Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ: Η ΠΑΛΙΑΔΕΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε το μεσημέρι τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των αρχαιολογικών δραστηριοτήτων στο χώρο στέγασης των βασιλικών τάφων.
Στη συνέχεια, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου επισκέφθηκε το εργαστήρι, όπου φυλάσσεται το χρυσό στεφάνι, πρόσφατο εύρημα από την Αγορά της αρχαίας πόλης των Αιγών.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συναντήθηκε με εκπροσώπους των αγροτών και ενημερώθηκε για το πρόβλημα στην απορρόφηση της φετινής παραγωγής συμπύρηνου ροδάκινου και αμέσως μετά συναντήθηκε και συνομίλησε με εργαζόμενους στο χώρο των ανασκαφών και με φοιτητές, κι έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυρία Χρύσα Σαατσόγλου - Παλιαδέλη, Καθηγήτρια και υπεύθυνη των ανασκαφών, όπως βεβαίως και τους φοιτητές της, τους εργαζόμενους εδώ στη Βεργίνα, για τις πραγματικά καταπληκτικές νέες ανακαλύψεις, που αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τον πολιτισμό και την ιστορία των Μακεδόνων.
Είναι ανεκτίμητη η προσφορά τους. Η επιλογή της κυρίας Παλιαδέλη για το ευρωψηφοδέλτιό μας, είναι μια συνειδητή επιλογή. Όχι μόνο θα εκπροσωπεί την αρχαιολογία και τον πολιτισμό μας, αύριο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είναι και μία αξιόπιστη φωνή, πρεσβευτής της Μακεδονίας, της Ελλάδας, που τεκμηριωμένα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά, θα μπορέσει να προασπίσει τα δίκαιά μας στο μεγάλο ζήτημα του προβλήματος με τα Σκόπια.
Και θα ήθελα να θυμίσω ότι, το ΠΑΣΟΚ, έχει χαράξει μία ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή, που τελικά έγινε και εθνική γραμμή: Καμία λύση διπλής ονομασίας. Ξέρουμε την ολιγωρία της κυβέρνησης.
Εμείς, ως κυβέρνηση, θα πάρουμε πρωτοβουλίες. Θα πάρουμε πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλουμε όλα τα κράτη των Βαλκανίων να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως βεβαίως και τα Σκόπια. Θέλουμε έναν φίλο, γείτονα λαό. Όμως, πρέπει να κατανοήσει η ηγεσία της γείτονος χώρας, ότι οι καθαρές σχέσεις, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους. Άρα, μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, είναι εκείνη που θα αποκαταστήσει τις καλές σχέσεις και θα ανοίξει το δικό τους δρόμο για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: