν αυτά που έχουν στο μυαλό τους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα. Είναι εκλεγμένοι με Δημοκρατικές διαδικασίες όπως οι Δήμαρχοι και άλλοι;
Πως μπορούν κάποιοι και τους δίνουν βήμα λόγου;
Θα παραβλέψουμε τους εκλεγμένους Δημάρχους και θα πιστέψουμε αυτούς;

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΕ 1201 ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ .
-ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ....12.
-ΑΥΤΟΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟ.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΠΛΟΥ ΧΥΤΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΧΥΤΥ ΠΟΥ ΟΜΟΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ Η ΕΛΛΑΔΑ,ΕΝΩ Η ...ΜΑΓΙΟΡΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ (ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ )ΤΕΤΟΙΟ ΤΟΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΙΘΟΒΟΛΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ,ΝΑ ΕΓΕΙΡΟΥΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.
ΤΙ ΑΡΑΓΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ?

Ανώνυμος είπε...

Και κάτω και πίπλα και πάνω, είναι φράγκα πολλά. Είμαστε και επίσημα οι πλέον διεφθαρμένοι στην Κοινότητα. Ξέρουμε με εδώ έρευνες, ότι η διαφθορά ρίζωσε κύρια σε τοπική αυτοδιοίκηση, εφορίες, πολεοδομίες.
Εδώ υπάρχει διαφθρα; Όχιε;
Καλά. τ6ότε υπάρχει παντού στην Ελλάδα εκτός απο τον Νομό μας και τον Δήμο μας.
Πάντως, εγώ δεν διοικούσα ούτε διοικώ. Δέστε αυτούς που διοικούν και όσους εξασφαλίζουν σαν υπηρετριούλες, τον επιούσιον, κολλητοί σε εκλεγμένους και μη.
Ετούτα.

Ανώνυμος είπε...

Εχει πλάκα και όχι μόνον ενδιαφέρον.
Είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν οι οικολόγοι.
Μπράβο τους που αντέχουν με τόση κόντρα. Τί να πώ. καλό κουράγιο.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ.ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΥΠΟΠΤΟ.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ Η ΒΙΟΠΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΧΡΗΜΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ.ΧΑΛΑΛΙ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε ρε λαμόγια ήσυχους τους οικολόγους.
Σας ζορίζουν τόσο πολύ;
Δέστε τα χάλια γύρω μας ρε.
Καλά κάνουν και εύχομαι να συνεχίσουν χωρίς να τους ελεγχει κάποιο απο τα σπουδαία λαμόγια.

Ανώνυμος είπε...

OLOI TA PIANOYN,
FYSIKA PROSOPA ,EPISTHMONIKOI FOREIS,POLITISTIKOI SYLLOGOI,NEOLAIOI..................EKTOS AP'TON ERASTH THS XYDAIOTHTAS KAI TOYS "DHMOKRATIKA EKLEGMENOYS" POY GRAFOYN STA PALIA TOYS TA PAPOYTSIA TIS APOFASEIS TVN DHMOKRATIKA EKLEGMENVN DHMOTIKVN SYMBOYLIVN TOYS.

Ανώνυμος είπε...

Σωστόοοοοος!