Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ (ΕΠΕΚΤΑΣΗ) ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας μέσα σε χρονικό διάστημα ρεκόρ, αν αναλογιστούμε το μέγεθος του έργου, ολοκλήρωσε την κατασκευή του έργου του δικτύου αποχέτευσης και ήδη άρχισε η δοκιμαστική λειτουργία στο Βόρειο Τμήμα της πόλης (ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΟΙ).
Πρόκειται για το έργο σταθμό για την Αλεξάνδρεια με το οποίο ολόκληρη η πόλη διαθέτει δίκτυο αποχέτευσης και συνεπώς έχει λύση ένα από τα πλέον βασικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων.
Το έργο αυτό, ένα από τα επτά που είχαν χρηματοδοτηθεί σε όλη τη χώρα, είναι της τάξης των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ και έχει καλύψει με δίκτυο περί τα 33 χιλιόμετρα δρόμου. Επίσης, έχουν κατασκευαστεί αντλιοστάσια και το κυριότερο έχει ήδη τοποθετηθεί η εγκατάσταση για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των βλαβών του δικτύου ώστε η βλάβη που τυχόν συμβαίνει να αποκαθίσταται άμεσα.
Επίσης, η επιχείρηση έχει κατασκευάσει για όλα τα οικόπεδα και τις οικίες τα φρεάτια, ένα έργο που άγγιξε τις 700 χιλιάδες ευρώ και επιβάρυνε το ταμείο της.
Τέλος, με δαπάνη πάλι της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας αποκαταστάθηκαν οι δρόμοι με ασφαλτοτάπητα από όπου είχαν γίνει εργασίες.
Η διοίκηση της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας είναι ασφαλώς ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή και απευθυνόμενη με αίσθημα ευθύνης στους κατοίκους δηλώνει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ότι θα εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα τους καλεί να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης.
Επίσης
Η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας πληροφορεί τους κατοίκους ότι έχει αποκατασταθεί η βλάβη στην περιοχή της Κουλούρας κάτω από το οδόστρωμα της Eγνατίας οδού.
Ηδη η πόλη της Αλεξάνδρειας και τα Δημοτικά Διαμερίσματα Σχοινάς, Νεοχωρίου, και Νησελίου υδροδοτούνται από τις πηγές Ακτσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: