Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΒΕΡΟΙΑΣ. ΤΗΝ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ 100 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!

Σκηνές απείρου κάλλους σημειώθηκαν την Τετάρτη
στην χωματερή της Βέροιας
Ο εργολάβος που είχε αναλάβει να σκεπάζει τα απορρίμματα προχώρησε σε κινητοποίηση στην είσοδο της χωματερής και η απόθεση των σκουπιδιών έγινε παρουσία της αστυνομίας. Ο εργολάβος υποστηρίζει ότι του οφείλονται δεδουλευμένα από τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων. Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Οικολογική Ομάδα Βέροιας, η οποία μεταξύ των άλλων υποστηρίζει: «Με δύο φορτηγά του, στήθηκε δεξιά και αριστερά της εισόδου της χωματερής, ο εργολάβος που υποτίθεται θα σκέπαζε τα απορρίμματα στην χωματερή, που βρίσκεται μέσα στην κοίτη του Αλιάκμονα.
Δεν έκλεισε την είσοδο στα απορριμματοφόρα που συνέχιζαν να αδειάζουν με την παρουσία τριών περιπολικών της αστυνομίας. Εδώ και αρκετές ημέρες, υπάρχει το αδιαχώρητο στην χωματερή, διότι ο εργολάβος, έπαψε να σπρώχνει τα σκουπίδια, για να κάνει χώρο για τα επόμενα. Ο λόγος είναι το γεγονός ότι ο ΕΣΔΑ (Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων) του χρωστά, όπως διατείνεται, 100.000 ΕΥΡΩ.
Δεν είναι μόνον αυτό.
Μετά από τις αλλεπάλληλες φωτιές το 2008 στην χωματερή, «προσελήφθη» ένας φύλακας. Του χρωστάνε μισθούς επτά μηνών. Οι συνθήκες φύλαξης, είναι απαράδεκτες. Βγήκε ο χειμώνας, ήρθε το καλοκαίρι και αυτός ο άνθρωπος, την «βγάζει» στα μπροστινά καθίσματα ενός παλιού αγροτικού, μέσα στην αφόρητη δυσοσμία, τα κουνούπια, τις σκνίπες. Ενώ βρέθηκαν χρήματα για συνεχής δημοσιεύσεις στον τύπο με πολλές χιλιάδες Ευρω, για την ανακύκλωση, δεν υπήρχαν τα ελάχιστα για ένα παράπηγμα, έστω, ως σεβασμός στον ηλικιωμένο φύλακα.
Αλήθεια, έγινε πρόσληψη σ ΄αυτόν τον άνθρωπο; Πως πληρώνεται; Ένσημα; Δώρα; Καμία υπηρεσία δεν θα απαντήσει ούτε και θα ασχοληθεί. Στην Ημαθία, ο Διοικητικός μηχανισμός, απλά είναι μια έννοια. Μια λέξη Ελληνική».
Η Οικολογική Ομάδα στην ανακοίνωσή της κατηγορεί το εργολάβο για συμμετοχή σε αυθαίρετες παρεμβάσεις στο ποτάμι και συμπληρώνει ότι μετά την παρέμβαση της αστυνομίας η υπόθεση οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.
Κλείνοντας οι Οικολόγοι αναφέρουν: «Η κατάσταση της διαχείρισης των απορριμμάτων στον Νομό Ημαθίας, είναι η απόλυτη ντροπή, δίπλα στην Βεργίνα. Είναι η πλήρης ανεπάρκεια και αδιαφορία όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων. Το αποκορύφωμα της ασυδοσίας, ατιμωρησίας και συγκάλυψης των υπευθύνων».

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβουν μερικά λαμόγια την αξία του Δάλλα.
Μόνο αυτός είναι πολιτικός εδώ.
Τον πέτααξαν απο τον ΕΣΔΑ και όλα ρίμαξαν.
Πολλοί θα τον ζητάνε.

Ανώνυμος είπε...

ακομα και ο Νοικολογος

Ανώνυμος είπε...

Μερικοί εδώ Μόχλα, έχουν χούμορ.
Είσαι είσαι ο Πορδυπουργός.
Σα δεν κοκινίζουν απο νυτροπή.

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρευτείτε μερικοί ή τουλάχιστον μην εκτίθεσται.
Όπου και να περπατήσης για καμία πέρσικα στην ημαθία, παντού όλο σκουπίδια είναι.
Τχα κάνανε καταστάσεις. Τίποτε δεν κάνανε.Σκουπιδαριό να δουν τα μάτια σας.Παντού σας λέω. Και στον κάμπο και στο βουνό.
Ποιός δάλας και μάλας; Είπαμε να γλήφουμε για τους λόγους μας αλλά; όχι και έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Περσικα χμμμ(αυτά είναι χαλιά). Το οτι παντου υπαρχουν σκουπιδια στην Ημαθία το ξερουμε και το εχουμε καταδείξει πολλές φόρες, και η ευθυνη βαραινει και τους Δημάρχους έναν εναν ξεχωριστά και τον ΕΣΔΑ και τον προεδρο του, νυν και πλην, και ολους αυτους τους ασυναίσθητους που πετανε τα σκουπιδια τους και τα μπαζα τους όπου ναναι. Σε αποσταση 1-2 χιλιομετρων απο τον Σκουπιδοτοπο της Βεροιας η κατασταση μεσα στα ορια του Δημου Βεργινας διπλα στο ποταμι ειναι δραματικη. ( Χρονικα γιατι δεν κανετε μια ερευνα; Mπορειτε να το αναθεσετε και στον ΝΟΙκολογο, λογικα θα εχει φωτογραφικο αρχείο αφου χρηματοδοτηθηκε αδρα για την καταγραφη των σκουπιδιων στο νομό Ημαθίας, ως και αεροπλανο του χρηματοδοτησε ο Σουφλιας για να τα μετρησει )

Γλύψιμο (προφανως) θα εννοεις αυτο που εκανες εσυ στον Σκουμπυ και την παρεα του και τωρα σε διαφορους Πασοκουληδες. Σε λαθος ατομο απευθυνεσαι Νοικολογε ρε.

Χουμορ όπως χουμο?
κοκινίζουν όπως κοκό?


εκτιθεσται με αι?
περπατησης με η?
τχα?
ημαθια με μικρο η?
γληφουμε με η?

μπα μαλλον δεν θασαι ο Νοικολογος αυτος ξερει ορθογραφια !!!!

Αλλά σίγουρα έχεις την ίδια απώλεια αίσθησης του χιούμορ!!!!

Προσεξε το αυτο, δεν ειναι δείγμα υγείας....

Ανώνυμος είπε...

Μην αρχίσετε πάλιμε τους Οικολόγους κι εδώ.
Αυτοί κάνουν, και καλώς, την δουλειά τους. Καλά κάνουν. Ανοίγουν μάτια και κλείνουν στόματα.
Αν έχουν κάτι να πούν, θα το διαβάσουμε στον τύπο. Όσοι αρρωσταίνουν μαζί τους, ας πάνε κάπου αλλού. Σε γιατρό τέλος πάντων.
Σε κάθε περίπτωση, όσοι τους κακολογούν εδώ, ξέρουμε ποιοί είναι. Αν μη τι άλλο, τα κείμενά τους και μικρά είναι και με καλή σύνταξη κααι με ορθογραφία.
Σας βεβαιώνω ότι με μ....κίες δεν ασχολούνται. Κάτι ξέρω. Ίσως πολύ περισσότερα απο όσα νομίζουν κι αυτοί.

Ανώνυμος είπε...

oti peis

Ανώνυμος είπε...

afoy to vevaiwneis ki olas,

Ανώνυμος είπε...

Επειγόντως τον Δάλλα.

Ανώνυμος είπε...

DALLAS KAI XERO ΨΩΜΙ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Ενοεί τον Δάλλα τον Σοσιαληστή. Τον Δημοκράτη. Τον Γιάννη Δάλλα που είναι ΠΑΣΟΚ. Που έκανε για την Ημαθία όσο κανένας άλλος.
Που το Δημαρχιλίκι είναι πολύ λίγο για τα κιλά του. Που ψάχνει τρίπες για ανώτερα πόστα στο ΠΑΣΟΚ.
Αυτόν τον Δάλα λέμε.
Το ξερό ψωμί για μας, για σας μάλλον και τα φωτοβολταϊκά για την πάρτη του.
Ραγιάδες και κόμμα σε κώμα.

Ανώνυμος είπε...

όταν ακούς αυτά και ξέρεις πποιός τα αναρτά, καταλαβαίνεις την βαρύτητα των σχολείων. Είναι απόδειξη της διατεταγμένης υπηρεσίας που εκτελεούν. Με ποιό αντάλαγμα; Καταλαβαίνει ο καθένας.
Όταν διαβάζεις το Δάλλας και ξερό ψωμί, κάθε επιχείρημα, είναι περιτό.
Το αστείο είναι ότι με μία στέρνα, ζητάει ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και για τις τεράστιες λίομνες του Αλιάκμονα με έτοιμους τους δρόμους πρόσβασης, προγραμμάτιζε τον ΧΥΤΥ.
Αυτό είναι το οραματικό πεδίο του παιδίου.
Ευτυχώς που ο τόπος μας διαθέτει τέτοια μυαλά, για να παίρνουν μπρός. Να παίρνουν ανάποδες και να έρχονται στα ίσα τους τα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Λίγο ορθογραφία δεν θα έβλαπτε.
"σχολείων;","αντάλαγμα;", "περιτό;".
Καλά τα σχόλια αλλά χτυπάνε άσχημα.

Ανώνυμος είπε...

Να μια καλή ευκαιρία. Εκεί που έκανα την λιμνοδεξαμενή ο Δάλλας στα Ριζώματα, να πρωτείνει να γύνει ο χυτυ με το εργοστάσιο.
Τρακόσα μέτρα απο το νερό και να αφήσει αυτά που είπε ότι χρειάζεται να γίνει ο δρόμος ώστε να αξιοποιηθεί τουριστικά.
Ακριβός στα πίτουρα φτινός σταλεύρι.
Την κουτσουλιά θέλει να την αναδείξει τουριστικά και τέτοιες λίμνες εδώ κάτω, αρρώστησε για να τις κάνει χωματερή.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξη με την ορθογραφία.
Αυτό σε πήραξε;
Τα άλλα που γράφωνται εδώ δεν έχεις να πείς τίποτα;
Το δάχτιλο κητάς και όχι το φεγκάρι;

Ανώνυμος είπε...

KOita τα ορθογραφικα λαθη ειναι μονο δικη μου πατεντα. Αντε τωρα. Οποιος αλλος κανει ορθογραφικα λαθη θα τιμωρειτε για υποκλοπη υπογραφης.
Εσυ παλι ρε παιδι μου ποση ωρα παιδευεσαι για να κανεις τα ορθογραφικα λαθη, αλλη δουλεια δεν εχεις?

Ανώνυμος είπε...

Μα γιατι νομιζεις οτι θελει να την κανει χωματερη εδω κατω , για να αναδειξει τις δικες του λιμνες. Αρε τι μυαλο ειναι αυτο που διαθετεις , μας ανοιξες τα ματια εδω κατω στον καμπο εμας τσι γκαβους , μπραβο ρε πιδιμ , νασαι καλα