Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑ-ΘΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Είδατε που το Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ αρχίζει να αποκτά οπαδούς και στο λεγόμενο θεσμικό πολιτικό προσωπικό. Το περιφερειακό σύμβούλιο Στερεάς Ελλάδας πήρε απόφαση με την οποία ζητά την ελεύθερη διέλευση στην εθνική οδό Πάτρας Θεσσαλονίκης διότι δεν έχει κατασκευαστεί ακόμη το παράπλευρο δίκτυο από τους εργολάβους που όμως ήδη έχουν αρχίσει να εισπράττουν εδώ και χρόνια.
Έτσι, σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...Στερεάς Ελλάδας, η χορήγηση κάρτας ελεύθερης διέλευσης είναι από τα κατεξοχήν θέματα τα οποία τίθενται μεταξύ των τεσσάρων σημείων που περιλαμβάνει η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με την απόφαση, θα πρέπει να ολοκληρωθεί το παράπλευρο και δευτερεύον εθνικό οδικό δίκτυο, να δοθούν κάποιες κάρτες ελεύθερης διέλευσης, να καθιερωθεί η ηλεκτρονική κάρτα διέλευσης με χρέωση ανά χιλιόμετρο και, τέλος, περιλαμβάνεται και η ρητή άρνηση να μην μπουν διόδια στην Εύβοια, εννοώντας το δρόμο Σχηματάρι - Χαλκίδα.
Ο περιφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς, χαρακτηρίζει ως "δίκαιο κοινωνικό αίτημα" αυτό που αναδεικνύουν οι πολίτες στη Στερεά Ελλάδα, ενώ συμπλήρωσε πως "οι ολοκληρωμένοι και ασφαλείς αυτοκινητόδρομοι είναι υποχρέωση του κράτους και εφόσον ισχύει αυτή η συνθήκη οι πολίτες συμφωνούν με την πληρωμή διοδίων, στην αντίθετη περίπτωση διαφωνούν εύλογα".
Και προσέξτε, ο περιφερειάρχης Περγαντάς είναι Πασόκος και φαίνεται ότι διαφωνεί με τη λογική της κυβέρνησης και του Ρέππα και το δηλώνει. Έχετε την εντύπωση όμως ότι αν δεν υπήρχε σε εξέλιξη το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ο περιφερειάρχης αυτός αλλά και άλλοι Πασόκοι θα έβγαιναν μπροστά να καταγγείλουν την ήττα του κράτους από τους εργολάβους για να μην πω την παράδοση του κράτους σ΄ αυτούς; Κανείς. Συνεπώς, κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: