Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕΚ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Το απόγευμα της Παρασκευής αντιπροσωπεία μελών του αθλητικού σωματείου της ερασιτεχνικής ΑΕΚ με πρωτοβουλία 3 μελών του ΔΣ (Τσόγκα Θανάση, Χαρίδημου Μανουσάκη και Τζούλιου Συναδινού) παραβρέθηκε στο μέγαρο Υπατεία κοντά στους απεργούς μετανάστες και παρέδωσε ψήφισμα αλληλεγγύης που υπογράφουν 40 μέλη του σωματείου. Επίσης παραδώσαμε διάφορα χρήσιμα ήδη ανάγκης για τους απεργούς. Η κατάστασή τους γίνεται ολοένα και δυσκολότερη, ελπίζουμε στη δικαίωσή τους και να αποφύγουμε τα..χειρότερα για την υγεία και τη ζωή τους.
Ακολουθεί το κείμενο-ανοιχτό ψήφισμα:


ΑΝΟΙΧΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ 3 ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΕΚ

Ο αγώνας των 300 μεταναστών που κάνουν απεργία πείνας για το δικαίωμα στην προσωπική αξιοπρέπεια, στην εργασία και στο να ορίζουν την ίδια τη ζωή τους, μας συγκινεί ιδιαίτερα, ως μέλη της ΑΕΚ, αφού εγείρει μνήμες που παραπέμπουν στη διαδρομή των ξεριζωμένων ιδρυτών του αθλητικού σωματείου μας, της ΑΕΚ και χιλιάδων άλλων συμπατριωτών μας:
Πρόσφυγες κυνηγημένοι και ξεριζωμένοι εξ αιτίας των πολέμων και των εθνικών εκκαθαρίσεων, αργότερα μετανάστες με την ελπίδα να επιβιώσουν, να ξεφύγουν από τη φτώχεια ή τις κοινωνικές και πολιτικές διώξεις, έγιναν κι αυτοί θύματα μιας άγριας εκμετάλλευσης, πάνω στην οποία χτίστηκε ο σημερινός πλούτος των λεγόμενων «ανεπτυγμένων» χωρών.
Μετά από τόσες δεκαετίες, κι όμως: ενώνουν τόσα, εμάς τα παιδιά και τα εγγόνια των προσφύγων που ίδρυσαν την ΑΕΚ με τους 300 μαχόμενους απεργούς πείνας, που βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Στερούνται τα στοιχειώδη νομιμοποιητικά έγγραφα, όχι με δική τους ευθύνη αλλά λόγω της συνθήκης «Δουβλίνο 2», με αποτέλεσμα είτε να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, είτε να στερούνται τα βασικότερα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι μακρόχρονα εργαζόμενοι στη χώρα και τους κατακλέβουν τα ένσημα εργασίας. Συμβάλλουν εξίσου στην βιωσιμότητα των ασφαλιστικών μας ταμείων. Οι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας αποτέλεσαν και αποτελούν - όπως και οι «δικοί» μας στο παρελθόν-, έναν από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους στηρίχθηκε η όποια ανάπτυξή της.
Ως μέλη του σωματείου Α.Ε.Κ, ενός σωματείου που εκφράζει ανθρώπους οι οποίοι στο παρελθόν έχουν υποστεί τα πάνδεινα, και ιστορικά είναι μπολιασμένο με την ευαισθησία σε θέματα πανανθρώπινης αλληλεγγύης, δικαιοσύνης, ειρήνης και δημοκρατίας, εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα των μεταναστών - απεργών πείνας. Έναν αγώνα για αξιοπρεπή ζωή και για το αυτονόητο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων, της εργασίας κάτω από ανθρώπινους όρους, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Η στοιχειώδης κοινωνική δικαιοσύνη επιβάλλει να παρθούν άμεσα μέτρα προς αυτή τη κατεύθυνση.


1) ΤΣΟΓΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, μέλος ΔΣ
2) ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ, μέλος ΔΣ
3) ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ, μέλος ΔΣ
4) ΠΙΛΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, έφορος σκακιού
5) ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
6) ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
7) ΦΟΡΜΟΖΗ ΜΑΡΙΑ
8) ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ
9) ΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
10) ΤΣΙΡΟΓΛΟΥ ΗΛΙΑΣ
11) ΓΩΓΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
12) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
13) ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
14) ΚΕΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
15) ΒΑΡΣΑΜΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
16) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
17) ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
18) ΠΕΠΠΕ ΛΥΝΤΑ
19) ΣΤΑΘΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
20) ΚΑΒΟΥΝΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
21) ΤΡΙΧΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
22) ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΑΣΩΝΑΣ
23) ΣΒΙΓΚΟΥ ΡΑΝΙΑ
24) ΚΑΛΟΤΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
25) ΛΕΜΩΝΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
26) ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΔΑΝΑΗ
27) ΣΙΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
28) ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
29) ΧΗΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
30) ΓΑΛΑΝΟΣ Γ
31) ΤΣΙΡΜΠΑΣ ΑΡΗΣ
32) ΠΙΛΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
33) ΚΑΛΥΒΗ ΜΑΙΡΗ
34) ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
35) ΓΩΓΟΣ ΝΙΚΟΣ
36) ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
37) ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΧΑΡΗΣ
38) ΓΑΣΣΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
39) ΚΑΤΡΑΚΑΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
40) ΤΟΛΙΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ
Αναδημοσίευση: ΑΝΤΙΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: