Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΣΑΔΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟ "ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ" ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εντολή να φέρουν και να αφήσουν για μισή ώρα μπροστά σε μετανάστες απεργούς πείνας που νοσηλεύονται σε προκωματώδη κατάσταση, δίσκο με φαγητό, έδωσε ο διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος. Την καταγγελία του πρωτοφανούς περιστατικού έκανε σε συνέντευξη Τύπου ο Στρατής Πλωμαρίτης, πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης. Για μη αναστρέψιμες πλέον βλάβες στην υγεία των απεργών έκανε λόγο σε συνέντευξη Τύπου ο Στρατής Πλωμαρίτης, πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης και μέλος της ομάδας ιατρών που παρακολουθούν την υγεία των 50 απεργών στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. “Κινδυνεύουν να καταστραφούν εντελώς τα νεφρά και να υποστούν σημαντικές βλάβες το συκώτι, η καρδιά και το νευρικό τους σύστημα” δήλωσε ο κ. Πλωμαρίτης.
Παράλληλα κατήγγειλε τον διευθυντή της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος ότι υπέβαλε τους ασθενείς «σε μαρτύριο», δίνοντας εντολή να φέρουν και να αφήσουν για μισή ώρα μπροστά στους απεργούς πείνας δίσκο με φαγητό, προσθέτοντας ότι θα τον καταγγείλουν στο πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου ζητώντας την αφαίρεση της άδειάς του.
Σε νοσηλεία παραμένουν οι πέντε από τους 13 μετανάστες απεργούς πείνας που μεταφέρθηκαν σε προκωματώδη κατάσταση σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Ο 29χρονος μετανάστης Τζεγουέτ που διανύει την 32η ημέρα απεργίας πείνας μαζί με τους συνολικά 300 απεργούς πείνας επανέλαβε ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν “ή θα πάρουμε άδειες παραμονής, ή θα πεθάνουμε, αφού έτσι κι αλλιώς πεθαίνουμε κάθε μέρα” είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: