Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

ΣΥΜΦΩΝΕΙ Ο ΕΛΓΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΑΛΚΙΔΗ- ΦΩΤΙΑΔΗ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΑΚΑΡΠΙΑ

Με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Γεωργάκη συναντήθηκαν τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009 οι βουλευτές Ημαθίας κ. Μ. Χαλκίδης και κ. Η. Φωτιάδης προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των αποζημιώσεων στο βιομηχανικό ροδάκινο λόγω ακαρπίας.
Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και αντιπροσωπεία της «Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών», συζητήθηκε τόσο το πρόβλημα των
ζημιών λόγω ακαρπίας του βιομηχανικού ροδάκινου όσο και άλλων καλλιεργειών όπως του αχλαδιού, του βερίκοκου, του δαμάσκηνου, των σπαραγγιών, κ.ά.
Οι κ. Μ. Χαλκίδης και Η. Φωτιάδης ζήτησαν επίμονα την άμεση αποζημίωση των παραγωγών και τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών, άποψη που συμμερίστηκε και ο Προϊστάμενος του ΕΛΓΑ και συμπεριέλαβε στην εισήγησή του την οποία απέστειλε αρμοδίως στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Κατσαρό.
Μετά το πέρας της συνάντησης οι βουλευτές (οι οποίοι συμμετέχουν στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής και βρίσκονται στην Αθήνα) δήλωσαν ότι θα παρακολουθήσουν το ζήτημα τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο ενώ θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποζημιωθούν οι παραγωγοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: