Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ - Χωρίς Χρέος Χωρίς Ευρώ

Από το 2010 ο ελληνικός λαός ζει έναν εφιάλτη χωρίς τέλος. Με πρόσχημα το δημόσιο χρέος και τη δήθεν ανάγκη παραμονής μας στο ευρώ συμμορίες τοκογλύφων και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι αμφισβητούν καθημερινά την αξιοπρέπειά μας, σφυροκοπούν τις δημοκρατικές μας κατακτήσεις και ισοπεδώνουν το βιοτικό μας επίπεδο.....
Άστεγοι περιπλανιούνται στους δρόμους, σπίτια μένουν χωρίς θέρμανση, η μισή νεολαία αγωνιά άνεργη, ενώ φαινόμενα μαζικής πείνας εμφανίζονται για πρώτη φορά μετά τον Εμφύλιο.

Σε μια χώρα που η παραγωγή της αποσαθρώθηκε τη δεκαετία του ευρώ, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, αλλά οι μισθοί των εργαζόμενων τείνουν προς τριτοκοσμικά επίπεδα, η αγορά εργασίας μετατρέπεται σε ζούγκλα και οι συντάξεις λεηλατούνται. Το κοινωνικό κράτος καταστρέφεται· υγεία, παιδεία και πρόνοια βγαίνουν στο σφυρί. Μια νεοφιλελεύθερη μαφία που ελέγχει τα κυβερνητικά κόμματα και τα μέσα ενημέρωσης, αλλά δεν έχει καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση, σπέρνει το φόβο κυβερνώντας με αλλεπάλληλα πραξικοπήματα. Θέλει ν’ αρπάξει τον εθνικό πλούτο, να διαλύσει την κοινωνία, και να μας αναγκάσει να δουλεύουμε γι’ αυτήν με μισθούς πείνας. Ο λαός ωστόσο αντιστέκεται ηρωικά, και η μαχητικότητά του διαρκώς μεγαλώνει. Με τους αγώνες του έχει γίνει παράδειγμα για τους άλλους λαούς της ευρωπαϊκής περιφέρειας και τους προοδευτικούς ανθρώπους του πυρήνα της ευρωζώνης, που δεν έχει ακόμη πληγεί από την καπιταλιστική κρίση. Κινητοποιείται μαζικά, αναζητά νέες μορφές αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης, μαθαίνει με εντυπωσιακή ταχύτητα, ονειρεύεται μια διαφορετική ζωή.

Αυτές ακριβώς τις προσπάθειες του λαού ενισχύει το Χωρίς Χρέος Χωρίς Ευρώ, συμβάλλοντας στην επιστημονική μελέτη των κρίσιμων οικονομικών και πολιτικών ζητημάτων όσο και στη μαζική κινητοποίηση. Κεντρικές μας επιδιώξεις είναι ο έλεγχος και η διαγραφή του δημόσιου χρέους, καθώς και η άμεση στάση πληρωμών των τοκοχρεολυσίων του. Η δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, ιδίως με τη μαζική κινητοποίηση γυναικών, ανέργων, νεολαίας και μεταναστών. Η έξοδος από το ευρώ, και η παραγωγική αξιοποίηση των πόρων που έτσι θα εξοικονομηθούν προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Ο εργατικός και κοινωνικός έλεγχος στα μέσα παραγωγής. Η διαγραφή χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Η σύσταση δημόσιας κεντρικής τράπεζας χωρίς συμμετοχή ιδιωτών. Ο κοινός αγώνας για τη δημιουργία μιας Ευρώπης των εργαζομένων. Η επιστημονική μελέτη των συνθηκών που θα φέρει η έξοδος της χώρας από το ευρώ, και η παρουσίαση λύσεων με γνώμονα τις ανάγκες του λαού. Η αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης την οποία διακινούν συστηματικά τα μέσα επικοινωνίας, ιδίως τα ιδιωτικά, εκφράζοντας τα συμφέροντα του κρατικοχρηματιστικού πλέγματος εξουσίας. Τέλος, η συμβολή με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση της φτώχειας.

Η δημοκρατική δομή του Χωρίς Χρέος Χωρίς Ευρώ απηχεί τη βασική μας επιδίωξη, να εκδημοκρατιστεί ολόκληρη η κοινωνία. Oι εξουσίες είναι συγκεντρωμένες στα χέρια της Γενικής Συνέλευσης, οι εκπρόσωποι είναι άμεσα ανακλητοί, και δεν δεχόμαστε ενισχύσεις από κρατικούς φορείς της Ελλάδας ή του εξωτερικού, ούτε μέλη τα οποία εκδηλώνουν εθνικιστικές, σεξιστικές, φασιστικές ή ρατσιστικές ιδέες ή αντιλήψεις. Η δημοκρατική μας λειτουργία στην πράξη αποτελεί καθημερινό μας στοίχημα, και περιμένουμε τη βοήθειά σας στον αγώνα μας.

Επικοινωνία:contradebt@gmail.com http://nodebtnoeuro.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: