Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Κ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΕΡΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Βέροιας Δημήτρης Ταχματζίδης με αφορμή την Κυριακάτικη εκδήλωση που διοργανώνει το ΚΕΕΡΦΑ Ημαθίας (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή) έστειλε το παρακάτω μήνυμα με το οποίο στηρίζει την εκδήλωση και παραθέτει τη δράση του ΕΚ Βέροιας σχετικά.
Η επιστολή έχει ως εξής:
Ξεκινώντας από τη λογική ότι οι μετανάστες αποτελούν πλέον βασική συνιστώσα της κοινωνικής μας οργάνωσης,του συστήματος απασχόλησης και αγοράς εργασίας καταλήγουμε συμφωνώντας ότι θα πρέπει τα προβλήματά τους να αντιμετωπιστούν με συστηματικό τρόπο.
Ο Τρόπος αυτός κατά την άποψή μας θα πρέπει να υπακούει σε δύο θεμελιώδεις αρχές :

1) Τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ισότιμης μεταχείρισης ως προς την άσκηση των εργασιακών,ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
2) Στην ενδυνάμωση και στην ενεργή συμμετοχή των μεταναστών τόσο στις δομές του κόσμου της εργασίας και των συνδικαλιστικών οργανώσεων όσο και στη δράση σχεδιασμού υλοποίησης και αξιολόγησης των μεταναστευτικών πολιτικών ένταξης.

Στόχος η όσο το δυνατόν καλύτερη και αποτελεσματικότερη συλλογική εκπροσώπηση των μεταναστατευτικών πληθυσμών έτσι ώστε να δεχτούμε τους μετανάστες ως νέα υποκείμενα ενεργητικής συμμετοχής και όχι ως απλούς αποδέκτες του κράτους πρόνοιας.
Το ζήτημα λοιπόν της συμμετοχής ως Ε.Κ.Βέροιας το αντιμετωπίσαμε αφού είμαστε το μόνο Εργατικό Κέντρο στην Ελλάδα στο οποίο λειτουργεί σωματείο αλλοδαπών (κυρίως Αλβανών) και ο πρόεδρος του σωματείου έχει εκλεγεί και στην Δ/ση του Εργατικού Κέντρου.
'Εχουμε βέβαια ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσουμε, η αρχή έχει γίνει και πιστεύω ότι οι ποικίλες και αξιόλογες προτάσεις,πρωτοβουλίες σαν τη δική σας θα επιφέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα εφ'όσον εξελιχθεί η δημόσια συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο ο νομός μας μπορεί να ενσωματώσει τους ήδη ευρισκόμενους σε αυτόν αλλοδαπούς εργαζομένους καθώς και τα παιδιά τους, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται ταχύτατα.
Ζητάμε συγνώμη γιατί υποχρεώσεις του Εργατικού Κέντρου (3μερο σεμινάριο συνδ/κων στελεχών) δεν μας επιτρέπει την παρουσία μας στην εκδήλωσή σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Ταχματζίδης Δημήτρης
Πρόεδρος Ε.Κ.Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: