Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

EΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΠΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Eρώτηση στην βουλή, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού, για τους απλήρωτους εργαζομένους της ΚΕΠΑ Βέροιας κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ (Άγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Καλαντίδου). Στο κείμενο της ερώτησής τους αναφέρουν: «Διαμαρτυρία πραγματοποιούν οι περίπου 90 εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης..του Δήμου Βέροιας, καθώς δεν έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Είναι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων (καθηγητές, ψυχολόγοι, διοικητικοί κ.α.) και απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (9μηνες) και αορίστου χρόνου. Πρόκειται για γεγονός το οποίο έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν, μάλιστα τον τελευταίο χρόνο καθυστερούν συνέχεια οι πληρωμές τους, δημιουργώντας τους σοβαρές δυσκολίες να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες, και ιδιαίτερα σε μια τέτοια περίοδο οικονομικής κρίσης.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Βέροιας αποτελεί τον μεγαλύτερο πολιτιστικό οργανισμό του Νομού Ημαθίας και σε αυτήν στεγάζεται το Δημοτικό Ωδείο, η Σχολή Χορού, Σχολή Εικαστικών, η Δημοτική Φιλαρμονική και διάφορα άλλα τμήματα, με πολύ σημαντικό ρόλο για τον πολιτισμό στην περιοχή. Παρόλα αυτά όμως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε αυτή παραμένουν απλήρωτοι, αν και συνεχίζουν να εργάζονται και να ανταποκρίνονται στις εργασίες τους.

Η πολιτική της υποβάθμισης και της υποχρηματοδότησης του Πολιτισμού που διαχρονικά ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συνεχίζεται, αδιαφορώντας για αυτόν, όταν δεν υπάρχουν μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Θεωρώντας ότι οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου Βέροιας προσφέρουν ουσιαστικό πολιτιστικό και κοινωνικό έργο,Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί τι μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται και τι μέτρα θα λάβουν για την μονιμοποίηση όσων εξακολουθούν να παραμένουν συμβασιούχοι;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: