Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ:
«Το έργο μας, που αναγνωρίζεται μέσα κι έξω από τον Δήμο, μιλάει από μόνο του. Δεν αρκούμαστε σε αυτά που έχουμε πετύχει. Έχουμε κάνει και λάθη. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις. Διεκδικούμε κι επιμένουμε με έναν και μόνο σκοπό: να φανούμε αντάξιοι αυτού του τόπου και των δικών σας προσδοκιών»

Με μικρή συμμετοχή δημοτών και απούσα την αντιπολίτευση -με εξαίρεση τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Φιλιππόπουλο- πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28/6 στην αίθουσα του δημοτικού θεάτρου Πλατέος, η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής. Ο δήμαρχος Πλατέος Φώτης Δημητριάδης, στην αναλυτική και εκτενή ομιλία του που ξεπέρασε σε διάρκεια τη μία ώρα, παρουσίασε το συνολικό έργο που έγινε στο δήμο Πλατέος στη μέχρι τώρα θητεία του. Αναφέρθηκε ειδικότερα με μεγαλύτερη έμφαση στα έργα και στις δράσεις που υλοποιήθηκαν την περίοδο 2007-2008, ενώ παράλληλα έκανε μνεία στα κυριότερα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη περίοδο στο δήμο καθώς και σε ορισμένα που θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.
Προσδιορίζοντας το περιεχόμενο και το σκοπό της εκδήλωσης, σε μια αποστροφή του λόγου του ο δήμαρχος Πλατέος είπε: «Η σημερινή ειδική συνεδρίαση έχει κατεξοχήν πολιτικό χαρακτήρα. Παρουσιάζουμε ενώπιόν σας τις βασικές πτυχές του έργου μας, το οποίο θέτουμε στην κρίση σας για να το αξιολογήσετε, σε αντιπαραβολή και με μέτρο σύγκρισης όλα όσα σας είχαμε υποσχεθεί και διατυπώσει στους προγραμματικούς μας στόχους προεκλογικά, τόσο το 2002 όσο και το 2006». Ο δήμαρχος, στάθηκε ιδιαίτερα στα μεγάλα έργα υποδομών που έγιναν στο δήμο (εργατικές κατοικίες, σχολεία, αθλητικά έργα, κλπ.), στις υπηρεσίες που δημιουργήθηκαν για την εξυπηρέτηση πολύπλευρων αναγκών του δημότη (Αστυνομικό Τμήμα, Παιδικός Σταθμός, ΚΕΠ, ΚΑΠΗ, προνοιακές δομές, εργαστήριο εκπαίδευσης ενηλίκων, κ.ά.), στις μελέτες που ολοκληρώθηκαν (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, Επιχειρηματικά Πάρκα, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, μελέτες αποχέτευσης, κ.ά.), καθώς και σε μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται να εκτελεστούν σύντομα, όπως το κλειστό γυμναστήριο στο Λιανοβέργι, το αρδευτικό δίκτυο, το αποχετευτικό δίκτυο και η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στο Πλατύ, ο βρεφονηπιακός σταθμός στα Τρίκαλα, νέες σχολικές μονάδες στον Άραχο, τον Πλάτανο και το Πλατύ, κ.ά.
Αμέσως μετά την ομιλία του δημάρχου που καταχειροκροτήθηκε, πήραν τον λόγο ορισμένοι από τους παριστάμενους δημότες θέτοντας ερωτήματα και παρατηρήσεις σχετικά με προβλήματα που τους απασχολούν, στα οποία απάντησε ο δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: