Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΜΠΛΟΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΣΔΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΩΡ

Σε αδιέξοδο βρέθηκε, για ακόμα μια φορά, το ΔΣ του ΕΣΔΑ Ημαθίας. Στην σημερινή του συνεδρίαση που έγινε το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΔΣ Νίκος Παπαποστόλου ενημέρωσε τους συναδέλφους του ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε τη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του ΕΣΔΑ και της αναδόχου εταιρίας ΗΛΕΚΤΩΡ και η οποία αφορά στην κατασκευή της ΜΕΑ - ΧΥΤΥ στην διαβόητη θέση "12".
Όπως έγινε σαφές, το Ε.Σ βρήκε οκτώ (8) σημεία που χρήζουν αλλαγής από τον ΕΣΔΑ και συνακόλουθα αποδοχή από την ανάδοχο εταιρία.
Το ζήτημα είναι ότι η υλοποίηση του έργου ολοένα και δυσχεραίνει αφού εκτός των προσφυγών κατά της θέσης "12" ανακύπτουν και θέματα νομιμότητας της σύμβασης.
Επί του θέματος αυτού οι σύμβουλοι κατέθεσαν τις απόψεις τους και ξεχώρισε αυτή του αντιπροέδρου του ΔΣ Παναγιώτη Μαργαρίτη που ζήτησε από τον πρόεδρο να επιρρίψει ευθύνες σε όσους είχαν την ευθύνη της σύνταξης αυτής της μελέτης.

Ακολούθως, το ΔΣ συζήτησε, χωρίς να πάρει απόφαση, το θέμα της ευνοϊκής αποδοχής εκ μέρους της Ε.Ε της πρότασης για κατασκευή μονάδας παραγωγής ενέργειας. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι ο ΕΣΔΑ δεν μπορεί, διότι δεν έχει επιστημονικό προσωπικό, να τοποθετήσει τεχνικό σύμβουλο με αποτέλεσμα να προκύψει ως μονόδρομος η πρόταση της ΗΛΕΚΤΩΡ να αναλάβει αυτή και την δουλειά αυτή με την αντίστοιχη αμοιβή.

-Σήμερα, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, παρέλαβα τις παρατηρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και πρέπει να σας πω ότι παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Σε ανάρτηση που θα κάνω σε λίγη ώρα θα δημοσιεύσω και τις 8 παρατηρήσεις και θα μπορείτε να κάνετε τα δικά σας σχόλια τα οποία θα δημοσιεύσω στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας ΧΡΟΝΙΚΑ.
-Παρακαλώ πολύ τα σχόλιά σας να είναι ευπρεπή και είναι σαφές ότι τα υβριστικά ή αυτά που θα αφήνουν αιχμές δεν θα τα δημοσιεύσω.
Χ Μόχλας

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ....δικαιωμένος χάθηκε;
Καμιά δήλωση δεν έκανε;
Για τον Δάλλα λέω, που νοιώθει απόλυτα δικαιωμένος.
Σαν τα μούτρα τους τα κάνανε. Μόνο που τα κάνανε στα κοινά. Ότι αφορά τα ιδιωτικά, μιά χαρά. Τα φωτοβολταϊκά, δίνουν παράδες.

Ανώνυμος είπε...

Λίγα λές.

Ανώνυμος είπε...

Τι σου κάνουν οι Δημοκρατικά εκλεγμένοι!
Βρήκε το ελεγκτικό Συνέδριο, ότι κάποιοι όροι της σύμβασης, ήταν εις βάρος των Δήμων. Που πάει να πεί, εις βάρος των πολιτών της Ημαθίας. Που πάει να πεί ότι όποιοι υπέγραψαν την σύμβαση ή ήξεραν και υπέγραφαν (γιατί άραγε;) ή δεν ήξεραν τι υπέγραφαν. Και στις δύο περιπτώσεις, χαμένοι οι πολίτες και κερδισμένοι κάποιοι. Ποιοι άραγε; Και ακόμη επιμένουν. Χωρίς ντροπή.
Και θέλουν μάλιστα να γίνουν και Βουλευτές. Και παίζουν και κομματικό ρόλο παρακαλώ.
Σε κάθε περίπτωση, μάλλον το τέλος θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Τι κάνει νιαου νιάου;
Μα ο σκύλος που ξέρει γατίσια.

Ανώνυμος είπε...

Λαμόγια, ο Παπαποστόλου είναι Πρόεδρος και αυτός συνέταξε την σύμβαησ που πήγε στο Ελεγκτικό.
Βαστάτε γιατί θα φάτε χοντρή χαστούκα όσοι γλύφεστε λέγοντας ότι ο Δάλλας φταίει για όλα.
Εγώ μια φορά σας προειδοποίησα.
Και αμαρτία ουκ έχω.
Λαμόγια...

Ανώνυμος είπε...

ΠΩ ΠΩ ΕΠΊΠΕΔΟ ΧΆΡΗ ΜΌΧΛΑ.
ΟΙ ΜΠΟΛΙΤΙΣΜΈΝΟΙ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΊ.
ΠΟΥ ΑΝΕΒΆΖΟΥΝ ΤΟ ΕΠΊΠΕΔΟ. ΌΧΙ ΓΕΝΙΚΏς. ΑΝΕΒΆΖΟΥΝ ΤΟ ΕΠΊΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΘΛΙΌΤΗΤΑΣ.
ΑΝΌΗΤΟΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΆΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

<< Λαμόγια, ο Παπαποστόλου είναι Πρόεδρος και αυτός συνέταξε την σύμβαησ που πήγε στο Ελεγκτικό.
Βαστάτε γιατί θα φάτε χοντρή χαστούκα όσοι γλύφεστε λέγοντας ότι ο Δάλλας φταίει για όλα.
Εγώ μια φορά σας προειδοποίησα.
Και αμαρτία ουκ έχω.
Λαμόγια...>>
ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΤΟ ΛΑΖΟΧΩΡΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πείθει ο λόγος του 1.15.
Εχει επίπεδο ο άνθρωπος.
Φαίνεται το πράμα.