Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΥΛΙΣΤΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΑΠΟ ΚΟΜΜΑ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Αδυνατώ να καταλάβω τη λογική αυτών που υπερασπίζονται τον αγώνα των παιδιών που δούλευαν στα stage. Δηλαδή, τι προτείνουν; Να γίνουν όλοι δημόσιοι υπάλληλοι; Αυτό λένε;
Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.
Το επαίσχυντο μοντέλο των δήθεν προγραμμάτων απόκτησης εμπειρίας το καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και συνεχίστηκε με αμείωτους ρυθμούς από την κυβέρνηση Καραμανλή.
Με τρόπο που παραβίαζαν κάθε εργατικό κεκτημένο έδιναν ψίχουλα στους χιλιάδες ανέργους ώστε αυτοί να βγουν από την λίστα ανεργίας.
Όλοι αυτοί, εννοείται, ότι ήταν την πρώτη περίοδο ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και την δεύτερη περίοδο είναι ψηφοφόροι της ΝΔ.
Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να με πείσει ότι στο σύνολό τους οι υπάλληλοι αυτοί είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι "στην Ελλάδα βρισκόμαστε και άμα μπεις στο δημόσιο μπορεί κάτι να γίνει και να γίνουμε μόνιμοι".
Είμαι πεπεισμένος ότι θα καθόταν και με 200 ευρώ το μήνα, άλλοι δούλευαν και άλλοι ..ξύνονταν από έλλειψη αντικειμένου αλλά κανείς δεν μιλούσε γιατί υπήρχε η προσμονή της έλευσης της μονιμότητας. Οπότε, κάθε θυσία...
Αδυνατώ να καταλάβω την λογική των κομμάτων της αριστεράς (ΚΚΕ και ΣΥΝ). Αντί να καταγγέλλουν συνεχώς και με επιμονή την ύπαρξη αυτών των προγραμμάτων προσπαθούν να βγουν μπροστά στον αγώνα τους και να περιβάλλουν με έναν προοδευτικό μανδύα τα αιτήματά τους που είναι ένα: ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
Και ρωτώ εγώ: είναι προοδευτικό να γίνουν όλοι τρόφιμοι του δημόσιου ταμείου;
Και άντε, το ΚΚΕ αυτό το μοντέλο υποστηρίζει, όλα στο κράτος όλοι υπάλληλοι του κράτους. Ο ΣΥΝ τι ακριβώς μας λέει επ αυτού; Αντί να βγει και καινοτομήσει, να πει τα πράγματα με το όνομά τους κάνει πολιτική στις πλάτες των ανέργων μήπως και πάρει καμιά ψήφο τους.
Η Αριστερά τολμά, κάνει ρήξεις, έρχεται σε αντίθεση και με εργαζόμενους ακόμα όταν πρέπει. Και η ανανεωτική αριστερά θα πρέπει να σταματήσει την διολίσθηση, να πάψει να είναι συνδικαλιστική παράταξη και να γίνει Πολιτικός Οργανισμός.
Να μας πουν οι του ΣΥΝ αν στα Νοσοκομεία, τις Πολεοδομίες, τις Εφορίες, τα Τελωνεία που είναι δημόσιοι οργανισμοί η παροχή υπηρεσιών των υπαλλήλων είναι σε υψηλά επίπεδα; Και μην ακούσω τις γνωστές δικαιολογίες ότι για όλα φταίνε οι ..ιμπεριαλιστές Είναι καλό το επίπεδο στα ΑΕΙ της χώρας και συντάσσεται ο ΣΥΝ στο πλευρό των καθηγητών ώστε να μην αξιολογούνται;
Δε σημαίνει ότι επειδή στην πολιτική γεωγραφία το ΣΥΝ ανήκει στην Αριστερά πρέπει να συντάσσεται άκριτα με τα αιτήματα όλων των συντεχνιών που δεν θέλουν να ξεβολευτούν γιατί έμαθαν να ζουν εις βάρος του κράτους...
Γράφω τα παραπάνω εξ αιτίας της ανακοίνωσης που έβγαλε η ΝΕ του ΣΥΝ Ημαθίας και υποστηρίζει τον δίκαιο αγώνα των stage. "χαιρετίζουμε τους αγώνες των εργαζόμενων στα προγράμματα Stage για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Επισημαίνουμε ότι το δικαίωμά τους στην εργασία είναι ιερό και η εξασφάλισή του επιβάλλεται από το Σύνταγμα της χώρας μας ως υποχρέωση της πολιτείας. Οι νέοι μας δε χρωστούν σε κανένα. Οι θύτες χρωστούν σ’ αυτούς. "
ΥΓ: Διαβάζω στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ ένα σχόλιο σχετικά με την κατάσταση στην Δημοτική Αστυνομία Βέροιας. Να τι είπε ο αντίδημαρχος:
«Η κατάσταση στην Δημοτική μας Αστυνομίας δεν είναι ό,τι καλύτερο. Είμαι δέκα μήνες σε αυτό τον τομέα. Πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο. Υπάρχει σε αυτή την υπηρεσία νοοτροπία δημόσιας διοίκησης» σημείωσε ο κ. Χατζηαθανασίου.
-ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ, ότι το χειρότερο δηλαδή. Κι αυτό το χειρότερο έρχεται να το υπερασπιστεί το κόμμα της ανανεωτικής αριστεράς...

2 σχόλια:

Παναγιώτης Χατζησάββας είπε...

Προσυπογράφω τα όσα αναφέρεις Χάρη. Δυστυχώς η αριστερά για ακόμα μια φορά λαϊκίζει, εμφανίζεται άτολμη, κηδεμονεύεται η πολιτική της από την άγρα των ψήφων και τελικά αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Είναι λυπηρό αυτό. Με λυπεί προσωπικά βαθύτατα η ατολμία της να αρθρώσει καινοτόμο πολιτικό λόγο, να στηρίξει τις όποιες θετικές πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης (προσωπικά βλέπω αρκετές τέτοιες) και να σταθεί απέναντι στα αρνητικά αντιπροτείνοντας συνάμα τις δικές της λύσεις. Δυστυχώς από την πολιτική της πρακτική βλέπουμε μόνο την άρνηση και σε κάποιες περιπτώσεις κυρίως από το ΣΥΝ και αντιπροτάσεις, αλλά στήριξη των θετικών σημείων του κυβερνητικού έργου δεν είδαμε ακόμα.

Παναγιώτης Η. Χατζησάββας

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ αρχικά και η ΝΔ στη συνέχεια (ΥΠΑΚΟΥΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΕ)αφού έσπειραν άνεμους τώρα θερίζουν θύελλες.....
Κι έρχεται τώρα το ...άλλο,το διαφορετικο ,το νεοΠΑΣΟΚ ????? να βάλει τάξη στο χάος που το ιδιο δημιούργησε.....
Στη αντίδραση της αριστεράς, ανακαλύπτει σαν εξιλαστήριο θύμα την ίδια τη... αριστερά!!!!!!.
Λες και η αριστερά έκανε τις ρουσφετολογικές προσλήψεις,λες και η αριστερά επωφελήθηκε απο τη ομηρία των συμβασιούχων.
Εδω ο νόμος του << βρες ποιός ωφελήθηκε >> δεν ισχύει ,αφού δεδομενου οτι μόνο τα δυο μεγάλα κόμματα έχουν αποδεδειγμένα ωφεληθεί,θα επρεπε στις εκλογες να υποστούν και το τίμημα των επιλογών τους .
Ελα ομως που << εκει που μας χρωστούσαν μας πήραν και... το βόδι.>>
Δυστυχώς για ακόμη μια φορα στο αγώνα
επικοινωνιολόγοι-αριστερά = 1-0.

Βλέπετε οι επικοινωνιολόγοι γνωρίζουν άριστα που οδηγεί η επιπόλαια ανάγνωση της Ιστορίας..
Ποντάρουν εκεί και κερδίζουν πάντα...

Χρ.Αλευράς