Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ- ΝΑΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΑ-ΧΥΤΥ

Άμεση σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΔΑ ζητούν με επιστολή τους οι δήμαρχοι Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας αφού δηλώνουν προβληματισμένοι μετά τη νέα αναβολή της εκδίκασης από το ΣτΕ της προσφυγής του ΤΕΕ κατά της Θέσης "12".
Στην επιστολή τους αναφέρουν:

«Οι Δήμαρχοι Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός και Αλεξάνδρειας κ. Χαράλαμπος Γκιόνογλου, πληροφορηθήκαμε μέσω του τύπου για την αναβολή της συζήτησης εκδίκασης της προσφυγής του ΤΕΕ στο Συμβούλιο Επικρατείας για την υπόθεση της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ Ημαθίας.
Για το λόγο αυτό συγκεντρωθήκαμε οι Δήμαρχοι των τριών μεγαλύτερων Δήμων του Νομού στο Γραφείο της Δημάρχου Βέροιας, έντονα προβληματισμένοι.
Επειδή δεν είχαμε καμία ενημέρωση για την πορεία του έργου, παρότι ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α. μας είχε ανακοινώσει στο τελευταίο συμβούλιο του οργάνου την Τρίτη 26-5-09, ότι θα γίνει νέο συμβούλιο στο οποίο θα ενημερώσει πλήρως τα μέλη, έχοντας επίγνωση της σοβαρότητας του έργου και εκφράζοντας την αγωνία μας για την εξέλιξή του, υπό το βάρος των πολλαπλών προβλημάτων που δημιουργεί η αποκομιδή των απορριμμάτων στους Δήμους μας, ζητούμε την άμεση σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, για το θέμα που έχει προκύψει».

14 σχόλια:

Unknown είπε...

Πως το ΤΕΕ το ηξερε πολλες μερες πριν , οτι η δικη αναβληθηκε?

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως είναι ώρα με δεδομένη την αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής στο ΣτΕ να τολμήσουν οι δήμαρχοι και να προτείνουν την απεμπλοκή από την αδίεξοδη θέση 12 και την ενεργοποίηση της εναλλακτικής θέσης 5.
Και φυσικά περιμένουμε να μάθουμε τη θέση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας για τη θέση 12. Κάτι έλεγε ο Γραμματέας τους στο Ράδιο Αλεξάνδρεια για συνεδρίαση μετά τις ευρωεκλογές για να πάρουν θέση. Ακόμα δεν τέλειωσαν με τα πανηγύρια;

Unknown είπε...

Η εναλλακτικη θεση 5 , δεν εχει υπογειο υδροφορο οριζοντα απο τον οποιο ποτιζεται μεγαλο μερος του καμπου της Ημαθιας; Εκει γιατι δηλαδη δεν ισχυει το προβλημα της ρυπανσης του υδροφορου οριζοντα όπως λενε οι υποστηρικτες της για την θεση 12;
Eκει δεν θα ειναι ορατό το εργοστάσιο , όχι μονο απο τη Βεροια αλλά απο ολα τα χωρια των πρόποδων του Βερμιου και των Πιερίων;
Εκεί δεν θα υπάρχει προβλημα με την κοινωνικη συνενεση των γυρω χωριων;
Ξερετε τι φοβαμαι ? οτι οι υποστηρικτες της θεσης 5 αν τελικα το ΣτΕ απορυψει την θεση 12 , θα ερχονται και θα επιχειρηματολογουν υπερ της θεσης 5 , ακριβως με τα ιδια επιχειρηματα των υποστηρικτων της θεσης 12.
Οσο επικυνδυνη ειναι η θεση 12 ειναι και η θεση 5 , αν ισχυουν τα επιχειρηματα.

Υπαρχουν όντως εναλλακτικες λυσεις αλλά δεν εχουν να κανουν μονο με τη θεση χωροθετησης του εργοστασιου.

Και ας μην ξεχνιομαστε οτι αυτος ο τροπος επεξεργασιας απορριμματων μπορει να εφαρμοζεται κατα κορων στην Ε.Ε. αλλά δεν ειναι και ο καλύτερος.

Ανώνυμος είπε...

Κατά κόρων. Όπως λέμε Κατάκολω.
ΤΟΥλάχιστον, διόρθωσέτο εσύ Χάρη.
Σχολείο δεν πήγε για να μπορεί να έχει άποψη για τόσο σοβαρά θέματα;

Ανώνυμος είπε...

Και συ ποιός είσαι και που ξέρεις ότι το ΤΕΕ ήξερε;
Κάτι θέλεις να πείς και δε σου βγαίνει; Άντε και ήξερε. Αυτό σε απασχολεί; Μπράβο μωρε. Με σοβαρά ερωτήματα ασχολείσαι.

Unknown είπε...

Το ερωτημα απευθυνεται στους Δημαρχους μικρε μου καχυποπτε......

Ανώνυμος είπε...

Τι θα γίνει τελικά; Πρόστιμα θα πέσουν; Η καινούρια αναβολή πρακτικά τι σημαίνει;

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ!
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΣΑΝ ΤΗΝ ΧΑΡΟΥΛΙΤΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΤΑΝ ΕΠ΄ΑΠΕΙΡΟΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΑΛΑΚΜΟΝΑ.
Ή ΟΛΟΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΙΝΑΜΕ ΤΟΣΟ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

POios apo toys aytoklitoys prostates tha mas prostatepsei poios,
Σημασια δεν εχουν τα προστιμα , σημασια εχει να βγει η αποφαση , να προχωρησει επιτελους το οποιο εργο, σε οποια θεση επιλεχθει τελικα.
Τι κανουν τα αλλα κομματα,
Αντε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βολευονται ή ψιλοβολευονται με την κατασταση.
ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ εξεφρασαν αντιρρησεις για τη θέση 12 , αλλά δεν ειδαμε να δινουν απαντησεις και για τα προβλήματα της θέσης 5. Ακουστηκαν κατα καιρους αποψεις , τελειος διαφορετικες και μακρια απο το διλημμα 12 ή 5, που μιλουσαν για συνδοιασμό τεχνικών και περιοχών σε συνεργασια με τους ομορους νομους,
ΑΛλα αυτα ειναι δυσκολα πραματα και δεν μπορουν να παιξουν στο παιχνιδι των πολιτικων αντιπαραθέσεων , Ασπρο ή μαύρο , ΠΑΟΚ ή ΠΑΟ. Γιατι τελικά για ακομα μια φορα το πολιτικο παιχνιδι και τα οφελη( πολιτικά ως επι το πλειστον) που προσπαθουν να καρπωθούν καποιο πανω απο το πτωμα του Καμπου της Ημαθίας γίνεται με ποδοσφαιρικούς όρους .
Ακομα και απο αυτους που καυχονται οτι ειναι οι πρωτοι του χωριού............

Ανώνυμος είπε...

Εγώ κάνω ανακύκλοση. Δηλαδή με πρόστημα θα έρθουν στον δήμο και αυτός θα ζητηση και απο εμένα;
Εγώ βγάζω περισότερα σκουπίδια απο τον βεριότη;
Ποιός φτέει; ευθήνες ποιός έχει; κανένας; Αυτά που ρήχνουμε στην ανακύκλοση που πάνε; δε θα μας πει κάπιος;

Ανώνυμος είπε...

Ορθογραφία ρε παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

H OΘΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ !

Ανώνυμος είπε...

Απο τη μια, έχεις δίκιο. Εδώ γίνεται το μαλιοβράσε και εγώ την ορθογραφία είδα.
Απλά χτυπάει πολύ άσχημα.

Ανώνυμος είπε...

χτυπαει που να μη χτυπουσε.
και δεν ειναι η ανορθογραφια που χτυπαει ασχημα , ειναι που την κανει κι επιτηδες