Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Ο Γιούνγκερ απειλεί με διακοπή του δανείου αν πλειοψηφήσει η Αριστερά- Η Αριστερά θέλει να κυβερνήσει;

Το μήνυμα είναι σαφές και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Ή θα ψηφίστε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (άντε και Ντόρα) ή αλλιώς δεν παίρνετε ούτε ευρώ από τη "βοήθεια" που είναι να σας δώσουμε.
Το είπε ξεκάθαρα ο άνθρωπος που είναι εντεταλμένος να...
προστατεύσει τα συμφέροντα των αφεντικών του και το σύστημα συνολικά.
Ο Γιούνκερ είναι σαφής και απόλυτος.
Δείτε τι είπε στην εφημερίδα που έδωσε συνέντευξη απαντώντας στην ερώτηση τι θα συμβεί εάν στην Ελλάδα μετά τις εκλογές έλθουν στην εξουσία κόμματα που δεν προτίθενται να τηρήσουν τις υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις που έδωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, απάντησε πως Σαμαράς και Παπανδρέου δεσμεύτηκαν ότι θα τηρήσουν όσα υποσχέθηκαν ενυπόγραφα και συνέχισε «Αν όμως ακραία κόμματα ενισχυθούν σε τέτοιο βαθμό, που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να μην μπορούν να σχηματίσουν έναν πλειοψηφικό κυβερνητικό συνασπισμό  και κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας, τότε θα αποχωρήσουμε κι εμείς».

Λοιπόν, από τώρα ετοιμάζουν το έδαφος για να μην πω ότι το έχουν ήδη αποφασισει, ότι την επομένη των εκλογών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα κάνουν κυβέρνηση μαζί όπως εξ άλλου φρόντισε να δημοσιοποιήσει ως λαγός του συστήματος ο Λοβέρδος προ ημερών.

Όποιος οπαδός της ΝΔ πιστεύει ότι η εκλογή Σαμαρά στην πρωθυπουργία θα είναι ευεργετική για τη χώρα και θα παλέψει κατά του Μνημονίου ή των επιπτώσεων που αυτό έχει στο λαϊκό εισόδημα θα πρέπει από τώρα να το ξανασκεφτεί γιατί θα την πατήσει άσχημα.

Είναι προφανές ότι το καπιταλιστικό σύστημα θα κάνει ό,τι περνάει από τα χέρια του για να σταθεροποιήσει τους πυλώνες του στη χώρα μας ώστε να συνεχιστεί αμείωτα η εξαθλίωση του λαού και μετά από ένα χρονικό διάστημα να αρχίσει ο νέος κύκλος καπιταλιστικής ανάπτυξης δημιουργώντας νέα υπερκέρδη για τις αγορές και τους τραπεζίτες.

Το ερώτημα όμως που τίθεται αφορά στην Αριστερά και κυρίως εκείνο το τμήμα που θέλει να ανατρέψει το καπιταλιστικό σύστημα και να εγκαθιδρίσει σοσιαλισμό. Θα αποφασίσει επιτέλους ότι ήρθε η ώρα της ουσιαστικής αντεπίθεσης ή θα περιοριστεί στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, τα χάπενιγκ και τις ήρεμες διαμαρτυρίες έξω από του Μαξίμου;
Θα πάρει σοβαρές πρωτοβουλίες για να μπλοκάρει το σύστημα που σήμερα συντηρεί το κράτος; Τρόποι υπάρχουν αρκεί να υπάρχει βούληση και το ΚΚΕ δεν έχει καμιά διάθεση απ΄ ότι φαίνεται ούτε να συμμαχήσει ούτε να κυβερνήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: